Meteen naar de inhoud

Weer Cambodja augustus

Overzicht weer Cambodja augustus

Cambodja: het weer in augustus

Het weer in Cambodja in augustus is niet om over naar huis te schrijven. Augustus valt midden in het regenseizoen en is de natste maand van het jaar in Cambodja. Plaatsen als Bokor Hill Station en Sihanoukville aan de kust zien vrijwel alle dagen een flinke hoeveelheid neerslag naar beneden komen. Weliswaar zijn het veel korte, intense buien die een aantal uur en niet de gehele dag duren, maar comfortabel reizen is het in augustus in Cambodja niet. Zeker de gebieden die buiten de gebaande paden liggen, zijn in augustus moeilijk bereikbaar. Wanneer je wel goed kunt rondreizen in Cambodja lees je op onze pagina met de beste reistijd van Cambodja.

Map weer Cambodja augustus

Toptip

Ga in Battambang eens met de bamboe trein. Bij Van Verre kun je dit onderdeel maken van je reis naar Cambodja.

Ossenkar Cambodja

Cambodja

Voordeel van het regenseizoen is dat alles groen is en bloeit. Het water bij het Tonle Sapmeer staat hoog, waardoor de drijvende dorpen per boot bereikbaar zijn. Daarnaast kun je de regenbuien vaak aan voelen komen. Naarmate de dag vordert wordt het warmer en luchtvochtiger. Op een gegeven moment steekt er een licht briesje op. Op dat moment heb je ongeveer 30 minuten om een schuilplek te zoeken voor de volgende wolkbreuk. Vanwege de vele hoeveelheid neerslag is het minder druk met toeristen. Vliegtickets
en accommodaties zijn in augustus vaak een stuk goedkoper dan in het droge seizoen.

Wist je dat...

Het in Cambodja niet netjes is om met je linkerhand iemand aan te raken of iets aan te geven? Deze hand wordt namelijk voor toiletbezoeken gebruikt en men ziet deze daarom als onrein.

Rondreizen Cambodja

Feestdagen in augustus

In augustus zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Cambodja.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?