Meteen naar de inhoud

Weer Balearen december

Weer Balearen december

overzicht weer Balearen december

Balearen: het weer in december

Het weer in december op de Balearen is vooral mild en zonnig. De temperatuur is perfect om de eilanden te ontdekken. Ga bijvoorbeeld wandelen door de pijnboombossen op Ibiza, bezoek de oude stad Torre d’en Galmés op Menorca of ga fietsen bij Cala Millor op Mallorca. Qua kleding is het aan te raden om veel laagjes mee te nemen, want overdag kan het nog aardig opwarmen in de zon, terwijl de avonden fris kunnen zijn. December is, vanwege de kerstsfeer, een leuke maand om de Balearen te bezoeken. Mocht je in de kerstvakantie willen gaan, zorg dan dat je op tijd je vliegtickets en accommodatie boekt, want de prijzen kunnen aardig oplopen.

map weer Balearen december
Ibiza zonsondergang

Weer Ibiza in december

Ibiza is qua weer prima te bezoeken in december. De zon schijnt regelmatig en met een gemiddelde temperatuur van 16 graden is het lang niet zo koud als in Nederland. In de avond kan het afkoelen tot zo’n 9 graden, dus een warme jas kun je goed gebruiken. Houdt rekening met enkele dagen regen tijdens je vakantie. Over het algemeen zal je echter regelmatig de zon en blauwe hemel zien, zodat je kunt genieten van het mooie eiland.
Een aanrader is het bewonderen van de mooie zonsondergang aan de westkust van Ibiza. Ook een uitstapje naar het nabijgelegen Formentera is de moeite waard. In december is Ibiza in de kerstsfeer. Er zijn verschillende kerstmarkten op het eiland en alles is versierd met kerstverlichting. Tijdens de kerstvakantie is het wat drukker op Ibiza, dus boek op tijd je vluchten als je graag in deze vakantie gaat.

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Toptip

Bezoek het stadje Capdepera op Mallorca.

Weer Mallorca in december

Het weer op Mallorca in december is overwegend aangenaam en zonnig. Dankzij het Mediterrane klimaat zijn de winters mild en valt er relatief weinig regen. De hoeveelheid regen neemt deze maand wat af, maar toch kun je wel op een aantal dagen wat regen verwachten. Gemiddeld wordt het overdag zo’n 14 graden en met een zonnetje erbij is het dan prima vol te houden op het terras. Zeker het zuiden van het eiland kent prettige weersomstandigheden. De Serra de Tramuntana is over het algemeen wat kouder en natter. Houdt hier rekening mee als je wilt gaan wandelen of fietsen. Avonden zijn fris en in de nacht koelt het af tot zo’n 6 graden.
De dagen zijn kort en in de avond zien de stadjes van Mallorca er gezellig uit dankzij de kerstversiering. Ook zijn er verschillende kerstmarkten op het eiland, bijvoorbeeld in Valldemossa, Palma en Alaró. Al met al is Mallorca dus prima geschikt voor een reis tijdens de kerstvakantie. Het huren van een auto is echter wel aan te raden als je meer van het eiland wilt zien. De prijzen van autohuur kan je vergelijken bij Easyterra.nl.

Vuurtoren aan de kust van Mallorca
Es Mercadal Menorca

Weer Menorca in december

Het weer in december op Menorca kan alle kanten op gaan. De zon schijnt veelvuldig deze maand, maar toch moet je wel rekening houden met wat regenachtige dagen of dagen met harde wind. Menorca heeft echter net als de andere eilanden van de Balearen over het algemeen zacht weer in december. Overdag kan het zo’n 15 graden worden en met een zonnetje erbij kun je dan ultiem genieten op een terrasje of tijdens een wandeling. Als het regent kun je bijvoorbeeld Museo Diocesa de Menorca in Ciutadella of Museo de Menorca in Mahon bezoeken. Vaak is een regenbui ook snel weer voorbij, zodat je weer de buitenlucht in kunt.
In december is het hele eiland in de kerststemming. Winkelstraten en de Santa Maria kerk in Mahon worden uitbundig versierd met lampjes, de winkels liggen vol met lekkernijen en er zijn vele kerstmarkten die je kunt bezoeken. Al met al een fijne periode om naar Menorca af te reizen. Kijk voor goedkope vluchten op Lastminute.com.Booking.com

Wist je dat...

Wist je dat Formentera een prachtig eiland is om te gaan overnachten? De meeste mensen bezoeken het eiland alleen als dagtochtje vanuit Ibiza, maar het is zeker de moeite waard om meerdere dagen te verblijven. Kijk eens op Booking.com voor de mogelijkheden.

Weer Formentera in december

Het is winter op Formentera in december en dat betekent nog wat lagere temperaturen dan in november. Met een gemiddelde van 16 graden is het nog erg mild op het eiland. Bovendien schijnt de zon veelvuldig. Wil je in december dus genieten van wat meer zon en warmte dan in Nederland, dan is Formentera een prachtige bestemming. Er is echter geen garantie op droog weer. Op zo ongeveer een derde van de dagen kan wat regen vallen deze maand. Dit zijn over het algemeen slechts korte buien, waardoor het je vakantie naar Formentera niet veel zal beïnvloeden. Vaak is het gewoon lekker zonnig deze maand. Perfect weer voor een wandeling dus.
Tussen La Savina en Es Pujols kun je het grote meer Estany Pudent vinden, waar je in de winter vaak flamingo’s kunt spotten. Dit is zeker een aanrader tijdens je verblijf op het eiland. Neem wel warme kleding mee naar Formentera in december, want in de nacht kan het afkoelen tot zo’n 9 graden.

Bloemen op Formentera

Feestdagen in december

Nationale en lokale feestdagen
Sant Francesc Xavier (jaarlijks op 3 december).

Op Formentera worden rondom deze lokale feestdag verschillende festiviteiten georganiseerd, zoals traditionele dansoptredens, muziek en vuurwerk.

Dia de la Constitució (jaarlijks op 6 december).
Op deze officiële feestdag herdenkt men het opstellen van de nieuwe grondwet in 1978. Voor meer informatie ga je naar Publicholidays.es.

Immaculada Concepció (jaarlijks op 8 december).
Op deze vrije dag viert men de onbevlekte ontvangenis van Maria. Je kunt hier meer over lezen op Publicholidays.es.

Nadal ofwel Kerstmis (jaarlijks op 25 december).
Vanaf eind november komen de inwoners van de Balearen echt in de kerststemming en worden er overal prachtige versieringen opgehangen. Ook zijn er verschillende kerstmarkten op de eilanden. Voor Spanjaarden is Kerstavond een belangrijke kersttraditie. Men komt met de hele familie bij elkaar voor een uitgebreide maaltijd. Lees meer over kerst in Spanje op Spanjeweetjes.nl of specifieker voor Mallorca, Menorca en Ibiza.

Sant Esteve (jaarlijks op 26 december).
Deze officiële feestdag, ook weleens ‘tweede Kerstdag’ genoemd, wordt niet door heel Spanje gevierd. In Catalonië en de Balearen viert men deze dag wel. Lees verder op Spanjevandaag.com.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?