Meteen naar de inhoud

Weer Argentinië november

Weer Argentinië november

Overzicht weer Argentinie november

Argentinië: het weer in november

In november eindigt de lente en begint de zomer weer in Argentinië. Het weer is over het algemeen goed te noemen. Alleen de gebieden in het noordoosten van het land zien redelijk wat neerslag. Meestal is het echter zonnig weer met aangename temperaturen. Naast lekker weer in november is het in Argentinië nog niet zo druk met toeristen. In november ben je de drukte voor die in december losbarst. Dit merk je ook in je portemonnee, kijk eens op Riksjatravel.nl voor aantrekkelijk geprijsde rondreizen en bouwstenen.

Map weer Argentinie november
Bergmeer Argentinie

Weer Noordwest-Argentinië november

In navolging van oktober is het ook in november prachtig weer in Noordwest-Argentinië. De gemiddelde temperatuur ligt net onder de 30 graden Celsius. De zon laat zich veelvuldig zien in deze laatste maand van de lente. Alhoewel de kans op neerslag weer iets groter is dan de afgelopen maanden, is het over het algemeen droog weer in november. Het vaak wat dorre landschap nabij Salta krijgt weer wat meer kleur deze maand. Dit maakt november tot een goede maand om deze regio te ontdekken. Bovendien zijn er in november vaak nog minder toeristen. Hierdoor kun je in alle rust genieten van de prachtige natuur in deze regio. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan de Salinas grandes met Sawadee of SNP in november.

Toptip

Maak een trip naar het nog relatief onontdekte Reserva Natural La Payunia, een bijzonder landschap met vele inactieve vulkanen.

Weer Noordoost-Argentinië november

Het kan vrij veel regenen in november in Noordoost-Argentinië. Gelukkig regent het vaak niet de hele dag. De meerderheid van de regen valt in flinke buien aan het begin van de avond. Overdag zijn veelal lange, zonnige periodes waar te nemen. De zon laat zich dan veelvuldig zien. Hierdoor stijgt de temperatuur flink. De gemiddelde temperatuur komt in november rond de 30 graden uit. Vanwege de hoeveelheid neerslag in oktober en november is een bezoek aan de Iguazu watervallen imposant te noemen deze maand. Bovendien is het voordeel van een reis in november dat het vaak nog niet zo druk en duur is. Kijk bijvoorbeeld eens op Shoestring.nl voor scherpe prijzen in november.

Ibera regio Argentinie
Zeeleeuw Peninsula Valdes

Weer Buenos Aires en de Pampas november

Evenals een maand eerder valt er ook in november behoorlijk wat neerslag in Buenos Aires en omgeving. Dit betekent overigens niet dat het alleen maar slecht weer is. Het merendeel van de dagen is het droog en zonnig weer. De temperaturen zijn zeer aangenaam in dit jaargetijde. Op veel dagen zal de temperatuur van 25 graden gehaald worden. Op deze zonnige dagen is het dan ook heerlijk ronddwalen door de wijk La Boca of over de wereldberoemde begraafplaats Recoleta. Bijkomend voordeel is dat de zomer, en daarmee het toeristenseizoen, nog los moet barsten. Het is dus nog minder druk en daardoor vaak voordeliger reizen. Zo heeft Riksjatravel.nl in deze periode vaak goed geprijsde trips naar Buenos Aires en andere delen van Argentinië.

Wist je dat...

Wijn in Argentijnse restaurants vaak goedkoper is dan water? Goed excuus voor nog een glaasje toch 😉

Weer Patagonië november

Omdat de temperaturen verder stijgen in november in Patagonië, worden populaire nationale parken drukker bezocht. Zeker naarmate december dichterbij komt valt dit te merken. Gelukkig is Patagonië zo uitgestrekt dat het vaak niet overvol aanvoelt. Wel doe je er verstandig aan tijdig te boeken als je in november naar Patagonië reist. Kijk eens op SNP.nl of Shoestring.nl voor veelzijdige rondreizen in deze streek. Zorg er wel voor dat je zowel zomerse als winterse kleding in je koffer pakt. Overdag als de zon schijnt is het heerlijk warm, zelf in Ushuaia worden de dubbele cijfers gehaald. De nachten kunnen echter nog verraderlijk koud zijn in november.

Natuur Patagonie

Feestdagen in november

Nationale en lokale feestdagen
Día de la Tradición (jaarlijks op 10 november).

Dit is geen officiële feestdag, maar er worden door het hele land feestelijkheden georganiseerd, die in het teken staan van gauchos en de Argentijnse tradities.

Día de la Soberanía Nacional (jaarlijks de vierde maandag van november).
Lees meer over deze feestdag op Publicholidays.com.ar.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Rondreizen Sawadee

Rondreizen Sawadee