Meteen naar de inhoud

Weer Cambodja december

Overzicht weer Cambodja december

Cambodja: het weer in december

Het weer in december in Cambodja is droog en zonnig. Het regenseizoen is definitief afgeschut en het droge seizoen komt weer op gang. Niet heel verwonderlijk dus, dat december een van de meest populaire maanden is om naar dit Aziatische land af te reizen (bijvoorbeeld met Riksjatravel). De temperatuur in deze tijd van het jaar is, met gemiddeld 30 graden Celsius, zeer aangenaam. Er kan, zeker aan de stranden van Cambodja rondom Sihanoukville, nog af en toe een bui vallen, maar veel neerslag ziet december niet.

Map weer Cambodja december

Toptip

Huur een scooter in Kratie en ga de omgeving ontdekken.

Tarantula's

Cambodja

Zowel in Phnom Penh als bij de tempels van Angkor Wat valt zo goed als geen neerslag in december. De baden rondom de tempels zijn nog goed gevuld na het regenseizoen, dus prachtige foto’s behoren in deze maand zeker tot de mogelijkheden. Ook een bezoek aan de drijvende dorpen op het meer van Tonle Sap is, vanwege de waterstand, nog goed mogelijk. Voor liefhebbers van duiken is december eveneens een goede maand in Cambodja. De eilanden Koh Rong en Koh Rong Samloem lenen zich hier uitstekend voor. Kortom, positief nieuws voor wat het weer in Cambodja in december betreft. December is dan ook één van de maanden met de beste reistijd voor Cambodja.

Wist je dat...

Cambodja prachtige kustbestemmingen heeft, zoals Kep of Sihanoukville, om lekker te genieten aan het strand? AsiaDirect biedt mooie rondreizen en bouwstenen aan, waarbij je de Cambodjaanse kust kunt ontdekken.

Rondreizen Cambodja

Feestdagen in december

In december zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Cambodja. Kijk eens op onze homepage van Cambodja voor de belangrijkste feestdagen.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?