Meteen naar de inhoud

Weer Argentinië oktober

Weer Argentinië oktober

Overzicht weer Argentinie oktober

Argentinië: het weer in oktober

Voor het noordoosten en Buenos Aires is oktober een vrij natte maand. Hier valt een behoorlijke hoeveelheid neerslag. Toch zijn de omstandigheden om rond te reizen nog altijd goed. Het weer in andere delen van Argentinië is prachtig in oktober. Het noordwesten en Patagonië kennen uitstekende weersomstandigheden om de prachtige natuur in te duiken. Kijk eens op SNP.nl als je een trekking wilt maken in een van de vele natuurparken in het zuiden van Argentinië.

Map weer Argentinie oktober
Cactussen tegen de bergen in Argentinie

Weer Noordwest-Argentinië oktober

Het is echt lenteachtig weer in oktober in Noordwest-Argentinië. Dit is dan ook een fantastische maand om deze diverse Argentijnse regio te bezoeken. Overdag komt de temperatuur rond de 26 graden uit. De zon verdrijft de wolken weer wat vaker in vergelijking met de voorbije maanden. Daarnaast zijn de nachten niet meer zo koud en hoef je ook van de regenval weinig te verwachten in oktober. Bovendien is het niet zo’n drukke maand met toeristen. Dit betekent dat je de 7 kleuren berg bij Purmamarca of de witte huizen en dieprode bergketens bij Cafayate in alle rust kunt bekijken. Omdat oktober niet de meest drukke maand is, zijn rondreizen vaak goed geprijsd. Kijk bijvoorbeeld eens op Sawadee.nl of Riksjatravel.nl voor scherpe prijzen.

Toptip

Als je een groot deel van Argentinië gaat bezoeken is het slim om verschillende soorten kleding mee te nemen, aangezien er grote klimaatverschillen zijn.

Weer Noordoost-Argentinië oktober

Met de komst van oktober is een van de natste maanden van het jaar aangebroken in Noordoost-Argentinië. Gemiddeld regent het eens in de drie dagen. De temperatuur loopt verder op naarmate de Argentijnse zomer dichterbij komt. In oktober schommelt de temperatuur net onder de 30 graden. Ondanks de neerslag, laat ook de zon zich regelmatig zien. Zeker richting november neemt het aantal zonuren per dag toe. Aangezien de hoeveelheid neerslag na een droge winter weer toeneemt, stijgt ook de hoeveelheid water bij de Iguazu Falls. Veel mensen beschouwen een bezoek aan dit natuurpark dan ook als een hoogtepunt van een reis door Zuid-Amerika. De watervallen zijn overigens prima in een reis te combineren met Brazilië. Kijk bijvoorbeeld eens op Sawadee.nl voor een rondreis van Buenos Aires tot Rio de Janeiro.

Wandelroute bij Iguazu
Caminito Buenos Aires

Weer Buenos Aires en de Pampas oktober

Oktober is een van de natste maanden van het jaar voor de regio rondom de Argentijnse hoofdstad. Gelukkig zijn er ook volop mooie, zonnige dagen in de lente in dit gedeelte van Argentinië. In Buenos Aires staan de Jaracunda bomen in volle bloei in dit jaargetijde. De prachtige paarse kleuren van deze bomen zijn te bezichtigen tijdens een fietstocht door Buenos Aires. Neem eens een kijkje op TenzingTravel.nl voor een fascinerende route door deze levendige stad. Overigens is oktober een prima maand om de natuur in te gaan. De Bultrug walvis bevindt zich in deze periode voor de Argentijnse kust om nakomelingen te krijgen. Met temperaturen die net boven de 20 graden uitkomen is het heerlijk wandelen aan de kust bij Peninsula Valdes.

Wist je dat...

Er in Argentinië, net als in Spanje, erg laat gegeten wordt ’s avonds? Vóór 21.00-21.30 uur wordt er doordeweeks niet gedineerd, en in het weekend zelfs nog later.

Weer Patagonië oktober

Een prachtige periode is aangebroken met de komst van oktober. Het is volop lente en het is mooi weer in Patagonië in oktober. Het is prachtig om de wilde bloemen in volle bloei te zien. Een tocht door het merendistrict bij San Martin de los Andes met je eigen huurauto bij Van Verre of op de fiets met SNP zijn absolute aanraders. In deze periode zijn er veel outdoor activiteiten mogelijk. De temperatuur komt, zelfs in het uiterste zuiden, weer rond de 10 graden uit. Ook in de nachten komt het kwik weer boven het vriespunt. Bovendien neemt het aantal zonuren per dag weer toe. Ideale weersomstandigheden dus in oktober voor een bezoek aan Zuid-Argentinië.

Pinguins in Patagonie

Feestdagen in oktober

Nationale en lokale feestdagen
Día del Respeto a la Diversidad Cultural (jaarlijks de tweede maandag van oktober).

Op deze dag herdenkt men het aan land komen van Columbus op het Amerikaanse continent. Het is een dag geworden die in het teken staat van de culturele diversiteit in Argentinië. Er worden parades gehouden en culturele evenementen georganiseerd. Kijk voor meer informatie op Publicholidays.com.ar.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Argentinië