Meteen naar de inhoud

Weer Argentinië december

Weer Argentinië december

Overzicht weer Argentinie december

Argentinië: het weer in december

In december begint de Argentijnse zomer. Dit kan een drukke tijd met toeristen betekenen. Het weer in Argentinië is niet extreem goed in december, maar zeker niet slecht. Reken er wel op dat er in grote delen van het land af en toe een bui kan vallen. De zomermaanden in Patagonië zien prachtig weer, met aangename temperaturen. Ook hier kan het wel erg druk worden, dus zorg er voor dat je je rondreis of accommodatie tijdig vastlegt. Kijk bijvoorbeeld eens op Sawadee.nl of TenzingTravel.nl voor een uitgebreid aanbod van reizen in Argentinië.

Map weer Argentinie december
Omgeving Purmamarca Argentinie

Weer Noordwest-Argentinië december

Met de komst van de zomer in december in Noordwest-Argentinië neemt ook de hoeveelheid neerslag weer toe. Zeker in de wat noordelijker gelegen delen als Salta, Humahuaca en Jujuy valt flink wat neerslag. Gelukkig laat ook de zon zich hier nog met enige regelmaat zien. Iets verder naar het zuiden, bij de wijnregio van Mendoza, is het een stuk droger in december. De temperatuur is met 28 graden erg aangenaam. Net boven Mendoza vindt je San Agustin de Valle Fértil. Deze prachtige vallei in de Cuyo regio is een bezoek in december zeker waard. Neem eens een kijkje op Shoestring.nl als je optimaal van dit prachtige landschap wilt genieten.

Toptip

Breng een bezoek aan het buitenaardse landschap Campo de Piedra Pomez, in het noorden van Argentinië.

Weer Noordoost-Argentinië december

Het is erg warm weer in Noordoost-Argentinië in december. Toch is dit een populaire maand om naar deze regio te reizen. Vanwege de flinke hoeveelheid regenval in de afgelopen maanden is het watervolume bij Iguazu namelijk spectaculair te noemen. Zorg wel dat je tijdig boekt (kijk bijvoorbeeld eens op Booking.com), want accommodaties kunnen in deze periode vrij snel vol raken. Naast hoge temperaturen (gemiddeld 32 graden) valt er ook af en toe een flinke plensbui in dit gedeelte van Argentinië. Gelukkig vallen deze vaak aan het einde van de dag, waardoor de zon overdag vrij spel heeft. Zorg dus voor voldoende bescherming tegen de Argentijnse zomerzon.

Iguazu
Peninsula Valdes

Weer Buenos Aires en de Pampas december

Het is zomers weer in december in Argentinië en in deze laatste maand van het jaar kan de temperatuur dan al flink oplopen in de Argentijnse hoofdstad. Temperaturen van tegen de 30 graden zijn zeker geen uitzondering in december in Buenos Aires en omgeving. Deze hoge temperaturen gaan vaak gepaard met een hoge luchtvochtigheid. Ook valt er regelmatig een regenbui. De Argentijnse zomer is dus niet de periode met de beste reistijd voor dit gedeelte van Argentinië. Gelukkig laat de neerslag zich redelijk voorspellen (laat in de middag) en zijn er ook veel droge dagen. Zeker vanaf kerst kan het ineens erg druk worden met toeristen. Zorg er dus voor dat je je accommodatie tijdig vastlegt, voordat de prijzen de pan uit rijzen. Op Trivago.nl kun je de goed betaalbare leuke plekjes vinden om te overnachten.

Wist je dat...

Voetbal haast een religie is in Argentinië? Pas dus op dat je hierover geen negatieve dingen zegt tegen een Argentijn.

Weer Patagonië december

Wil je de grootste kans op warm, helder weer tijdens je bezoek aan Patagonië? Reis dan naar het zuiden van Zuid-Amerika in december. Het is hartje zomer in Argentinië. De temperaturen lopen, zelfs in het uiterste zuiden van het land, op tot ruim boven de 10 graden. Zodra de zon schijnt, en deze schijnt regelmatig, voelt het meteen warm aan. Het enige nadeel van een reis naar Patagonië in december is dat het druk is met toeristen. Gelukkig is Patagonië enorm groot en zijn er veel mogelijkheden om de grote drukte te ontwijken. Kijk bijvoorbeeld eens bij SNP als je, naast de absolute hoogtepunten, ook de onontdekte en ongerepte gebieden wilt ontdekken.

Omgeving Bariloche

Rondreizen Latijns-Amerika

Feestdagen in december

Nationale en lokale feestdagen
Dag van de onbevlekte ontvangenis (jaarlijks op 8 december). Lees hier meer over op Publicholidays.com.ar.

Kerstmis (jaarlijks op 25 december).
Wil je meer weten over deze viering in Argentinië, kijk dan eens op Publicholidays.com.ar.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Argentinië