Meteen naar de inhoud

Weer Argentinië mei

Weer Argentinië mei

Overzicht weer Argentinie mei

Argentinië: het weer in mei

Ook deze herfstmaand dingt mee naar de titel maand met de beste reistijd voor Argentinië. Het is namelijk heerlijk weer in grote delen van Argentinië in mei. De temperatuur is over het algemeen zeer aangenaam. Bovendien valt er in de meeste regio’s van het land niet zo veel neerslag. Voordeel van een rondreis in mei is bovendien dat het laagseizoen is voor toeristen. Hierdoor kunnen reisaanbieders als Sawadee en Shoestring vaak goed geprijsde (groeps)reizen naar Argentinië aanbieden in deze maand.

Map weer Argentinie mei
Wijnvelden bij Cafayate

Weer Noordwest-Argentinië mei

Het is herfst in Noordwest-Argentinië in mei. Het weer in mei in dit gedeelte van Argentinië leent zich uitstekend voor een rondreis door dit gebied. De temperatuur schommelt net boven de 20 graden en op regen hoef je in deze periode (vrijwel) niet te rekenen. De nachten kunnen wat frisser zijn (zo’n 7 graden), maar het wordt nog niet zo koud als de komende maanden het geval is. Mei is dus een ideale maand om dit prachtige gedeelte van Argentinië te gaan verkennen. Boek een huurauto en rijdt door het sprookjesachtige landschap bij Cachi (kijk eens op SNP.nl) of bezoek met Van Verre de minder bekende Obispo Gorge.

Toptip

Buenos Aires is een fantastische stad, maar wees verstandig in waar je naartoe gaat (niet alle wijken zijn veilig), wat je meeneemt (geen grote geldbedragen, juwelen en dergelijken) en wie je vertrouwd.

Weer Noordoost-Argentinië mei

Het weer in mei in Noordoost-Argentinië leent zich uitstekend voor een bezoek. De gemiddelde temperatuur schommelt rond de 24 graden. Zoals in de meeste maanden kan het hier, ook in mei, af en toe flink regenen. Over het algemeen zijn deze hevige buien aan het einde van de dag te verwachten. Door deze regenval is een bezoek aan de Iguazu Falls ook in mei de moeite waard. Overigens laat de zon zich eveneens met grote regelmaat zien. Daarom is mei een van de maanden met de beste reistijd voor de Argentijnse wetlands. De Esteros de Ibera wordt ook wel het Pantanal van Argentinië genoemd. Vanwege de ideale weersomstandigheden in mei is dit de maand om wildlife te spotten. Kijk eens op VanVerre.nl als je dit ongerepte stukje natuur van Argentinië wilt bezoeken.

Argentijnse empanadas
Zeehond Puerto Madryn

Weer Buenos Aires en de Pampas mei

Het is prima weer in mei in de Argentijnse hoofdstad en haar omgeving. De zon laat zich in deze laatste herfstmaand regelmatig zien. Overdag is de temperatuur ideaal, net boven de 20 graden. Ook de nachten zijn nog niet zo koud in deze tijd van het jaar. Het kwik zakt ’s nachts nog niet onder de 10 graden. Alhoewel het in deze regio altijd iets kan regenen, is mei een relatief droge maand. Mei kan dan ook gezien worden als een van de maanden met de beste reistijd voor Centraal-Argentinië. Slenter dus in Buenos Aires over de San Telmo markt, eet een heerlijke steak en sluit af met een Tango-show om het echte Argentinië gevoel te krijgen. Op zoek naar een nog uniekere ervaring? Bajabikes geeft je de mogelijkheid een fietstour door Buenos Aires te maken.

Wist je dat...

Argentijnen vrijwel standaard te laat zijn? Je wordt er dus ook niet op aangekeken als je zelf te laat komt.

Weer Patagonië mei

Mei kan omschreven worden als een van de maanden met de beste reistijd voor Patagonië. De herfstachtige omstandigheden in combinatie met de beperkte hoeveelheid toeristen zorgen voor goede reisomstandigheden. Zeker de wat noordelijk gelegen gebieden, zoals het Nahuel Huapi meer nabij Bariloche, hebben goed weer. Uiteraard is het in het uiterlijke zuiden wat kouder. De temperaturen duiken daar, zeker in de nachten, weer onder het vriespunt. Overdag komt het kwik nog wel ruim boven nul uit. Prima weer dus om dit prachtige gedeelte van Zuid-Amerika te ontdekken. Via VanVerre.nl kun je met eigen vervoer de mooie parken, meren en gletsjers bezoeken.

Bariloche

Bekijk groepsrondreizen Sawadee

Feestdagen in mei

Nationale en lokale feestdagen
Dag van de Arbeid (jaarlijks op 1 mei).

Día de la Revolución de Mayo (jaarlijks op 25 mei).
Op deze dag viert men de revolutie in 1810, waarmee de eerste stappen richting een onafhankelijk Argentinië gezet werden. Dit is een dag die veel Argentijnen doorbrengen met familie. Er worden muziekoptredens en andere festiviteiten georganiseerd door het hele land. Lees meer over deze feestdag op Publicholidays.com.ar.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?