Meteen naar de inhoud

Weer Amerika mei

Weer Amerika mei

Overzicht weer Amerika mei

Amerika: het weer in mei

De vraag wat de beste reistijd is voor Amerika valt moeilijk te beantwoorden, maar mei staat zeker in het lijstje met kanshebbers. In vrijwel heel Amerika, dus ook in Florida, New York, California, Las Vegas en de Grand Canyon is het uitstekend weer in mei. Bovendien is het deze maand nog niet zo druk met toeristen, waardoor er vaak goede deals voor een vakantie naar Amerika te krijgen zijn. Kijk hiervoor eens op Amerikaplus.nl.

Map weer Amerika mei
Fort Myers Florida

Weer Florida mei

Mei is een van de betere maanden voor een rondreis door Florida. Deze maand kan gezien worden als het begin van het warme seizoen, met een temperatuur die schommelt rond de 30 graden. Het is deze maand nog niet zo druk als het in de zomer wordt. De wachtrijen bij de bekende attracties als Universal Studios en Magic Kingdom zijn over het algemeen acceptabel. Bovendien is het in mei nog niet zo nat als het de komende maanden kan zijn, alhoewel er in Miami aan het eind van de maand al wat meer neerslag begint te vallen.

Toptip

Huur een auto en maak een mooie rondreis door verschillende staten van Amerika. Een dergelijke reis kun je bijvoorbeeld boeken via AmerikaPLUS. Wil je liever alleen een auto huren, dan kun je de laagste prijzen vinden via Easyterra.nl.

Weer New York mei

Met de komst van mei is een van de maanden met de beste reistijd voor New York aangebroken. De lente is in volle gang, met temperaturen van rond de 20 graden. Hierdoor is het heerlijk om buiten te zijn, in bijvoorbeeld Central Park. Overweeg je een stedentrip naar New York dan is mei dus zeker het overwegen waard, ook omdat het nog niet zo druk is met toeristen die hier de zomervakantie doorbrengen. Neem wel een paraplu mee, want er valt wel regelmatig wat neerslag in deze tijd van het jaar.

Honkbal

Californische kust

Weer California mei

In mei is het prachtig weer voor een rondreis langs de westkust van Amerika. Met de zomermaanden op komst neemt de temperatuur toe, terwijl de kans op neerslag steeds kleiner wordt. Het weer in San Francisco is heerlijk in mei. De temperatuur loopt op tot net iets onder de 20 graden en de mistbanken, die San Francisco vaak teisteren in de zomer, zijn een stuk minder aanwezig in deze periode. Ook in de rest van de staat is het heerlijk weer, zo ligt de gemiddelde temperatuur in Los Angeles rond de 23 graden in mei.

Wist je dat...

Er in Amerika, in de staat Michigan, een plaatsje is met de naam Hell?

Weer Las Vegas en Grand Canyon mei

Dit gedeelte van Amerika maakt zich op voor de hete zomer die voor de deur staat. Alhoewel het ook in mei op sommige dagen al erg warm kan worden, is dit over het algemeen een prima maand voor een vakantie naar Las Vegas en de Grand Canyon. De gemiddelde temperatuur in Las Vegas komt in mei net boven de 30 graden uit, zeker op het midden van de dag kan het dus warm zijn. De Grand Canyon ziet de temperatuur oplopen tot zo’n 25 graden overdag. De avonden en nachten kunnen nog wel fris zijn hier. Aangezien het weer in California ook uitstekend is in mei, is dit dus een zeer goede maand voor een roadtrip door West-Amerika.

Bellagio hotel Las Vegas

Feestdagen in mei

Nationale en lokale feestdagen
Memorial Day (jaarlijks de laatste maandag van mei).
Van oorsprong worden op deze dag de overleden soldaten herdacht. Hoewel dit nog wel gebeurt, staat Memorial Day steeds minder in het teken van herdenken. Veel Amerikanen gaan een lang weekend weg of brengen tijd door met hun familie en vrienden. Er worden tijdens het weekend van Memorial Day vele evenementen georganiseerd. Deze dag wordt gezien als begin van de zomer. Lees meer over deze feestdag op Publicholidays.com.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Reizen Amerika