Meteen naar de inhoud

Weer Argentinië augustus

Weer Argentinië augustus

Overzicht weer Argentinie augustus

Argentinië: het weer in augustus

Terwijl het in Nederland zomer is, is het in Argentinië winter in augustus. Dit betekent niet dat het slecht weer is om in Argentinië op vakantie te gaan in augustus. In grote delen van het land is het uitstekend weer. Alleen Patagonië kent niet de beste weersomstandigheden. Skiliefhebbers kunnen daar overigens prima aan hun trekken komen. Boek deze maanden de reis naar Argentinië wel op tijd, accommodaties kunnen vrij snel vol raken. Kijk eens op TenzingTravel.nl of Shoestring.nl voor een uitgebreid aanbod door dit uitgestrekte Zuid-Amerikaanse land.

Map weer Argentinie augustus
Kindje in Humahuaca

Weer Noordwest-Argentinië augustus

De laatste maand van de winter is aangebroken in Noordwest-Argentinië. Het is droog weer in augustus in dit gedeelte van Argentinië. Wel hangt er vaak een lichte bewolking in deze tijd van het jaar. Toch laat ook de zon zich regelmatig zien in augustus. Het is dan ook meteen aangenaam warm. Het verschil in temperatuur tussen dag en nacht is erg groot in dit jaargetijde. Daar waar het kwik overdag al weer oploopt tot boven de 20 graden, is er in de nachten zelfs kans op nachtvorst. Alhoewel het dus ’s nachts koud kan zijn, is het prettig weer in augustus om in het noordwesten van Argentinië te reizen. Wil je optimaal genieten van een reis door Argentinië in augustus? Huur een auto bij TenzingTravel.nl en bepaal zelf het tempo waarin je plaatsen als Salta, Humahuaca of Cafayate bekijkt.

Toptip

Ben je een zoetekauw? Proef dan zeker eens dulce de leche. Dit is een soort karamelpasta, die men op brood eet, maar ook in vele gebakjes en toetjes gebruikt wordt.

Weer Noordoost-Argentinië augustus

De koudste maanden zijn in Noordoost-Argentinië weer voorbij met de komst van augustus. De temperatuur loopt al weer snel op naar waardes van tegen de 25 graden Celsius. De nachten kunnen nog wel wat fris zijn, zeker als de Pampero, de koude wind uit het zuiden, overkomt. Augustus is een relatief droge maand, alhoewel er in dit gedeelte van Argentinië altijd wat neerslag kan vallen. Als je pech heb en het is erg droog, kan een bezoek aan de watervallen van Iguazu wat tegenvallen. De zon schijnt regelmatig, maar de hemel is niet altijd strakblauw in augustus. Toch is augustus een goede maand om naar dit gedeelte van Argentinië te reizen. Je hebt namelijk geen last van de extreme hitte, zoals die in de zomer (december t/m februari) voorkomt. Zeker als je met kinderen reist (kijk eens op Koningaap.nl of Sawadee.nl voor speciale familiereizen) is augustus een aangename reisperiode.

Iguazu watervallen

Kust bij Puerto Madryn

Weer Buenos Aires en de Pampas augustus

Het is winter in Argentinië in augustus. Dit betekent dat er bij Peninsula Valdes veel dieren te spotten zijn. De bekendste is de bultrug walvis, maar ook pinguïns, zeeleeuwen en zeeolifanten laten zich in deze maand zien. Dit komt door de winterse omstandigheden. Zeker ’s nachts koelt het behoorlijk af, met vorst als mogelijkheid. Overdag kan de temperatuur snel weer oplopen. In Buenos Aires worden dan temperaturen van zo’n 15 graden gemeten in augustus. Met een beperkte hoeveelheid regen is een bezoek aan dit gedeelte van Argentinië dus zeer goed mogelijk in augustus. Wil je Peninsula Valdes en Buenos Aires (met het jaarlijkse tango festival in augustus) op je eigen tempo ontdekken, maar wel graag alles goed geregeld hebben? Riksjatravel biedt bouwstenen aan, die naar eigen inzicht te plannen zijn.

Wist je dat...

Het Argentijnse Spaans erg anders klinkt dan het Spaans dat in Spanje gesproken wordt? Het kan dus voorkomen dat je wat moeite hebt met het verstaan, ook als je de Spaanse taal spreekt.

Weer Patagonië augustus

Evenals in juli, is ook augustus een maand met winters weer. Het is veelal droog weer in dit jaargetijde in Patagonië, alhoewel er altijd een flinke sneeuwbui kan vallen. De temperatuur ligt overdag enkele graden boven nul, alhoewel de wind ervoor kan zorgen dat het wat kouder aanvoelt. Het meest zuidelijke gedeelte van Argentinië kent de meest winterse omstandigheden. Vanwege de kou en neerslag zijn wegen en faciliteiten vaak gesloten in de winter. Ook het openbaar vervoer is hierdoor ontregeld, met bussen en vluchten die worden geannuleerd. Skiliefhebbers komen aan hun trekken, het skiseizoen is in volle gang in augustus in Argentinië. Zeker de omgeving van Bariloche is hiervoor populair. Boek dus op tijd je hotel (kijk eens op Booking.com) als je hier wilt verblijven.

Gletsjer Patagonie

Rondreizen Latijns-Amerika

Feestdagen in augustus

Nationale en lokale feestdagen
Paso a la Inmortalidad del General José de San Martín (jaarlijks de derde maandag van augustus).
Een van de belangrijkste stichters en een grote held van Argentinië wordt met deze dag herdacht. Er worden verschillende herdenkingsceremonies gehouden.

Festivals en evenementen
Tango festival (jaarlijks rond half augustus).
Een must voor Tango liefhebbers. Twee weken lang staat de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires in het teken van Tango. Je kunt gratis optredens bijwonen, er worden lessen gegeven en er zijn verschillende andere activiteiten.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Argentinië