Meteen naar de inhoud

Weer Cambodja februari

Overzicht weer Cambodja februari

Cambodja: het weer in februari

Het weer in februari in Cambodja is uitermate geschikt voor een rondreis. Met het regenseizoen nog een aantal maanden weg, is de kans op neerslag in heel het land erg klein. Koud is het nooit in Cambodja, maar de extreme hitte blijft gelukkig nog even uit. Toch kan het, zeker in Siem Reap bij de tempels van Angor Wat, al ruim in de dertig graden worden aan het eind van de maand. Al met al is februari een zeer goede maand voor wat betreft de weersomstandigheden in Cambodja.

Map weer Cambodja februari

Toptip

Ben voorzichtig met het huren van een scooter in Phnom Penh. Het komt namelijk regelmatig voor dat iemand hiermee wordt opgelicht. Een bekende truc is bijvoorbeeld dat de verhuurder je achtervolgd en de scooter met de reservesleutel meeneemt, zodat jij later opdraait voor de kosten van de 'gestolen' scooter.

Begroeide Angkor tempel Cambodja

Cambodja

In navolging van januari, is ook februari een droge maand. Alleen bij de stranden van Sihanoukville en de eilanden zoals Koh Rong kan een verdwaalde tropische bui vallen. De kans hierop is in februari echter erg klein, dus over het algemeen is het droog en zonnig weer in februari. Vanwege het droge seizoen leent het weer in Cambodja in februari zich prima voor een trekking in het Noordoosten van het land. De omgeving van Mondulkiri en Ratanakiri zijn hiervoor uitstekend geschikt. Bij Van Verre en AsiaDirect kun je deze regio onderdeel maken van je reis.

Wist je dat...

Cambodjanen van oudsher geen verjaardagen vieren? Veel oudere Cambodjanen weten zelfs niet eens wanneer zij jarig zijn.

Bekijk groepsrondreizen Sawadee

Feestdagen in februari

Nationale feestdagen
Meak Bochea (jaarlijks in februari, tijdens volle maan in de derde lunar maand). Veel Cambodjanen bezoeken hun tempel tijdens deze boeddhistische feestdag. Er worden verschillende ceremonies gehouden. Dit is sinds 2020 geen officiële feestdag meer, maar het zal voor velen een belangrijke dag blijven.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Reizen naar Cambodja