Meteen naar de inhoud

Weer Balearen maart

Weer Balearen maart

overzicht weer Balearen maart

Balearen: het weer in maart

Het weer in maart op de Balearen kan omschreven worden als aangenaam met weinig regen. De gemiddelde dagtemperatuur is 16 graden en met wat zon erbij kun je dan heerlijk van het mooie weer genieten. In maart kun je veel zien en doen, zonder dat het te warm is. Zorg ervoor dat je wel wat warmere laagjes kleding mee neemt, want in de avonden kan het nog aardig afkoelen, zeker als de wind waait. Al met al is maart dus een prima maand om de eilanden Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera te bezoeken. Ga bijvoorbeeld eens fietsen op Formentera, maak een strandwandeling op Ibiza of wandel een stuk van de Camí de Cavalls op Menorca.

map weer Balearen maart
Ibiza stad

Weer Ibiza in maart

Het weer op Ibiza in maart is overwegend mild en zonnig. De zon staat hoger aan de hemel, de dagen worden langer en de temperaturen lopen op naar gemiddeld 16 graden overdag. Het is voorjaar op Ibiza en dus komen uitschieters met temperaturen boven de 20 graden ook voor. We raden dan ook aan om kleding met korte mouwen en zonnebrand mee te nemen als je in maart naar Ibiza gaat. In de avonden koelt het af tot zo’n 8 graden, dus vergeet niet om ook je warme jas mee te nemen.
Maart is een goede tijd voor een vakantie naar Ibiza, maar er is geen garantie dat het iedere dag droog blijft. Regen zal echter niet lang blijven hangen. Ibiza ziet minder regen dan de meeste andere Mediterrane bestemmingen, met dank aan de beschutte ligging. Al met al zal je kunnen genieten van een zonnig terrasje, een picknick op het strand of ga pinchos eten in Sant Antoni de Portmany tijdens het festival Pintxa San Antonio (zie feestdagen).

Toptip

Ga zoals de locals bij Vermuteria Rosa in Palma de Mallorca een drankje en een hapje doen.

Weer Mallorca in maart

Qua weer is er met de komst van de lente op Mallorca een duidelijke vooruitgang te zien in maart. Je kunt een grote hoeveelheid zon verwachten als je deze maand naar het eiland afreist. Hevige regenval komt zelden voor in maart, maar je moet wel rekenen op een buitje zo af en toe. De bergen beschermen het zuiden van Mallorca tegen de wind uit het westen, waardoor deze regio altijd net wat warmer en droger is dan het noorden. In Palma de Mallorca wordt het overdag deze maand zo’n 15 graden, maar er kunnen ook flinke uitschieters zijn tot rond de 20 graden.
De nachten zijn nog altijd koud met gemiddeld 5˚C. In maart is het weer precies goed om bezienswaardigheden te bezoeken. Zo zijn de plaatsjes Soller en Alcudia leuk om doorheen te wandelen. Ook de landschappen van Parc Natural de Mondrago en de omgeving van Cap de Formentor zijn adembenemend mooi in maart.

Mooie rotskust Mallorca
Menorca zonsondergang

Weer Menorca in maart

Het weer op Menorca in maart is mild met redelijk wat zon. Gemiddeld wordt het overdag 15 graden, dus als de zon schijnt is het goed toeven op het terras tijdens je vakantie. Er kan nog wel wat regen vallen deze maand, maar meestal blijft het beperkt tot een korte bui.
De nachten zijn nog steeds koud (zo’n 8 graden), dus kleed je warm aan als je ’s avonds op pad gaat.Voor het avondleven kun je onder andere terecht in Mahon, de hoofdstad van Menorca. Bij de haven zijn vele goede restaurants, barretjes en andere uitgaansgelegenheden te vinden. Ook de verschillende vuurtorens op Menorca zijn een bezoekje waard, zoals Far de Favàritx of Far de Cavalleria. De vuurtoren Far de Punta Nati is een prachtige plek om de zonsondergang te bekijken.
Wil je Menorca buiten het hoofdseizoen bezoeken en neem je een korte regenbui voor lief, kijk dan op Trivago.nl voor een leuke accommodatie.

auto huren

Auto Huren bij easyterra

Wist je dat...

Mallorca wel 14 vuurtorens heeft? Dit zijn vaak mooie plekken om te bezoeken, met name Cap de Formentor. Met een huurauto kun je verschillende van deze vuurtorens bezoeken en zo meer van het eiland zien.

Weer Formentera in maart

In maart begint het, net als op de andere eilanden van de Balearen, weer lente te worden op Formentera. De temperaturen lopen langzaam op naarmate de maand vordert. Met gemiddeld 17 graden kun je op sommige dagen al flink genieten in de zon bij een strandtent. Het kan enkele dagen regenen deze maand, maar over het algemeen trekken buien snel weer weg en dan warmt de zon het eiland weer op. De nachten zijn fris, dus vergeet niet om ook wat warme kleding mee te nemen.
Een groot voordeel van een vakantie op Formentera in maart is dat het erg rustig is. Dit betekent dat je veel plekken op het eiland helemaal voor jezelf hebt. Ga bijvoorbeeld naar het prachtige strand Ses Illetes en loop daar een stuk door het natuurpark Ses Salines en langs Estany Pudent. Misschien zie je zelfs wel flamingo’s. Voor een duik in de zee is het over het algemeen nog te koud in maart.

Formentera kasteel

Feestdagen in maart

Nationale en lokale feestdagen
Carnaval (jaarlijks in februari/maart, tegelijk met carnaval in Nederland).

Op alle eilanden van de Balearen viert men Carnaval met kleurrijke optochten, straatfeesten en andere festiviteiten.

Dia de les Illes Balears (jaarlijks op 1 maart).
Op deze dag (en op de dagen rondom) viert men het oprichten van de Balearen als autonome gemeenschap. Op de Balearen worden verschillende festiviteiten georganiseerd, zoals muziekoptredens en andere culturele activiteiten. Lees verder over dit feest op Publicholidays.es of Illesbalears.travel.

Pasen (jaarlijks in maart of april).
Zwarte Donderdag, Goede Vrijdag, Eerste en Tweede Paasdag zijn officiële feestdagen in bepaalde delen van Spanje, waaronder de Balearen. Kijk op Publicholidays.es voor de exacte data en voor meer informatie over Pasen in Spanje. De week voorafgaand aan Pasen (Semana Santa) is voor vele Spanjaarden een vakantieweek, waardoor het op de Balearen vaak drukker is dan normaal.

Festivals en evenementen
Pintxa San Antonio (jaarlijks in maart en april).
Ieder jaar kun je tijdens dit festival in Sant Antoni de Portmany (Ibiza) genieten van goedkope pinchos en drankjes. Veel inwoners gaan de deelnemende cafés en restaurants af, een soort kroegentocht. Voor meer informatie kun je terecht op hun Website of Facebookpagina.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?