Meteen naar de inhoud

Weer Argentinië maart

Weer Argentinië maart

Overzicht weer Argentinie maart

Argentinië: het weer in maart

Het zomerse weer loopt bijna op zijn eind in Argentinië in maart. Voor nu is het echter nog prachtig weer om door dit veelzijdige land te reizen. Voor een bezoek aan de watervallen bij Iguazu of de wonderschone natuur in Patagonië is maart een van de beste maanden. Er kan, in het hele land, wel af en toe een bui vallen. De meeste dagen zijn echter droog en veelal zonnig. Maart is dan ook zeker een van de maanden met de beste reistijd voor Argentinië.

Map weer Argentinie maart
Gaucho Argentinie

Weer Noordwest-Argentinië maart

Het einde van de zomer in Argentinië betekent de laatste natte maand in Noordwest-Argentinië. Het weer in maart in dit gedeelte van Argentinië is al niet meer zo regenachtig als in de voorbijgaande maanden. Naarmate de maand vordert nemen het aantal buien af. Met 25 graden is de temperatuur zeer aangenaam te noemen in maart. In deze maand worden ook de druiven geoogst, reden voor het wijnfestival van Mendoza. In de omgeving van Mendoza vallen sowieso al niet zoveel buien. Deze regio is in maart dan ook goed te bezoeken. Neem eens een kijkje op Koningaap.nl of Riksjatravel.nl als je deze prachtige wijnregio, omgeven door het Andesgebergte, echt goed wilt ontdekken.

Toptip

Neem een kijkje bij Ojos del Mar. Dit zijn prachtige kleine zoutmeren in het Salar de Tolar Grande.

Weer Noordoost-Argentinië maart

Met de komst van maart is de Argentijnse zomer in het noordoosten van het land nog niet voorbij. Temperaturen van boven de 30 graden zijn eerder regel dan uitzondering in maart. Het regent wel wat minder dan in de voorbije maanden. Toch dien je in dit gedeelte van Argentinië het hele jaar rekening te houden met neerslag. Vanwege de flinke hoeveelheden regen in januari en februari is een bezoek aan  de watervallen van Iguazu in maart zeer de moeite waard. Ook een reis naar onder andere de missiepost van Ignacio Mini in de omgeving van Posadas (nabij Paraguay) is in deze maand aan te raden. Kijk eens op Shoestring.nl als je dit onbekendere gedeelte van Argentinië en een stukje van Paraguay wilt ontdekken.

Vogel Ibera Argentinie
Buenos Aires

Weer Buenos Aires en de Pampas maart

De herfst doet haar intrede in Argentinië in maart. In Buenos Aires en de Pampas betekent dit niet dat het stopt met regenen. Integendeel, dit is de maand met de meeste neerslag. Toch valt het wel mee met de overlast die deze buien veroorzaken. De meeste regenbuien vallen aan het eind van de dag. Bovendien is het meer dagen droog dan dat het regent in maart. Met 26 graden is de temperatuur zeer aangenaam. Op deze momenten is het heerlijk om lopend of met de fiets de hoofdstad van Argentinië te verkennen. Neem eens een kijkje op TenzingTravel.nl als je een unieke fietstocht door Buenos Aires wilt maken.

Wist je dat...

De lange afstandsbussen in Argentinië heel comfortabel zijn? Je kunt er vaak films kijken en krijgt er soms zelfs een maaltijd aangeboden.

Weer Patagonië maart

Alhoewel de zomer op zijn einde loopt en de temperatuur dus langzaam wat zal gaan dalen is maart nog een uitstekende maand voor een bezoek aan Patagonië. De temperatuur komt overdag nog boven de 10 graden uit, en ook de nachten zijn nog niet zo extreem koud als later in het jaar. Bovendien valt er nog goed te reizen omdat de wegen (en wateren) nog goed begaanbaar zijn. Ga bijvoorbeeld vanuit Ushuaia met Tenzing Travel op expeditie cruise of breng een bezoek aan het Nationale Park Tierra del Fuego. Volop mogelijkheden dus met het weer in maart in Patagonië. Ook liefhebbers van een trekking in dit gebied kunnen in maart zeker nog aan hun trekken komen.

Perito Moreno Argentinie

Rondreizen Latijns-Amerika

Feestdagen in maart

Nationale en lokale feestdagen
Carnaval (jaarlijks in februari of maart).
Door het hele land, maar vooral in het noorden zijn feestelijkheden, zoals parades, tijdens deze dagen. De belangrijkste dagen zijn maandag en dinsdag. Lees verder op Publicholidays.com.ar.

Día de la Memoria por la Verdad y la Justicia (jaarlijks op 24 maart).
Deze dag is in het leven geroepen om de slachtoffers van de militaire junta tussen 1976 en 1983 te herdenken.

Goede Vrijdag (jaarlijks in maart of april). Een officiële vrije dag in Argentinië. Kijk voor exacte data op Publicholidays.com.ar.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Argentinië