Meteen naar de inhoud

Weer Amerika oktober

Weer Amerika oktober

Overzicht weer Amerika oktober

Amerika: het weer in oktober

In grote delen van Amerika is het heerlijk weer in oktober. Het regenseizoen in Florida loopt op zijn einde, de extreme hitte is definitief uit de lucht in Las Vegas en er zijn veelal goede aanbiedingen voor vluchten en hotels. Kortom, oktober komt zeker voor op het lijstje van maanden met de beste reistijd voor Amerika.

Map weer Amerika oktober
South Beach

Weer Florida oktober

Lekker weer en geen volgepakte stranden op Miami Beach. Dat is wat Florida in oktober te bieden heeft. Alhoewel er ook in oktober nog een tropische bui kan vallen, is het in het zuidoosten van Amerika een stuk droger weer dan de afgelopen maanden. Zeker richting het eind van oktober neemt de kans op regen snel af. Het klimaat in Florida zorgt ervoor dat de temperatuur het hele jaar door hoog is, ook in oktober. Zowel in Orlando als Miami is de gemiddelde temperatuur 29 graden. Oktober is dan ook een van de maanden met een goede reistijd voor een rondreis door Florida.

Toptip

Probeer, als je eigen vervoer hebt, een stukje van Highway 1 aan de Californische kust te rijden, waar je prachtige uitzichten van de rotskust hebt. De hele route is voor mensen met wagenziekte wel een uitdaging.

Weer New York oktober

Het weer in oktober in New York kan als aangenaam omschreven worden. De temperatuur loopt overdag op tot iets onder de 20 graden en de zomerse hitte is in deze maand volledig uit de stad verdreven. Bovendien is oktober een van de maanden met de minste neerslag van het jaar. Daarnaast is het ook rustig met toeristen, dus vaak zijn er goede aanbiedingen voor een stedentrip. Als je er dan toch bent, kun je misschien wel de grootste Halloween parade ter wereld live aanschouwen in New York City.

Central park

Highway 1 Californië

Weer California oktober

Het klimaat in California en de westkust van Amerika zorgt ervoor dat het ook in oktober nog heerlijk weer is. De temperatuur schommelt ergens tussen begin twintig (San Francisco) en eind twintig (Los Angeles) graden. Met een zeer beperkte hoeveelheid regen is oktober dan ook een prima maand om een rondreis langs de Amerikaanse westkust te maken. Plaatsen als Monterey, Santa Barbara en Carmel liggen er bijvoorbeeld prachtig bij in deze tijd van het jaar. Hou er wel rekening mee dat het steeds vroeger donker wordt, wat zeker richting het eind van oktober goed te merken is.

Wist je dat...

Kindersurprise eieren verboden zijn in Amerika? Niet-eetbare producten mogen in Amerika namelijk niet verstopt zitten in voedingsmiddelen.

Weer Las Vegas en Grand Canyon oktober

Een van de maanden met de beste reistijd voor Las Vegas is oktober. Een gemiddelde temperatuur van 28 graden en de zon die 10 uur per dag schijnt zorgen voor ideaal weer om over de Strip te paraderen langs de beroemde hotels en casino’s. Ook is oktober een goede maand om de Grand Canyon te bezoeken. Met de herfstachtige omstandigheden en het korter worden van de dagen, heb je vaak fantastisch licht. Met een temperatuur van boven de 20 graden is het overdag vaak heerlijk. Neem voor de avonden en nachten wel warme kleding mee, want het koelt al flink af in oktober, tot soms onder het vriespunt.

Kodachrome State Park

Rondreizen Amerika

Feestdagen in oktober

Nationale en lokale feestdagen
Columbus Day (jaarlijks de tweede maandag van oktober).

Men herdenkt de aankomst van Columbus op het Amerikaanse continent in 1492. Deze feestdag wordt niet in alle staten gevierd, maar in veel steden worden festiviteiten georganiseerd.

Halloween (jaarlijks op 31 oktober).
Geen officiële feestdag, maar voor veel Amerikanen reden voor een feestje. Kinderen trekken erop uit om langs de deuren te gaan om snoep op te halen.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?