Meteen naar de inhoud

Weer Argentinië juli

Weer Argentinië juli

Overzicht weer Argentinie juli

Argentinië: het weer in juli

De seizoenen in Argentinië zijn precies omgedraaid van die in Nederland. Dit betekent dat het in juli volop winter is. In het noorden van het land valt hier relatief weinig van te merken. De temperaturen overdag zijn prima, alleen de nachten zijn wat kouder. Vooral het weer in het zuiden van Argentinië, in Patagonië, is erg winters in juli. Hier is een reis in deze maand dan ook een grotere uitdaging. In de rest van Argentinië zijn de weersomstandigheden goed voor een vakantie in juli. Stel daarom zelf je droomreis samen op Riksjatravel.nl, als je in de zomervakantie naar Argentinië wilt.

Map weer Argentinie juli
Cactussen Argentinie

Weer Noordwest-Argentinië juli

Ondanks dat het winter is in juli in het noordwesten van Argentinië is de temperatuur vrij aangenaam. Afhankelijk van de hoogte schommelt de temperatuur tussen de 15 (Mendoza) en 20 (Salta) graden. Deze regio kent een dor en droog klimaat en dat is te merken in juli. Er valt geen neerslag. Wel kunnen de nachten erg koud worden. Zeker als de Pampero, de koude wind uit het zuiden, arriveert. Ondanks deze koude nachten is juli een aangename maand om deze regio, met haar prachtige bergen, rotsformaties en oude culturen te verkennen. Ga in juli bijvoorbeeld naar het minder bekende Talampaya National Park, bij Villa Union. Een bezoek aan dit prachtige park met indrukwekkende rotsformaties kun je onderdeel maken van je reis met Van Verre.

Toptip

Huur in Cafayate een fiets en bezoek op deze manier het indrukwekkende Quebrada de las Conchas. Leg je dit liever al voor je reis naar Argentinië vast, dan kan dit heel goed via Riksjatravel.

Weer Noordoost-Argentinië juli

Het is hartje winter in juli in Argentinië. Toch is dit aan het weer in het noordoosten van het land niet heel duidelijk te merken. Vanwege het tropische klimaat wordt het hier namelijk niet kouder dan 20 graden. De temperatuur ligt zelfs vaak nog een paar graden hoger. De nachten zijn, met gemiddeld 10 graden, wel wat frisser. Juli is de droogste maand van het jaar in deze regio. Dit is ook te merken bij de Iguazu watervallen, waar de hoeveelheid water die er valt een stuk minder is dan in de zomer (december t/m februari). Ondanks dat blijft het een indrukwekkend stukje natuur, ook in juli. Mocht je met kinderen naar het noordoosten van Argentinië willen, dan is juli zeker een goede maand. Onder andere Sawadee en Koning Aap bieden prachtige familiereizen aan in deze regio, vaak in combinatie met Brazilië.

Ibera moerashert

Schemering met reflectie Argentinie

Weer Buenos Aires en de Pampas juli

Een bezoek aan Buenos Aires in de winter is zo’n gek idee nog niet. De zon laat zich zeer regelmatig zien in juli en het is veelal droog weer. Toegegeven, de nachten kunnen aan de koude kant zijn in deze maand. Zeker als de wind uit zuidelijke richting waait. De uitgestrekte pampas bieden dan weinig bescherming tegen deze koude invloeden. Als de wind echter uit het noorden komt, kan het overdag zo maar tegen de 20 graden worden. Ideaal weer voor een wandeling door La Boca of een bezoek aan begraafplaats Recoleta. Als je een reis boekt bij Tenzing Travel daal je daarna af naar Peninsula Valdes. Daar komen de walvissen in deze periode naar de kust om nakomelingen te krijgen. Prachtig om dit tafereel van dichtbij mee te maken, terwijl het winterzonnetje je lekker opwarmt.

Wist je dat...

Mate, naast wijn, het meest gedronken wordt in Argentinië? Deze kruidige thee is een drankje dat veelal gedeeld wordt met een groep vrienden of familieleden.

Weer Patagonië juli

Met de komst van juli is het skiseizoen echt weer losgebarsten in het zuiden van Argentinië. Het weer is dus winters in juli, waardoor faciliteiten en parken gesloten kunnen zijn. Hoe zuidelijker je komt, hoe groter de kans op gesloten parken en onbegaanbare wegen. Bussen en vluchten worden bovendien ook regelmatig gecanceld in dit jaargetijde. De winters zijn echter niet zo ijskoud als je wellicht zou verwachten bij Patagonië. De koude wind, die er mede voor zorgt dat de temperaturen enkele graden onder het vriespunt uitkomen, waait vaak korte periodes. Daarna waait er een milde, minder koude wind. Toch doe je er goed aan veel warme kleding mee te nemen als je in juli naar Patagonië reist.

Husky nabij Ushuaia

Feestdagen in juli

Nationale en lokale feestdagen
Día de la Independencia (jaarlijks op 9 juli).

Men viert op deze dag de onafhankelijkheid van Spanje. In Buenos Aires en sommige andere plaatsen worden parades gehouden, maar verder is het vooral een dag om lekker te eten met familie en vrienden.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?