Meteen naar de inhoud

Weer Amerika maart

Weer Amerika maart

Overzicht weer Amerika maart

Amerika: het weer in maart

De wintermaanden zijn voorbij met de komst van maart, maar het weer kan nog wisselvallig zijn in dit jaargetijde. Maart lijkt qua weer dan ook nog niet de beste maand voor een reis naar Amerika, alhoewel de temperaturen in bijvoorbeeld Florida en Los Angeles al erg aangenaam zijn. Houdt er wel rekening mee dat het Spring Break is in deze maand, waardoor populaire plaatsen snel vol kunnen zijn.

Map weer Amerika maart
lake Santa Fe

Weer Florida maart

Het weer in Miami is overwegend droog en zonnig in maart. Orlando en omgeving zien weliswaar iets meer regenval, maar ook in dat gedeelte van Florida overheerst de zon in maart. Met het verzetten van de klok wordt het later donker, waardoor het weer langer genieten is van de zon in de namiddag. Overdag ligt de gemiddelde temperatuur rond de 25 graden, waardoor strandliefhebbers in Miami weer aan hun trekken komen. In verband met Spring Break kan het erg druk zijn met studenten in Miami Beach in maart.

Toptip

Ga eens naar boven in het Empire State Building, je hebt hier een prachtig uitzicht over de stad.

Weer New York maart

Het is nog niet het beste weer van het jaar in New York in maart. Het is weliswaar niet meer zo koud als in de voorgaande maanden, maar aangenaam is de temperatuur met 9 graden gemiddeld ook nog niet. Toch heb je in deze maand al wel kans om de eerste prachtige lentedagen mee te maken. Helaas bestaat er ook een grote kans om in de regen terecht te komen, want er valt flink wat neerslag in dit jaargetijde. Met uitzondering van de periode rondom St. Patrick’s Day is maart een relatief rustige maand met toeristen, met vaak goede aanbiedingen voor vluchten naar New York.

Brooklyn bridge New York
Zeeleeuwen Californië

Weer California maart

Maart kan gezien worden als de maand met de meeste dagen neerslag van het jaar in California, alhoewel er in de Sunshine state nooit heel veel regen valt. Het weer in San Francisco kan als wisselvallig worden omschreven in deze maand. Veel dagen zon, zo’n 16 graden en droog, maar op zo’n 10 dagen in deze maand valt er wel neerslag. Los Angeles ziet wat hogere temperaturen (21 graden) in maart, en ook wat minder vaak een bui. Nog niet de beste reistijd dus voor een rondreis door West-Amerika.

Wist je dat...

Er in het Amerikaanse plaatsje Nederland jaarlijks in maart een festival plaatsvindt, dat in het teken staat van een ingevroren overleden man? Tijdens het festival ‘frozen dead guy days’ worden verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder muziekoptredens, een ijssculpturenwedstrijd en een doodskistenrace. Kijk op Frozendeadguydays.org of hun Facebookpagina voor meer informatie en data.

Weer Las Vegas en Grand Canyon maart

In maart schut Las Vegas de winter van zich af en stijgen de temperaturen weer naar boven de 20 graden overdag. Alhoewel het in maart overdag prima weer is om te wandelen over de Strip in Las Vegas, kan het in de avonden nog flink afkoelen. In de Grand Canyon vriest het ’s nachts veelal in maart, terwijl overdag de temperatuur langzaam oploopt naar waardes van rond de 15 graden. Alhoewel het er overwegend droog is, kan er af en toe een bui vallen. Vanwege de sterke wind die er vaak waait in maart is het dan minder aangenaam. April lijkt een betere maand voor een bezoek aan Las Vegas en de Grand Canyon.

Natuur Amerika

Feestdagen in maart

Nationale en lokale feestdagen
Mardi Gras (1 maart 2022).
Met name groots in New Orleans. De festiviteiten in New Orleans beginnen al vanaf 6 januari, maar met name vanaf het weekend voorafgaand aan Mardi Gras is een populaire tijd om de stad te bezoeken. Er worden vele festiviteiten georganiseerd, zoals bootparades en grote feesten. Lees meer over Mardi Gras in New Orleans op Mardigrasneworleans.com.

St. Patrick’s day (jaarlijks op 17 maart).
Deze Ierse feestdag wordt in New York gevierd met een grote parade. In de stad is het een groot feest, waarbij iedereen in het groen gekleed gaat.

Festivals en evenementen
Frozen dead guy days (jaarlijks in maart).

Zie Wist je dat...

Calle Ocho festival Miami (jaarlijks in maart).
Tijdens dit Latijns-Amerikaanse festival in Miami vinden verschillende festiviteiten plaats, zoals straatmarkten, muziek- en dansoptredens. Kijk voor exacte data op Miamiandbeaches.com of Carnavalmiami.com.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?