Meteen naar de inhoud

Weer Argentinië september

Weer Argentinië september

Overzicht weer Argentinie september

Argentinië: het weer in september

Met de komst van de lente is een van de maanden met de beste reistijd voor Argentinië aangebroken. Het weer in Argentinië in september is in grote delen van het land heerlijk. Alleen het uiterste zuiden van Patagonië kent nog wat winterse, koude dagen. Voor het grote deel van het land komt de temperatuur rond de 25 graden uit. Prima weersomstandigheden dus om de prachtige cultuur en natuur van dit fascinerende land te ontdekken.

Map weer Argentinie september
Bergen nabij Mendoza

Weer Noordwest-Argentinië september

De winter is voorbij in september in Noordwest-Argentinië en dat is vooral te merken aan de minder koude nachten. Nachtvorst komt nog maar sporadisch voor in deze maand. De temperatuur overdag is ideaal. De gemiddelde temperatuur in september komt uit op een kleine 25 graden Celsius. Bovendien valt september in het droge seizoen, waardoor het aangenaam rondreizen is in dit bergachtige landschap. Bezoek bijvoorbeeld de prachtige 7 kleurenberg bij Purmamarca, waar je heerlijk kunt wandelen. Overigens is een rondreis door dit gedeelte van Argentinië in september prima te combineren met een bezoek aan Bolivia en Peru. Neem eens een kijkje op Sawadee.nl als je deze landen in een reis wilt combineren.

Toptip

Bezoek in Buenos Aires El Ateneo, een oud theater dat inmiddels gebruikt wordt als boekenwinkel.

Weer Noordoost-Argentinië september

Het is erg aangenaam weer in september in het noordoosten van Argentinië. Met de komst van de lente stijgt de gemiddelde temperatuur naar zo’n 25 graden. Ook de nachten zijn een stuk minder koud in vergelijking met de voorgaande wintermaanden. Reken op een temperatuur van zo’n 13 graden. Aangezien de afgelopen maanden wat minder regenval hebben gekend, kan de watermassa bij Iguazu wat minder imposant zijn. Om de watervallen in haar volle glorie te zien is een bezoek in de Argentijnse zomer (december t/m februari) aan te raden. Toch is een bezoek in september zeker ook de moeite waard. Bovendien is september een plezierige maand voor een kijkje over de grens met Paraguay of een bezoek aan de missieposten in de omgeving van Posadas. Sawadee biedt beiden aan in een rondreis.

Argentijns vlees
Vissersboten Argentinie

Weer Buenos Aires en de Pampas september

Het is goed weer in Buenos Aires en de pampas in september. De koudste maanden liggen weer achter ons. De gemiddelde temperatuur schurkt alweer tegen de 20 graden aan. Ook de nachten zijn weer een stuk minder koud in september. Temperaturen in de dubbele cijfers worden ook ’s nachts weer gehaald. Bovendien regent het niet bijzonder veel in september, alhoewel er in deze regio altijd wel een bui kan vallen. Voor wildlife liefhebbers is september een prachtige maand. Een bezoek aan Puerto Madryn en van daaruit Peninsula Valdes is echt een aanrader deze maand. Verwacht naast walvissen veel zeehonden, zeevogels en pinguïns te zien. Voor een unieke ervaring ga je met Van Verre op excursie naar het schiereiland Punta Tombo, net onder Puerto Madryn. Hier vind je namelijk de Magelhaese pinguïns kolonie.

Wist je dat...

Je in Cafayate wijn ijs kunt eten? Ga zeker eens proeven bij Heladería Miranda.

Weer Patagonië september

Vooral in het begin van september zijn de weersomstandigheden nog winters. De temperatuur daalt in de nachten tot onder het vriespunt. Overdag haalt het kwik de 7 graden. Zeker richting het eind van september is er kans op minder koud weer in Patagonië. Dit kenmerkt het begin van de lente in het zuiden van Argentinië. Dit is een van de beste seizoenen voor een bezoek aan de prachtige natuur die Patagonië te bieden heeft. Het is nog niet zo druk met toeristen in september en hierdoor liggen de prijzen vaak wat lager. Kijk eens op Shoestring of SNP voor scherp geprijsde rondreizen in deze regio. Voor het echte avontuur bieden beide organisaties onder meer prachtige trekkings aan. Zorg overigens wel voor voldoende warme kleding. De wind kan bij vlagen erg krachtig zijn.

Ushuaia Argentinie

Feestdagen in september

In september zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Argentinië.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?