Meteen naar de inhoud

Weer Balearen mei

Weer Balearen mei

overzicht weer Balearen mei

Balearen: het weer in mei

Het is heerlijk weer in mei op de Balearen. De temperaturen lopen op en zijn met zo’n 22 graden perfect voor een fly & drive vakantie op Menorca, Mallorca of Ibiza (bijvoorbeeld met Eliza was here). Ook is het deze maand nog relatief rustig, voordat het hoogseizoen van start gaat. Strandliefhebbers kunnen vanaf nu ook terecht op de Balearen, maar een duik in de zee zal voor velen nog wat fris zijn. Voor de avonden en nachten is het wel aan te raden om warmere kleding mee te nemen, omdat het nog steeds flink afkoelt. Een regenbuitje kan je verwachten op een handvol dagen deze maand. Het zal dus niet of nauwelijks je vakantie beïnvloeden.

map weer Balearen mei
Ibiza boten

Weer Ibiza in mei

Qua weer is mei een perfecte maand om naar Ibiza te reizen. Je kunt rekenen op veel zon en aangenaam warmte. Gemiddeld wordt het deze maand zo’n 22 graden overdag. Zonnebrand en zwemkleding kun je beter niet vergeten, want de kans dat je een duik kunt nemen in mei is groot, zeker naarmate de maand vordert. De zee temperatuur ligt al rond de 18 graden. Daarentegen zijn wat warmere laagjes kleding ook handig, want de avonden en nachten blijven nog wat fris (+/- 13˚C).
Met de komst van mei neemt de kans op regen en wind af. Je zult dus vooral mooi weer hebben tijdens je vakantie naar Ibiza in mei. Ga dus van het mooie weer genieten op de stranden, bijvoorbeeld Cala Llenya of Cala Mastella. Mei is tevens het begin van het officiële zomerseizoen op Ibiza. Alle hotels, restaurants, nachtclubs en strandclubs zijn inmiddels weer open en het feest kan losbarsten. Ga je met kinderen, bijvoorbeeld in de meivakantie, lees dan eens wat er allemaal te doen is op Ibiza op Tipsibiza.nl.

Toptip

Ga genieten bij restaurant (en strand) Ses Boques op Ibiza. Kijk voor meer informatie op Sesboques.com.

Weer Mallorca in mei

In mei kun je veelal zonnig en aangenaam warm weer verwachten als je naar Mallorca op vakantie gaat. Gemiddeld wordt het 21 graden overdag, maar naarmate de maand vordert lopen de temperaturen op en kan het al 25 graden worden. Strandweer is het dus op de meeste dagen, en een duik nemen in zee zal soms al best kunnen. Het water is met 18 graden zeker niet koud meer.
Houdt er rekening mee dat het in de bergen altijd wat frisser is en ook in de nachten daalt de temperatuur aanzienlijk (+/- 11˚C). Warmere laagjes kleding zijn dus aan te raden. Op een paar dagen kan er nog wat regen vallen, maar dit zal beperkt blijven tot een korte bui. Het waait eigenlijk het hele jaar door op Mallorca, maar het warme briesje is deze maand zeker niet vervelend. In de meivakantie kan het wat drukker zijn op Mallorca, maar reis je buiten deze periode, dan kun je in alle rust lekker genieten van stranden zoals Platja de Muro en Cala Mondragó. Kijk voor een lijst met de mooiste stranden op Opnaarmallorca.nl.

Palma de MallorcaBooking.com

Menorca kust in de schemering

Weer Menorca in mei

Reis je in mei naar Menorca dan kun je zonnig weer verwachten. Mei is een van de maanden met de beste reistijd om naar Menorca te reizen als je buiten het hoofdseizoen op vakantie wilt. Temperaturen lopen op naar gemiddeld 21 graden en met uitschieters naar boven is het al heerlijk weer voor een bezoek aan de stranden van Menorca, zoals bijvoorbeeld Cala en Turqueta. Het zeewater is nog wat fris (18˚C), dus zwemmen is voor sommigen misschien nog wat fris. De hoeveelheid regen neemt verder af en de avonden en nachten worden weer wat aangenamer (minimum temperatuur van 13 graden). Af en toe zal er dus nog wel wat regen vallen, maar het zal je vakantie naar Menorca weinig verpesten. Boek dus snel je vakantie naar de zon op Menorca met Thomas Cook of Sunweb.

auto huren

Auto Huren bij easyterra

Wist je dat...

Je behalve feesten ook heel goed kunt wandelen op Ibiza? Ga bijvoorbeeld de berg Sa Talaia beklimmen.

Weer Formentera in mei

De kou is in mei echt verdwenen op Formentera. Overdag wordt het zo’n 22 graden en de zon schijnt veelvuldig. Perfect weer dus om lekker te gaan genieten op de stranden. Regen komt voor, maar de buien trekken ook snel weer weg en maken ruimte voor de zon. Zwemmen in de zee kan, maar voor sommigen is het water nog wat te fris (18 graden). Voor de avonden en nachten is een trui en/of jas wel prettig, want het koelt af tot zo’n 14 graden.
Deze maand gaan vele restaurants en hotels weer open en een aantal hippiemarkten starten weer op. Het is in mei nog niet zo druk op Formentera als in de zomervakantie, dus een goede tijd voor een bezoek. Een leuke optie om de stranden van Formentera te verkennen is per fiets (zie Formenteranatural.com). Wil je even wat anders dan het strand? Breng dan een bezoek aan het dorp El Pilar de la Mola en ga daar eens de lokale wijn proeven bij Bodega Terramoll. Voor meer informatie over activiteiten in mei kijk je op Formentera.es.

Palmboom Formentera

Feestdagen in mei

Nationale en lokale feestdagen
El Dia del Treball ofwel Dag van de Arbeid (jaarlijks op 1 mei).

Zoals in vele andere landen is dit in Spanje (inclusief de Balearen) jaarlijks een vrije dag.

Festivals en evenementen
Es Firo (jaarlijks op de maandag na de tweede zondag van mei).
In Sóller (Mallorca) worden ieder jaar op deze dag en enkele dagen voorafgaand festiviteiten georganiseerd. Men herdenkt hiermee het dappere verzet van het volk tegen een piratenaanval in 1561. Lees verder op Mallorcantonic.com.

Medieval Eivissa (jaarlijks het tweede weekend van mei).
De binnenstad van Eivissa (Ibiza stad) gaat tijdens dit festival terug naar de middeleeuwen. Lees hier meer over op Idyllischibiza.nl.

Mercat Medieval Capdepera (jaarlijks het derde weekend van mei).
Ieder jaar wordt het stadje Capdepera op Mallorca omgetoverd tot een middeleeuwse stad. Lees verder op Illesbalears.travel.

Wine Days Mallorca (jaarlijks in mei of juni).
In Binissalem wordt jaarlijks dit wijnfestival georganiseerd. Kijk voor meer informatie en exacte data op Winedaysmallorca.com.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?