Meteen naar de inhoud

Weer Cambodja april

Overzicht weer Cambodja april

Cambodja: het weer in april

April is de laatste maand van het droge seizoen in Cambodja. Het is dan ook erg warm weer in Cambodja in april. Pas in mei, bij de start van het regenseizoen, zal de temperatuur weer wat gaan zakken. In april komt de temperatuur in het hele land ruim boven de dertig graden uit. Op sommige dagen kan het kwik zelfs oplopen tot 40 graden. Veel neerslag valt er nog niet. Toch kan er, zeker richting het eind van de maand en dan met name in de kustregio, al af en toe een bui vallen.

Map weer Cambodja april

Toptip

Maak in je reisschema ruimte voor siësta’s, want dat is echt wel nodig met de warmte in Cambodja. Wil je toch liever in een koelere periode gaan? Lees dan meer over de beste reistijd voor Cambodja.

Cambodjaans gezin

Cambodja

Vanwege de toenemende hitte is het in april wat minder druk met toeristen. Sightseeing kan deze maand vanwege het weer het beste vroeg in de ochtend en laat in de middag gebeuren. Op het heetst van de dag is het eigenlijk te warm. April lijkt dan ook niet de beste maand voor een vakantie naar Cambodja. Bovendien worden er in deze maand veel akkers door de boeren in brand gestoken, wat kan zorgen voor een mistige waas. Toch is april wel een leuke maand omdat het Khmer Nieuwjaar wordt gevierd in Cambodja. Het vele water dat gegooid wordt is een verademing bij de hoge temperaturen in april.

Wist je dat...

Het in Cambodja niet de bedoeling is om met je voetzolen richting een Boeddhabeeld te zitten?

Feestdagen in april

Nationale feestdagen
Chaul Chnam Thmey (jaarlijks in april).
Het Khmer Nieuwjaar duurt meerdere dagen en is een groot feest. Het is een traditie om elkaar nat te gooien met water. Als je niet nat wilt worden kun je beter binnen blijven, want anders kun je er moeilijk aan ontsnappen! Let er bovendien op dat veel overheidsgebouwen, winkels en sommige bezienswaardigheden gesloten zullen zijn. Boek op tijd je accommodatie, want deze kunnen snel vol raken rond Khmer Nieuwjaar. Kijk voor de exacte data op Publicholidays.asia.

Visak Bochea (jaarlijks in april/mei).
Deze boeddhistische feestdag is ter ere van de geboorte, de verlichting en het overlijden van Boeddha. Veel Cambodjanen bezoeken op deze dag hun tempel. Voor specifieke data kun je kijken op Publicholidays.asia.

Start van het ploegseizoen (jaarlijks in april/mei).
Tijdens deze feestdag wordt in Phnom Penh een ceremonie gehouden, waar vaak de koning bij aanwezig is. Kijk voor meer informatie op Publicholidays.asia.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?