Meteen naar de inhoud

Weer Argentinië april

Weer Argentinië april

Overzicht weer Argentinie april

Argentinië: het weer in april

In navolging van de mooie maand maart, staat ook april weer in het rijtje maanden met de beste reistijd voor Argentinië. In vrijwel het gehele land is het aangenaam weer. Er valt weliswaar af en toe wat regen, maar over het algemeen zijn deze buien van korte duur. Bovendien zijn de temperaturen niet meer zo hoog als in de zomer, en nog niet zo koud als in de komende wintermaanden. De herfstkleuren doen de rest om april tot een zeer geschikte reismaand voor Argentinië te maken. Met Tenzing Travel ontdek je de mooiste plekken in dit indrukwekkende land.

Map weer Argentinie april
Droogte in Argentijnse bergen

Weer Noordwest-Argentinië april

Het is mooi weer in april in Noordwest-Argentinië. Het regenseizoen is voorbij, en er valt nog maar een minimale hoeveelheid neerslag. De zon laat zich weer wat vaker zien. Bovendien is de temperatuur erg aangenaam, met gemiddeld 23 graden. Vanwege de neerslag in de afgelopen maanden zijn de kleuren van de bomen prachtig. Uitstekende mogelijkheden voor prachtige foto’s bij Cafayate, Purmamarca of Salta dus. Een voordeel van een bezoek aan het noordwesten van Argentinië is bovendien dat het niet zo druk is in deze periode. Reisaanbieders hebben dan vaak ook scherpe prijzen in deze maand. Kijk bijvoorbeeld eens op SNP.nl als je Noordwest-Argentinië in april wilt bezoeken.

Toptip

Ben je gek op wandelen? Ga dan eens voor een mooie trekking in de omgeving van Cerro Fitz Roy. Je kunt bijvoorbeeld in 3 dagen vanaf El Chaltèn naar Lago Torre en Lago los Tres wandelen.

Weer Noordoost-Argentinië april

Het weer in Noordoost-Argentinië in april is wat minder extreem dan de voorbije zomermaanden. De hoge temperaturen van boven de 30 graden komen in april niet meer voor. Toch is het met gemiddeld 27 graden nog altijd warm te noemen. Het (sub)tropische klimaat in deze regio zorgt er verder voor dat er elke maand neerslag valt. Ook in april valt hier dus niet aan te ontkomen. Gelukkig is het op meer dagen droog dan dat het regent. Alhoewel de beste reistijd voor de Iguazu watervallen in de Argentijnse winter is (december, januari en februari), zijn de watervallen in april ook nog indrukwekkend. Om optimaal van dit natuurschoon te genieten is een excursie bij de watervallen aan te raden. Met de bouwstenen van 333Travel kun je dit onderdeel maken van je reis.

Krokodil Ibera Argentinie
Kerk La Plata Buenos Aires

Weer Buenos Aires en de Pampas april

April is een goede maand om naar Buenos Aires en omgeving af te reizen. De herfst is in volle gang. Dit betekent dat het wat minder regent dan in de afgelopen zomermaanden. Toch valt er, zoals eigenlijk heel het jaar, wel wat regen. De temperatuur is ideaal in april. Reken op een gemiddelde temperatuur van 23 graden. De drukkende warmte, die in januari en februari in de stad hangt, is verdwenen.
Bovendien is het Argentijnse voetbalseizoen weer begonnen. Of je nu voetbalfan bent of niet, het fanatisme van de Argentijnen in een stadion is iets unieks om mee te maken. Het stadion van Boca Juniors ligt midden in de kleurrijke wijk La Boca. Deze wijk is op zichzelf al zeker een bezoek waard. En wat is nu leuker dan dit op een typisch Nederlandse manier te doen? Met Bajabikes kun je fietsen door Buenos Aires, zodat je La Boca en de andere prachtige wijken van Buenos Aires kunt ontdekken.

Wist je dat...

Che Guevara geboren is in Argentinië?

Weer Patagonië april

De ‘warmere’ zomermaanden liggen weer achter ons met de komst van april. Het weer in Patagonië is echter nog goed geschikt voor een rondreis, bijvoorbeeld met VanVerre.nl. De temperaturen schommelen overdag zo rond de 8 graden. De nachten kunnen al vorst opleveren, maar vaak komt het kwik nog net boven het vriespunt uit. Sommige hotels bij Ushuaia en Torres del Paine sluiten vanaf april de deuren. Zorg er dus voor dat je vooraf je accommodatie vastlegt, bijvoorbeeld bij Booking.com. Het voordeel van een rondreis in april is dat het een stuk minder druk is met andere toeristen. Dit betekent dat je Glacier National Park of de gletsjer Perito Moreno in relatieve rust kunt bezichtigen. Dit maakt een bezoek alleen nog maar indrukwekkender.

Omgeving Bariloche Argentinie

Feestdagen in april

Nationale en lokale feestdagen
Día del Veterano de Guerra y los Caídos en las Islas Malvinas (jaarlijks op 2 april).

Op deze dag worden de veteranen van de Malvinas oorlog herdacht.

Goede Vrijdag (jaarlijks in maart of april). Een officiële vrije dag in Argentinië. Kijk voor exacte data op Publicholidays.com.ar.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?