Meteen naar de inhoud

Weer Argentinië juni

Weer Argentinië juni

Overzicht weer Argentinie juni

Argentinië: het weer in juni

De eerste wintermaand is weer aangebroken met de komst van juni in Argentinië. Vooral in het zuiden is dit te merken en hier gaat het skiseizoen dan ook alweer van start. Ook in de rest van het land wordt het iets kouder in vergelijking met de voorbije maanden. Toch zijn de temperaturen over het algemeen vrij aangenaam. Het weer in juni in Argentinië leent zich dan ook goed voor een rondreis door het land van de Tango. Kijk voor de mooiste reizen op maat op Riksjatravel.nl.

Map weer Argentinie juni
Roadtrip door de bergen van Argentinie

Weer Noordwest-Argentinië juni

In juni is de koudste maand van het jaar aangebroken in Noordwest-Argentinië. In de omgeving van Salta komt de temperatuur overdag niet meer boven de 20 graden uit. Toch is het overdag erg aangenaam weer in juni. Alhoewel het regelmatig bewolkt is laat ook de zon zich vaak zien. Bovendien is dit de droge periode, dus regen valt er vrijwel niet in juni. Het verschil in temperatuur met de nachten kan wel groot zijn. ’s Nachts komt de temperatuur vaak maar net boven het vriespunt uit. Zeker met de flinke zuidelijke wind die op kan steken, voelt het dan erg koud aan. Toch is dit een goede maand om buitenactiviteiten te ondernemen. Neem eens een kijkje op Shoestring.nl voor een individuele rondreis waarbij je in de omgeving van Catamarca een prachtige paardrijd- of mountainbiketocht kunt maken.

Toptip

Bezoek het natuurreservaat Esteros del Iberá en verblijf dichtbij in het plaatsje Colonia Carlos Pellegrini.

Weer Noordoost-Argentinië juni

Het is winter in het noordoosten van Argentinië in juni. Dit is de koudste maand van het jaar. Toch wordt het bij de Iguazu watervallen nog altijd 21 graden overdag. De nachten kunnen, met gemiddeld 10 graden, wat kouder aanvoelen. Naarmate de winter vordert neemt de hoeveelheid neerslag die er valt langzaam af. Reken er wel op dat er in juni af en toe nog een flinke bui kan vallen. Deze buien vallen meestal aan het begin van de avond. De Iguazu falls zijn in juni vaak iets minder spectaculair dan in de zomer (december t/m februari), maar een bezoek zeker waard. Voor een reis naar de Esteros de Ibera (de wetlands van Argentinië) is juni een uitstekende maand. De vele vogels en moerasherten laten zich in deze maand veelvuldig zien. Als je dit onbekendere park van Argentinië eens wilt bezoeken, dan is Tenzing Travel zeker aan te raden.

Pelikaan Argentinie
Obelisk Buenos Aires

Weer Buenos Aires en de Pampas juni

Met de komst van juni kondigt de winterperiode zich weer aan in de hoofdstad van Argentinië. Het wordt kouder weer in Buenos Aires en omgeving. Overdag schommelt de temperatuur rond de 20 graden. De nachten zijn al een stuk kouder in juni. De temperatuur zakt niet vaak onder nul, maar lichte vorst is wel mogelijk in deze tijd van het jaar. Het verschil in temperatuur per dag kan overigens erg groot zijn. Dit is afhankelijk van of de wind uit het koude zuiden of warme noorden van Argentinië komt. Veel neerslag valt er overigens niet in juni in dit gedeelte van Argentinië. Een vrij aangename reismaand dus. Bovendien begint eind juni het walvisseizoen bij Peninsula Valdes. Heb je deze prachtige Bultrug walvissen altijd al eens van dichtbij willen zien? Van Verre biedt hier een mooie bouwsteen aan, waarmee je droomreis door Argentinië compleet wordt.

Wist je dat...

Plastische chirurgie erg populair is in Argentinië, zelfs onder jongeren?

Weer Patagonië juni

De maand juni wordt vaak gezien als het begin van het skiseizoen in het zuiden van Argentinië. Meestal ligt er voldoende sneeuw vanaf midden juni. Voor de beste sneeuw is een bezoek aan Bariloche en omgeving een goede keus. Riksja Travel biedt deze Argentijnse stad, waar je overigens heerlijke Argentijnse biefstuk kunt eten, aan. Het uiterste zuiden, Tierra del Fuego, is vaak moeilijk begaanbaar vanaf juni. Nationale parken zoals Torres del Paine (net over de grens in Chili) gaan zelfs vaak dicht als de weersomstandigheden te winters worden. Het kan uiteraard flink vriezen in dit jaargetijde. Toch zijn er vaak ook prachtige, heldere dagen met een strakblauwe lucht.

IJsschots Patagonie

Feestdagen in juni

Nationale en lokale feestdagen
Día Paso a la Inmortalidad del General Martín Miguel de Güemes (jaarlijks op 17 juni). Men herdenkt met deze dag een belangrijke leider in de onafhankelijkheidsoorlog.

Paso a la Inmortalidad del General Manuel Belgrano (jaarlijks op 20 juni). Ook wel 'dag van de vlag' genoemd, omdat Manuel Belgrano de Argentijnse vlag ontworpen heeft.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?