Meteen naar de inhoud

Weer Balearen november

Weer Balearen november

overzicht weer Balearen november

Balearen: het weer in november

Met de komst van november is het echt over met het zomerse weer op de Balearen. Hoewel het nog steeds vooral droog en zonnig is (wat het hele jaar door het geval is), lopen de temperaturen meestal niet meer op tot waarden boven de 20 graden. Dit maakt het wel uitstekend weer om te genieten van de prachtige natuur op de Balearen. Op een aantal dagen kan er wat regen vallen deze maand, dus een garantie voor alle dagen zon is er niet in november. Toch zal je zeer waarschijnlijk de blauwe hemel regelmatig zien als je op vakantie gaat naar Mallorca, Ibiza, Menorca of Formentera in november. Kijk voor goedkope vluchten eens op Lastminute.com.

map weer Balearen november
Straten Ibiza

Weer Ibiza in november

In november wordt het kouder weer op Ibiza. Het mediterrane klimaat zorgt er gelukkig voor dat de zon ook in de winter volop aanwezig is. Met een gemiddelde dagtemperatuur van 19 graden is het vaak nog aangenaam op een terrasje deze maand. Houdt tijdens een bezoek aan Ibiza in november wel rekening met een regenbui zo nu en dan. In de avonden en nachten koelt het af tot zo’n 11 graden, dus een jas is wel aan te raden. Het weer in november leent zich uitstekend voor het bezoeken van bezienswaardigheden. Een auto huren via EasyTerra is dan wel handig. Rij bijvoorbeeld naar de heuvels van Santa Eulalia, waar je de kerk Puig de Missa kunt vinden of breng een bezoek aan een van de vele hippiemarkten zoals Las Dalias of Sant Joan de Labritja.

Toptip

Ben je gek op wijn? Ga dan lekker proeven bij Castell Miquel op Mallorca en geniet daar van de prachtige omgeving.

Weer Mallorca in november

Het weer op Mallorca is het hele jaar aangenaam, maar in november daalt de temperatuur flink (gemiddeld 17 graden). Het zomerweer is nu echt voorbij. Hoewel er minder regen valt dan in oktober, kun je wel op zo’n 12 dagen deze maand wat regen verwachten, vooral in de bergen. Het zuiden van Mallorca is net wat warmer en droger dan de rest van het eiland. Gelukkig zal je over het hele eiland ook geregeld de zon zien schijnen in november. In de nacht koelt het af naar zo’n 9 graden, dus een warme jas als je ’s avonds op pad gaat is wel prettig.
Probeer tijdens je verblijf een mooie plek te vinden om de zon te zien ondergaan. De zonsondergang is namelijk prachtig deze maand. Ook een wijnproeverij in de omgeving van Binissalem is aan te raden. Kijk hiervoor eens bij Bodegaribas.com. Daarnaast is november een uitstekende maand voor een stedenreis naar Palma de Mallorca. Bewonder de prachtige kathedraal en ga dwalen door de straten van Palma.

Mallorca natuur
Lekkernijen

Weer Menorca in november

In november dalen de temperaturen weer flink op Menorca. Nu de winter dichterbij komt is het echt geen zwemweer meer op het eiland. De dagtemperatuur ligt rond de 18 graden deze maand en in de nacht koelt het al af naar zo’n 11 graden. We raden dan ook aan om warmere kleding mee te nemen als je in november naar Menorca reist. Toch kun je het overdag in het zonnetje aardig warm krijgen. De zon schijnt ook deze maand regelmatig, maar je kunt zo nu en dan wel een bui verwachten. Samen met oktober is november namelijk een van de natste maanden.
Wil je het Menorca buiten de drukte bezoeken en neem je een regenbui voor lief? Kijk dan voor vluchten op Lastminute.com, zodat je dit prachtige en authentieke eiland kunt gaan ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de plaatjes Fornells en Es Mercadel of ga genieten van de uitzichten bij onder andere Far de Favàritx of El Toro.

Wist je dat...

Ibiza-stad in het Catalaans Eivissa genoemd wordt?

Weer Formentera in november

De herfst op Formentera is begonnen in november. De temperaturen dalen overdag naar een graad of 19 en in de nachten koelt het nog verder af tot zo’n 12 graden. Je kunt dus tijdens je vakantie wel wat warmere kleding gebruiken. Toch zal je ook nog dagen treffen dat het warm genoeg is om met korte mouwen in de zon te zitten. Hoewel er eens in de drie dagen wat regen kan vallen, is het vaak na een bui snel weer droog. De zon zal je ook deze maand weer volop zien op Formentera. Het is dan perfect weer om te gaan wandelen en fietsen, maar ook om bijvoorbeeld een stuk van het eiland te verkennen te paard.
Door de flinke afname in bezoekers, liggen ook vele activiteiten (zoals de hippiemarkten) stil en sommige restaurants en hotels zijn eveneens gesloten tot het volgende zomerseizoen. Er zijn echter nog genoeg plaatsen waar je terecht kunt om te overnachten en te eten. De sfeer op het eiland is in de winter nog relaxter en de mensen zijn er ontzettend vriendelijk. Genoeg redenen om in november naar Formentera op vakantie te gaan dus.

Formentera kust

auto huren

Feestdagen in november

Nationale en lokale feestdagen
Dia de Tots Sants ofwel Allerheiligen (jaarlijks op 1 november).
Vele Spanjaarden bezoeken op deze officiële vrije dag het graf van hun geliefden. Lees verder over Allerheiligen in Spanje op Publicholidays.es.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?Booking.com