Meteen naar de inhoud

Weer Balearen oktober

Weer Balearen oktober

overzicht weer Balearen oktober

Balearen: het weer in oktober

In oktober kan het alle kanten op met het weer op de eilanden van de Balearen. Hoewel oktober de maand met de meeste regenval is op alle eilanden, zal het nog steeds overwegend aangenaam warm en zonnig zijn. Regen zal waarschijnlijk niet je hele vakantie in het water laten vallen, want op Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera regent het zelden voor lange tijd. Als je graag nog in de herfstvakantie weg wilt of buiten het hoogseizoen de zon wilt opzoeken, dan is oktober een prima maand voor een vakantie naar de Balearen.

map weer Balearen oktober
Eilandje voor de kust van Ibiza

Weer Ibiza in oktober

In oktober is de zomerse hitte wel voorbij op Ibiza, hoewel je nog wel kunt spreken van een nazomer met zo’n 23 graden. Neem voor de avonden wat warmere kleding mee, want het kan al flink afkoelen. Oktober is de natste maand voor Ibiza, hoewel dit niet betekent dat het alleen maar regent. Reken wel op een bui zo eens in de 3 dagen als je deze maand op vakantie gaat naar Ibiza (Tipsibiza.nl biedt wat tips voor activiteiten bij regen). De zon zal zich echter zeer regelmatig laten zien, net zoals iedere maand op Ibiza. Perfect weer dus om te gaan fietsen door Eivissa ofwel Ibiza-stad. Ga bijvoorbeeld naar de haven of de graftombes van Puig des Molins (met Bajabikes). Als je met kinderen reist is een bezoek aan het Cap Blanc Aquarium ook leuk.
In oktober is het eiland nog heel levendig, ook mede doordat er veel eindfeesten zijn, die veel bezoekers trekken. Naarmate de maand vordert sluiten namelijk steeds meer clubs hun deuren voor het winterseizoen. Wil je dus nog een laatste feestje meepakken dit seizoen, kijk dan snel op Sunweb.nl voor goedkope vakanties naar Ibiza.

Toptip

Wil je meer zien dan zon zee strand op Mallorca? Ga dan eens een aantal dagen naar Serra de Tramuntana. In dit gebied kun je genieten van de indrukwekkende natuur en charmante dorpjes. Het is wel handig om een auto te huren als je dit gebied wilt ontdekken.

Weer Mallorca in oktober

Oktober is qua weer een prima maand om Mallorca te bezoeken. Hoewel de zomerse warmte uit de lucht is, wordt het met zo’n 22 graden overdag zeker nog niet koud. De zon en blauwe hemel zijn veelvuldig aanwezig in oktober, ondanks dat deze maand de meeste regen van het jaar valt op Mallorca. Met name in de bergen zal het af en toe regenen. Reken hier dus op als je de Serra de Tramuntana in gaat. De kustgebieden, vooral die in het zuiden, zien vaak minder neerslag.
Met een temperatuur van 22 graden is het zeewater nog altijd warm genoeg om te zwemmen, dus ook deze maand is zwemkleding geen overbodige luxe. Voor de avonden (en soms een frisse dag) kun je het beste wel wat warmere kleding meenemen, want het koelt vaak al af tot zo’n 13 graden. Het weer in oktober leent zich overigens uitstekend voor golfvakanties, wandelreizen of fietsvakanties.

Kust Mallorca
Cala Mitjana Menorca

Weer Menorca in oktober

Nu de zomer weer voorbij is op Menorca in oktober, kun je vaak in alle rust genieten van het mooie weer op dit prachtige eiland. Deze maand valt de meeste regen op Menorca, met name richting het einde van de maand. De buien zijn echter vaak kort en hevig en de zon laat zich daarna al snel weer zien. De temperatuur overdag is met een gemiddelde van 22 graden heerlijk en ook de zee is nog warm genoeg (22 ˚C) om te zwemmen. Menorca is dan ook een prima bestemming voor in de herfstvakantie. Dikke jassen zijn dan nog niet nodig, want ook in de avonden is het niet koud (de minimale nacht temperatuur is zo’n 15 ˚C). Kijk voor scherpe prijzen voor een vakantie naar bijvoorbeeld Cala’n Bosch, Arenal d'en Castell of Son Bou op Sunweb.nl.

Wist je dat...

Een auto huren op alle eilanden van de Balearen een aanrader is? Zo kun je heel veel mooie plekjes ontdekken die je anders niet of moeilijk kunt bezoeken.

Weer Formentera in oktober

Het weer in oktober op Formentera is mild en vaak kun je nog genieten van de nazomer met veel zon. Gemiddeld wordt het overdag zo’n 24 graden en op sommige dagen kan er nog gezwommen worden in de zee. Toch is oktober ook de maand met de meeste regenval. De kans op een zonnige dag is echter nog altijd groter dan de kans op neerslag. En mocht je een bui treffen, dan is deze vaak weer snel voorbij.
Met name in de avonden is een trui wel lekker, maar echt koud wordt het nog niet in oktober. Al met al is Formentera een prima bestemming in deze herfstmaand. Bezoek de charmante plaatsjes Sant Francesc of El Pilar de La Mola. Mocht je er op 12 oktober zijn, dan is dit laatste plaatsje een bezoekje waard vanwege het jaarlijkse festival. Ook voor fietsen is het in oktober perfect weer. Er worden deze maand ook enkele fietsevenementen georganiseerd. Kijk hiervoor eens op Formentera.es.

Calo des Mort Formentera

300x600 - Verleng Do

Feestdagen in oktober

Nationale en lokale feestdagen
Festa Nacional de España (jaarlijks op 12 oktober).
De dag van Spanje is jaarlijks een vrije dag voor Spanjaarden. Mocht je hier meer over willen weten, lees dan verder op Publicholidays.es.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

auto huren

Auto Huren bij easyterra