Meteen naar de inhoud

Weer Balearen september

Weer Balearen september

overzicht weer Balearen september

Balearen: het weer in september

Met de komst van september is het nog altijd zomers weer op de Balearen. De enorme hitte is weer uit de lucht, maar temperaturen lopen nog regelmatig op tot rond de 30˚C. Het zeewater heeft de perfecte temperatuur om heerlijk te dobberen. De kans op regen begint iets toe te nemen, maar er valt slechts op een handjevol dagen een kleine hoeveelheid neerslag deze maand. Een strandvakantie naar Mallorca, Ibiza, Menorca of Formentera is dus zeker een aanrader. September is misschien nog wel meer aan te raden dan juli en augustus, omdat de zomervakanties weer voorbij zijn en het dus iets rustiger en betaalbaarder is (kijk eens op TUI.nl).

map weer Balearen september
Blauwe zee Ibiza

Weer Ibiza in september

In september is het weer op Ibiza nog altijd zomers, zeker aan het begin van de maand. Overdag liggen de temperaturen nog rond de 27 graden, de avonden zijn vrij warm en de zon schijnt volop. Neem dus zeker je zomerse kleding en zonnebrand mee naar het eiland. De temperatuur van de zee is goed opgewarmd in de afgelopen maanden (25˚C) dus je kunt een heerlijke duik nemen. Cala Benirrás, een prachtig strand in het noorden van Ibiza, wordt (net als het hele eiland) weer wat minder druk bezocht dan de afgelopen maanden.
De kans op regen neemt deze maand iets toe, maar over het algemeen zal je hier weinig last van hebben tijdens je vakantie naar Ibiza in september. Het nachtleven van Ibiza gaat deze maand nog door en aan het einde van de maand vinden de eerste beroemde ‘closing parties’ plaats. Wil je nog even de zon opzoeken en feesten? Dan is Ibiza dus een uitstekende keuze in september. Kijk voor aanbiedingen op Sunweb.nl.

Toptip

Huur een fiets op Formentera. Kijk voor meer informatie hierover eens op Formenteranatural.com.

Weer Mallorca in september

Het is nog altijd warm en zonnig weer in september op Mallorca. Het altijd aanwezige briesje is nog altijd meer dan welkom, aangezien temperaturen nog steeds tegen de 30 graden op kunnen lopen. Gemiddeld wordt het in september zo’n 26 graden overdag, wat betekent dat de hoogste piek weer voorbij is. De dagen kunnen alsnog makkelijk gevuld worden met relaxen op het strand of bij het zwembad, dus vergeet zeker je zwemkleding niet.
Naarmate de maand vordert, wordt de kans op een regenbui iets groter (er valt zo’n 55 mm op een handjevol dagen) en kan het ook wat frisser worden. De zon heeft echter wel de overhand, dus een zonvakantie naar Mallorca (bijvoorbeeld met Thomas Cook) is wel een aanrader in september, zeker ook omdat het wat minder druk is dan in juli en augustus. September is zelfs een van de beste maanden voor een reis naar Mallorca. De beach clubs zijn nog open en een feestje behoort zeker nog tot de mogelijkheden. Wil je wat zien van Mallorca tijdens je bezoek in september, bezoek dan zeker Cap de Formentor of de stadjes Sóller, Valldemossa of Pollença.

Mallorca
Playa de Binigaus Menorca

Weer Menorca in september

September op Menorca is qua weer absoluut een aanrader voor een vakantie. Het is nog altijd warm en zonnig en de zomerse drukte neemt weer af. Ook nu zorgt het altijd aanwezige briesje voor een aangename verkoeling op de warme dagen aan het strand. Overdag ligt de temperatuur vaak rond de 26 graden op Menorca, dus zwemmen is zeer goed mogelijk. De avonden zijn zeker niet koud, dus als je ’s avonds uit eten gaat, bijvoorbeeld aan de haven van Mahon, kun je nog prima buiten genieten van je maaltijd en het prachtige uitzicht. Af en toe kan er een bui vallen, zeker richting eind september, maar op de meeste dagen zal je alleen de zon zien schijnen. Al met al is september wat ons betreft een van de maanden met de beste reistijd voor Menorca. Kijk bij Eliza was here voor kleinschalige vakanties.

Wist je dat...

Je op Mallorca een van de grootste ondergrondse meren ter wereld kunt vinden? Het Lago Martel ligt in de Cuevas del Drach (ofwel de Drakengrotten).

Weer Formentera in september

Wil je in september nog naar de zon, dan is Formentera een goede optie. Het is zelfs een van de beste maanden voor een vakantie naar dit prachtige eiland. In september is het namelijk nog altijd mooi en zonnig weer. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 28 graden overdag. Ideaal strandweer dus. Ook het zeewater is met zo’n 25 graden nog warm. Ook in de avonden is het nog zeer aangenaam op het terras, dus ga lekker van de zonsondergang genieten met een drankje erbij.
Naarmate de maand vordert wordt de kans op regen weliswaar iets groter, maar alsnog zal de regen je vakantie weinig beïnvloeden. In september keert de rust weer wat terug op Formentera, waardoor je uitstekend het eiland kunt verkennen per fiets of te voet. Er lopen verschillende routes (Formentera.es) die je kunt volgen. Ook kun je gaan duiken bij onder andere de Punta Rasa grotten met Formenteradivers.com.

De rotskust van Formentera

Feestdagen in september

Nationale en lokale feestdagen
In september zijn er geen nationale of lokale feestdagen op de Balearen.

Festivals en evenementen
Jaleo Festivals (jaarlijks van juni - september).

Tijdens de zomermaanden (van juni tot en met september) vinden er op heel Menorca paardenfestivals plaats. Iedere plaats op Menorca heeft zijn eigen festival. Tijdens deze festivals worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals parades te paard, paardrijwedstrijden, muziekoptredens en vuurwerk. Lees verder over de Jaleo festivals op Vakantiehuizenspanje.nl. Wil je graag een Jaleo festival meemaken? Kijk dan voor de data per plaats op Descobreixmenorca.com.

Festas de la Beata (jaarlijks het eerste weekend van september).
Traditionele feesten in onder andere Santa Margalida (Mallorca). Lees hier meer over op Illesbalears.travel.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

auto huren

Auto Huren bij easyterra