Meteen naar de inhoud

Weer Balearen augustus

Weer Balearen augustus

overzicht weer Balearen augustus

Balearen: het weer in augustus

Het is erg warm weer op de Balearen in augustus, met veel zon en een strakblauwe hemel. De eilanden staan bekend om de prachtige rotskusten, zandstranden en rustige zee, die perfect is om te zwemmen en het beoefenen van watersporten. Dit kan zeker in augustus, want het is echt weer voor zon, zee en strand. Mocht je veel tijd hebben dan is het een aanrader om te gaan eilandhoppen, zodat je de unieke aspecten van alle eilanden meekrijgt. Reken wel op drukte overal waar je komt, want het is hoogseizoen. Mocht je van wat meer rust houden, dan kun je de eilanden beter in een andere maand bezoeken, bijvoorbeeld in september.

map weer Balearen augustus
Strandbar Ibiza

Weer Ibiza in augustus

Het weer op Ibiza in augustus kan omschreven worden als zonnig en erg warm (zo’n 30 graden). Het is op en top zomer in deze warmste maand van het jaar. Regen hoef je eigenlijk niet te verwachten als je in augustus naar Ibiza op vakantie gaat. Stranden liggen vol, hippiemarkten en andere bezienswaardigheden worden druk bezocht. Mocht je veel willen ondernemen en flexibel zijn in je reisdata, dan zouden wij een andere maand aanraden voor een bezoek aan Ibiza, zie hiervoor onze Balearen homepage. Kom je echt voor zon, zee, strand en feesten dan is augustus wel een goede maand. Qua weer kan het haast niet zonniger en warmer dan in augustus. Ook in de avonden koelt het weinig af, dus een jas heb je niet nodig tijdens je vakantie. Onder andere Sunweb heeft goede aanbiedingen naar Ibiza in augustus.

Toptip

Ga vis eten in het dorpje Cala Figuera op Mallorca.

Weer Mallorca in augustus

Op Mallorca kun je in augustus vooral weer voor een zonvakantie verwachten. Augustus is namelijk de warmste maand van het jaar op het eiland. Regen valt er nauwelijks. Gemiddeld wordt het zo’n 28 graden overdag, maar midden op de dag zal de temperatuur meestal oplopen naar boven de 30 graden. Met een hoge luchtvochtigheid deze maand voelt het vaak nog wat heter aan. Het zeewater is met +/-26 graden flink opgewarmd, ideaal voor een duik dus. In de avond blijft het nog lang warm. Het is dus heerlijk weer om te relaxen bij de van de beach clubs op het eiland.
Augustus is een van de drukste maanden op Mallorca en voor het bezichtigen van bezienswaardigheden is het overdag wel erg warm. Mocht je de mogelijkheid hebben en meer willen zien van het eiland (wat ook zeker de moeite waard is), dan raden wij aan in een andere maand naar Mallorca af te reizen (zie beste reistijd Balearen). Gaat dat niet, bijvoorbeeld als je met kinderen in de zomervakantie wilt reizen (zie TUI.nl voor tips), plan je uitstapjes dan in de ochtend of late middag.

Strand Mallorca
Son Bou Menorca

Weer Menorca in augustus

Het is in augustus warm weer op Menorca. Dit is de heetste maand van het jaar en de temperaturen liggen rond de 28 graden overdag, maar lopen op het heetst van de dag op tot boven de 30 graden. Uitstekend weer voor een zon, zee, strand vakantie dus, zeker ook met een zee temperatuur van zo’n 26 graden. Voor het bezoeken van bezienswaardigheden zoals El Toro en Mahon of het ondernemen van activiteiten zoals wandelen (bijvoorbeeld door Parque Natural de s’Albufera d’Es Grau), is het eigenlijk te warm midden op de dag. Mocht je daar interesse in hebben, dan kun je dit het beste vroeg op de dag doen of in een andere maand naar Menorca afreizen.
Augustus is dé vakantiemaand voor Spanjaarden, dus verwacht wel dat het deze maand druk is op Menorca. Om deze reden raden wij eveneens aan om (indien mogelijk) in een andere maand te reizen, kijk hiervoor eens op onze Balearen homepage. Mocht dit geen mogelijkheid zijn, zorg er dan voor dat je op tijd je vakantie naar Menorca boekt, bijvoorbeeld via Sunweb.

Wist je dat...

Het eiland Ibiza een van de duurste plekken in Spanje is om een huis te kopen?

Weer Formentera in augustus

Net als in juli is het erg warm en zonnig weer in augustus op Formentera. Het is zelfs nog iets warmer deze maand, met een gemiddelde temperatuur van 30 graden. Bovendien is het midden op de dag vaak nog warmer. Een afkoelende duik in de zee of het zwembad is dan wel aan te raden. Wil je iets ondernemen, dan kun je dat het beste in de ochtend of late middag doen. Wat zeker niet mag ontbreken tijdens je vakantie op Formentera is een bezoek aan een van de leuke hippiemarkten. Voor een overzicht kun je terecht op Formentera.es.
Wees erop voorbereid dat het in augustus een stuk drukker op het eiland is vanwege de schoolvakanties. De Spanjaarden gaan op vakantie deze maand en de Balearen worden dan vaak bezocht. Bovendien komen vele Ibiza vakantiegangers op een dagtochtje naar Formentera. Mocht je de mogelijkheid hebben, dan zouden wij aanraden in een andere maand naar Formentera te gaan. Kijk op onze Balearen homepage voor de beste reistijd van Formentera. Mocht je in augustus willen reizen, boek je reis dan op tijd via TUI.nl.

Zonsondergang Formentera

Feestdagen in augustus

Nationale en lokale feestdagen
Assumpció de la Verge ofwel Maria Hemelvaart (jaarlijks op 15 augustus).
Lees meer over deze vrije dag in Spanje op Publicholidays.es.

Festivals en evenementen
Jaleo Festivals (jaarlijks van juni - september).
Tijdens de zomermaanden (van juni tot en met september) vinden er op heel Menorca paardenfestivals plaats. Iedere plaats op Menorca heeft zijn eigen festival. Tijdens deze festivals worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals parades te paard, paardrijwedstrijden, muziekoptredens en vuurwerk. Lees verder over de Jaleo festivals op Vakantiehuizenspanje.nl. Wil je graag een Jaleo festival meemaken? Kijk dan voor de data per plaats op Descobreixmenorca.com.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars