Meteen naar de inhoud

Weer Amerika september

Weer Amerika september

Overzicht weer Amerika september

Amerika: het weer in september

In grote delen van Amerika beginnen de scholen weer in september, waardoor het een stuk rustiger is met toeristen. Voor zowel New York als California is september misschien wel de beste maand voor een vakantie. Las Vegas is nog aan de warme kant in september, terwijl in de Grand Canyon de temperaturen langzaam zakken naar aangename waardes. Al met al is september qua weer zeker geen slechte tijd voor een rondreis door de Verenigde Staten van Amerika.

Map weer Amerika september
Florida

Weer Florida september

Voor wat het weer betreft is september niet de beste maand voor een vakantie naar Florida. Het is orkaanseizoen en de kans op een flinke regenbui is dan ook nadrukkelijk aanwezig. Het (sub)tropische klimaat zorgt ervoor dat de temperatuur het hele jaar door hoog is, en september is daarop geen uitzondering. Zowel in Miami als Orlando wordt het gemiddeld warmer dan 30 graden. De luchtvochtigheid is wel aan de hoge kant in september, dus het voelt niet altijd erg aangenaam. Een duik bij Miami Beach is wel heerlijk te noemen, met een zee temperatuur van 29 graden.

Toptip

In Amerika is het vanzelfsprekend dat je een flinke fooi geeft in restaurants. De lonen liggen hier namelijk erg laag voor horecamedewerkers. Als je uitgaat van 15% fooi, zit je altijd goed. Ook voor andere diensten wordt verwacht dat je een fooi geeft. Het is daarom handig dat je altijd wat 1 dollar biljetten bij je hebt.

Weer New York september

Het weer in september in New York en omgeving is over het algemeen fantastisch. De temperatuur schommelt rond de 25 graden, dus de te warme zomerdagen zijn veelal uit de lucht. Zoals elke maand is er ook in september kans op regen, maar over het algemeen schijnt de zon veel in deze periode. Heerlijk weer dus om Manhattan, Brooklyn, Queens of een van de andere prachtige wijken van New York te gaan ontdekken. Bovendien is het wat minder druk met toeristen dan in augustus. Als een van de maanden met de beste reistijd is september dus zeker aan te raden voor een citytrip New York.

New York Vrijheidsbeeld

San Francisco

Weer California september

Overweeg je een rondreis naar San Francisco, Death Valley, Yosemite National Park of een van de vele andere hoogtepunten van California, dan is september zeker een maand om aan te raden. Het weer in september in California is namelijk fantastisch. De temperatuur schommelt rond de 25 graden en de zon schijnt veelvuldig. Bovendien zijn de grote hordes vakantiegangers weer huiswaarts gekeerd, waardoor het in september een stuk rustiger is aan de westkust van Amerika. September staat dan ook hoog in lijst van maanden met de beste reistijd voor California.

Wist je dat...

In de staat Montana meer koeien dan mensen leven?

Weer Las Vegas en Grand Canyon september

De extreme temperaturen van meer dan 40 graden, komen in Las Vegas in september niet meer voor. Toch is het met gemiddeld 35 graden in september, nog erg heet als je over de Strip loopt. Een bezoek aan een van de vele hotels en casino’s kan dan voor verkoeling zorgen. Wanneer je naar Grand Canyon National Park reist in september is het goed te merken dat de zomer op zijn einde loopt. De gemiddelde temperatuur komt niet meer boven de 30 graden uit en, zeker richting het eind van de maand, is het een stuk rustiger met bezoekers.

Zonsondergang Amerika

Feestdagen in september

Nationale en lokale feestdagen
Labor Day (jaarlijks de eerste maandag van september).
Deze officiële feestdag is de Amerikaanse dag van de arbeid en wordt ook wel gezien als het einde van de zomer. Lees verder over Labor Day op Publicholidays.com.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel