Meteen naar de inhoud

Weer Argentinië februari

Weer Argentinië februari

Overzicht weer Argentinie februari

Argentinië: het weer in februari

Evenals in januari valt er ook in februari weer flink wat neerslag in Argentinië. Het klimaat in de Argentijnse zomer is eigenlijk nog het beste in het uiterste zuiden van het land. Patagonië heeft het meest droge weer in februari. Ook de omgeving van Mendoza ziet overigens niet al te veel neerslag. Alhoewel er dus zeker goed te reizen valt, is dit niet de maand met de beste reistijd voor een rondreis door Argentinië.

Map weer Argentinie februari
Rode bergen Argentinie

Weer Noordwest-Argentinië februari

Het weer in het noordwesten van Argentinië is in februari niet zo extreem heet als in het noordoosten. De gemiddelde temperatuur ligt hier net boven de 25 graden. Wel valt er in deze regio aardig wat neerslag in februari. Als je de 7-kleurenberg bij Purmamarca of de oude koloniale stad Salta wilt bezoeken, heb je een paraplu wel nodig. Om de dag valt er flink wat regen. Overigens valt niet in de hele regio veel neerslag. De omgeving van Mendoza ziet beduidend minder neerslag in februari. Zo is een bezoek aan San Agustin de Fertil, een vallei ten noorden van Mendoza zeker de moeite waard in februari. Neem eens een kijkje op TenzingTravel.nl als je deze prachtige regio wilt bezoeken.

Toptip

Wil je weten waar je het beste kunt gaan eten in Buenos Aires en andere delen van Argentinië? Kijk dan eens op pickupthefork.com.

Weer Noordoost-Argentinië februari

In navolging van januari is het ook in februari erg warm weer in Noordoost-Argentinië. De gemiddelde temperatuur komt net boven de 30 graden Celsius uit. Met 11 dagen regenval is dit de maand met de meeste dagen neerslag van het jaar. Voordeel van deze regen is dat de Iguazu watervallen er op zijn mooist bijliggen. Het kan zelfs zijn dat bepaalde delen van het park gesloten zijn vanwege de hoge waterstand. Gelukkig laat de zon zich ook regelmatig zien in februari. Op die momenten is het echt genieten van dit indrukwekkende natuurverschijnsel op de grens met Brazilië. Aangezien veel Argentijnen hun zomervakantie vieren in deze periode valt het aan te raden vooraf te boeken. Kijk bijvoorbeeld eens op SNP voor een bezoek aan de Garganta del Diablo, oftewel de Duivelskeel. Voor velen is dit het hoogtepunt van een bezoek aan de Iguazu watervallen.

Ibera Argentinie
Caminito la Boca Buenos Aires

Weer Buenos Aires en de Pampas februari

Het is volop zomers weer in Buenos Aires en de Pampas in februari. Dit betekent warme dagen met een hoge luchtvochtigheid. Bovendien valt er best wel wat neerslag. Gelukkig regent het meestal niet zo lang en vaak pas tegen de avond. De zon krijgt overdag dus volop de ruimte. Toch is februari niet de maand met de beste reistijd voor Centraal-Argentinië. Als je echter rekening houdt met de hoge temperatuur en de incidentele hevige buien, is er voldoende te beleven in Buenos Aires. Bezoek bijvoorbeeld de markt San Telmo, een van de vele musea of de begraafplaats Recoleta. Vaak kennen ervaren reisaanbieders als Shoestring de leukste plekjes voor een unieke ervaring in de hoofdstad van Argentinië.

Wist je dat...

De siësta (middagdutje) nog een heel normaal verschijnsel is in Argentinië? Heel veel winkels en dergelijken zijn ’s middags ook een aantal uren gesloten.

Weer Patagonië februari

Een van de mooiste en indrukwekkendste natuurparken ter wereld is Torres del Paine in Patagonië. Dit Nationale Park bevindt zich net over de grens in Chili en is prima te bezoeken als onderdeel van een rondreis door zuidelijk Argentinië. Om optimaal te kunnen genieten van de prachtige natuur is een bezoek met een huurauto zeker aan te raden. Zowel Van Verre als SNP bieden deze mogelijkheid aan. Bij laatstgenoemde kun je een tocht maken waarbij je in trekkershutten kunt overnachten, een unieke ervaring! Boek wel ruim op tijd want dit park is enorm populair en zeer drukbezocht tijdens de Argentijnse zomer. Houd rekening met een diversiteit aan weersomstandigheden in februari, van aangenaam zonnig tot koud met flinke sneeuwval.

Prachtige meren in Patagonië

Feestdagen in februari

Nationale en lokale feestdagen
Carnaval (jaarlijks in februari of maart).
Door het hele land, maar vooral in het noorden zijn feestelijkheden, zoals parades, tijdens deze dagen. De belangrijkste dagen zijn maandag en dinsdag. Lees verder op Publicholidays.com.ar.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Rondreizen Sawadee

Rondreizen Sawadee