Meteen naar de inhoud

Weer Balearen april

Weer Balearen april

overzicht weer Balearen april

Balearen: het weer in april

Met de komst van april begint ook de lente weer op alle eilanden van de Balearen. De temperaturen beginnen op te lopen en het kan overdag zo’n 18 graden worden, met richting het einde van de maand uitschieters naar boven. De avonden en nachten blijven fris, dus zorg zeker voor wat warmere kleding. In april valt er nog af en toe een bui, maar over het algemeen zal dit van korte duur zijn. Verwacht dan ook veelal warm en zonnig weer tijdens je vakantie naar Mallorca, Ibiza, Menorca of Formentera in april. Perfect weer dus om te gaan feesten op Ibiza (kijk voor vakantie aanbiedingen op TUI.nl) of voor een citytrip naar Palma de Mallorca (via DeJongIntra.nl). Let er wel op dat Pasen meestal in deze maand valt en dat het dan drukker kan zijn.

map weer Balearen april
Kust van Ibiza

Weer Ibiza in april

Met de komst van april op Ibiza lopen de temperaturen weer op (naar zo’n 18˚C overdag). Ook deze maand is het volop zonnig weer op Ibiza. Het kan ook best af en toe regenen op Ibiza. De regen zal echter niet lang aanhouden, dus je vakantie zal vrijwel zeker niet geheel in het water vallen. Met een zee temperatuur van zo’n 15˚C is het voor zwemmen (voor de meesten) nog wat te koud. Wel kun je op sommige dagen al lekker luieren op het strand.
Daarnaast is de natuur van Ibiza op haar mooist in april, met de groene velden en wilde bloemen die in bloei staan. Dit is dus zeker de tijd om met je camera op pad te gaan om het eiland te gaan ontdekken. Ga bijvoorbeeld eens naar Els Amunts Nationaal Park. De drukte op Ibiza neemt overigens wel wat toe deze maand, zeker gedurende Pasen/Semana Santa (zie feestdagen). Vanaf half april gaan de meeste clubs weer open en begint het feestseizoen op Ibiza. Neem trouwens wat warme kleding mee als je ’s avonds / ‘s nachts op pad gaat, want het koelt nog af tot zo’n 10 graden.

Toptip

Ga voor een wandel- of mountainbike vakantie naar Menorca. Camí de Cavalls is echt een aanrader. Je hoeft niet de hele route (185 km) te volgen, maar kunt ook stukken ervan kiezen. Zie voor meer informatie Camidecavalls.com.

Weer Mallorca in april

Na de wat frisse wintermaanden op Mallorca begint het weer wat op te warmen in april (temperaturen van zo’n 17 graden of soms zelfs rond de 20 graden). De zon is veelvuldig te zien, hoewel er ook nog wel wat regen kan vallen deze maand. Zeker richting het einde van april kun je op de warmere dagen al genieten van het strand. Voor een duik in de zee is het nog te fris, de temperatuur van het water ligt namelijk maar rond de 15 graden. De avonden zijn met zo’n 8˚C nog aan de koude kant.
April leent zich uitstekend voor een bezoek aan de prachtige stadjes Deià, Capdepera, Santanyí of Valldemossa. Daarnaast is de natuur op Mallorca deze maand misschien wel op haar mooist, met de bloemen die in bloei staan. Een aanrader voor april is dan ook een wandelreis naar Mallorca (bijvoorbeeld met Djoser of SNP) of neem deel aan het jaarlijkse Mallorca Walking Event. Wellicht is het slim om dit buiten de Paasperiode te plannen, want het is dan vrij druk op Mallorca.

Uitzicht Palma de Mallorca
Cala Mitjana

Weer Menorca in april

In april is het duidelijk weer lente op Menorca. De temperaturen lopen op naar een aangename 17 graden overdag, de zon schijnt geregeld, de bomen en bloemen staan in bloei en ook de hoeveelheid regen neemt af. Ondanks dat is er in april nog geen garantie op droog weer. Zo kan er nog zo’n 45 mm regen vallen deze maand. Het kan dus zijn dat je tijdens je verblijf een paar buien zal zien. Over het algemeen is april echter een prima maand voor activiteiten, zoals wandelen (zie toptip) of een bezoek aan de Talayotische ruïnes van Torre d'en Galmés. Op de betere dagen richting eind april kun je al gaan zonnen op het strand. Neem deze maand nog wel wat warmere kleding mee, want in de avond koelt het af tot ongeveer 10 graden.

Wist je dat...

Palma de Mallorca een hele leuke stad is en ook zeker goed als stedentrip te bezoeken is?

Weer Formentera in april

De maand april op Formentera is aangenaam met temperaturen die overdag rond de 19 graden liggen. Uitschieters tot boven de 20 graden komen voor, zeker naarmate de maand vordert. De zon schijnt veelvuldig dus neem je zonnebril en T-shirt maar mee als je deze maand op vakantie gaat naar Formentera. Het kan trouwens in de avond nog flink afkoelen tot zo’n 11˚C. Zo eens in de drie dagen kan er wat neerslag vallen, maar dit zal een beperkte hoeveelheid zijn. Zwemmen in de zee is voor de meeste mensen nog te koud deze maand. Als je in april naar Formentera gaat kun je prachtige fiets- en wandelroutes volgen (kijk voor meer informatie op Formentera.es), gaan genieten van de zonsondergang bij Cap de Barbaria of een bezoek brengen aan Sant Francesc.

Cap de Barbaria Formentera

Unieke vakanties, weg van de massa

Feestdagen in april

Nationale en lokale feestdagen
Pasen (jaarlijks in maart of april).
Zwarte Donderdag, Goede Vrijdag, Eerste en Tweede Paasdag zijn officiële feestdagen in bepaalde delen van Spanje, waaronder de Balearen. Kijk op Publicholidays.es voor de exacte data en voor meer informatie over Pasen in Spanje. De week voorafgaand aan Pasen (Semana Santa) is voor vele Spanjaarden een vakantieweek, waardoor het op de Balearen vaak drukker is dan normaal.

Festivals en evenementen
Pintxa San Antonio (jaarlijks in maart en april).

Ieder jaar kun je tijdens dit festival in Sant Antoni de Portmany (Ibiza) genieten van goedkope pinchos en drankjes. Veel inwoners gaan de deelnemende cafés en restaurants af, een soort kroegentocht. Voor meer informatie kun je terecht op hun Website of Facebookpagina.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars