Meteen naar de inhoud

Weer Balearen februari

Weer Balearen februari

overzicht weer Balearen februari

Balearen: het weer in februari

Het weer in februari op alle eilanden van de Balearen is redelijk mild en aangenaam. Ondanks dat is februari wel een van de koudste maanden van het jaar. De temperaturen in de nacht liggen vrij laag (gemiddeld 5-8 graden), maar overdag loop het kwik op tot zo’n 15 graden. Het hele jaar door kan de zon schijnen op Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera en regenval blijft beperkt. Het is dus een goede tijd om de eilanden te bezoeken als je graag veel wilt bekijken. Voordeel van een vakantie in februari, is dat het op alle eilanden vrij rustig is. Verder staan deze maand de amandelbomen in bloei, wat bijvoorbeeld op Ibiza (met name nabij Santa Agnès de Corona) en Mallorca (bijvoorbeeld in de Serra de Tramuntana) voor prachtige uitzichten kan zorgen.

map weer Balearen februari
Mooi uitzicht op Es Vedra

Weer Ibiza in februari

Het weer in februari op Ibiza is vergelijkbaar met het weer in januari. Er zijn mooie zonnige dagen en temperaturen die oplopen tot zo’n 16 graden. Echter kan het ook op enkele dagen regenen en dan is het vaak wel wat frisser. Ook in de avonden koelt het erg af deze maand. Neem dus ook warme kleding en een paraplu mee tijdens je reis naar Ibiza in deze maand.
Februari is een goede maand voor het bezoeken van historische bezienswaardigheden in Eivissa’s Dalt Vila of een wandeling over het prachtige eiland (bijvoorbeeld naar Mirador Es Vedra). Met de amandelbomen in volle bloei en de sinaasappels aan de bomen kun je enorm genieten van de natuur van het eiland. Veel restaurants en clubs openen pas weer in april, maar er zijn ook zeker wel plekken te vinden die het hele jaar door open zijn. Een terrasje pakken in de zon is dus zeker wel een optie tijdens een vakantie op Ibiza in februari. Hotels hebben in deze periode vaak lagere prijzen, kijk hiervoor eens op Trivago.nl.

Toptip

Beklim (of rijd naar) de top van Monte Toro op Menorca. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht. Bij helder weer kun je het hele eiland en de zee rondom zien.

Weer Mallorca in februari

Het is in februari iets droger en warmer weer op Mallorca dan in januari. Het is echter nog altijd winter deze maand. De temperaturen liggen overdag rond de 14 graden en er valt op ongeveer een derde van de dagen een kleine hoeveelheid regen. Als de zon schijnt, en dat doet hij op Mallorca regelmatig, dan kan het al aardig opwarmen. Met de amandelbomen in bloei en de dagen die almaar langer worden deze maand, kan het soms echt als lente aanvoelen. De nachten zijn echter nog altijd fris, met zo’n 5 graden. Neem dus zeker wat warme kleding mee als je naar Mallorca gaat deze maand.
Al met al is februari een prima maand voor een citytrip naar Palma de Mallorca, waar je de prachtige kathedraal kunt aanschouwen en de oude binnenstad kunt verkennen. Kijk voor scherpe prijzen op DeJongIntra.nl. Wie weet kun je zelfs nog wat van het Carnaval mee krijgen.

Kathedraal Palma de Mallorca
Menorca kust

Weer Menorca in februari

Met de komst van februari neemt de hoeveelheid regen weer wat af op Menorca, hoewel er toch nog af en toe een bui kan vallen. Verder is het weer vergelijkbaar met januari. Overdag wordt het zo’n 14 graden en in de nacht koelt het flink af tot een temperatuur van 7˚C. Warme kleding is dus wel aan te raden. Al met al is kent Menorca een milde winter, waarbij je regelmatig kunt genieten van een aangenaam zonnetje. Lunchen op het terras zal tijdens je vakantie bijna zeker goed mogelijk zijn. Echt strandweer is het voorlopig nog niet, maar het weer deze maand is wel uitstekend geschikt voor het bezoeken van bezienswaardigheden (bijvoorbeeld El Toro) of charmante plaatsjes, zoals Ferreries. Een huurauto is dan wel handig. Kijk voor goede aanbiedingen op Easyterra.nl.

ReizenReizen

ReizenReizen

Wist je dat...

Catalaans veel gesproken wordt op de Balearen? Het is de eerste taal voor veel inwoners.

Weer Formentera in februari

Het weer in februari op Formentera is meestal iets warmer en droger dan in januari. De temperatuur loopt overdag op tot zo’n 16 graden dus het is zeker niet koud. Met wat zon erbij is het dan heerlijk weer op Formentera. Een garantie op zon heb je echter niet in februari. Zo af en toe zal er wel een (korte) bui vallen, maar toch hebben de zonnige dagen de overhand. In februari kan het soms wat meer waaien, maar nog altijd is dat niets vergeleken met bijvoorbeeld Menorca. Als de zon ondergaat daalt de temperatuur flink. In de nachten wordt het nog maar 8 graden, dus neem zeker wat warme kleding mee. Februari is een goede maand voor een actieve vakantie en op Formentera kunt je uitstekend fietsen en wandelen. Kijk voor de mogelijkheden eens op Formentera.es.

La Savina haven

auto huren

Feestdagen in februari

Nationale en lokale feestdagen
Carnaval (jaarlijks in februari/maart, tegelijk met carnaval in Nederland).
Op alle eilanden van de Balearen viert men Carnaval met kleurrijke optochten, straatfeesten en andere festiviteiten.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?