Meteen naar de inhoud

Weer Amerika juni

Weer Amerika juni

Overzicht weer Amerika juni

Amerika: het weer in juni

Er is een groot verschil in weersomstandigheden in juni in de Verenigde Staten. Zo vallen er in Florida tropische buien, loopt de temperatuur in Las Vegas op tot ver in de dertig graden, en is het misschien wel de beste reistijd voor New York en California. Hou dus rekening met de grote verschillen in het weer als je in juni een vakantie naar Amerika wilt plannen. Voor meer informatie over de beste reisperiode per regio, kijk je op onze homepage van Amerika.

Map weer Amerika juni
Strand Florida

Weer Florida juni

Met de komst van juni gaat het orkaanseizoen van start in Florida. Bovendien zijn de natste maanden van het jaar aangebroken in Florida. Vooral het weer in Miami en het zuidelijkere deel van Florida kan omschreven worden als tropisch. Dit betekent dat er veel neerslag valt, maar dat dit vaak in hevige, korte buien komt. Daarna is het in juni vaak weer droog en zonnig weer in dit deel van Amerika. De temperatuur loopt dan weer snel op naar waardes van boven de 30 graden, waarna de liefhebbers van een strandvakantie weer aan hun trekken komen. Voor het zoeken van goedkope vluchten naar onder andere Miami kun je terecht bij Lastminute.com.

Toptip

Bezoek de plaatsen Monterey en Carmel als je langs de Californische kust rijdt. Met Van Verre kun je bijvoorbeeld een kamper of auto ter plaatse regelen, zodat je dit onderdeel kunt maken van je reis.

Weer New York juni

Juni is misschien wel de beste maand voor een stedentrip naar New York. Het is heerlijk weer, met een gemiddelde temperatuur voor New York stad van 26 graden. Bovendien wordt de stad nog niet overlopen met hordes toeristen, zoals in de zomervakanties het geval is. Omdat juni nog niet als hoogseizoen wordt gezien, zijn vliegtickets vaak goedkoper dan in juli of augustus. Daarnaast is juni een van de maanden met de minste neerslag, waardoor het volop genieten is van de vele buitenactiviteiten die New York in juni te bieden heeft.

New York

Joshua tree NP

Weer California juni

Perfecte omstandigheden voor een rondreis door California. De kans op neerslag is verwaarloosbaar in deze maand, terwijl het over het algemeen niet extreem heet is in juni. Zo wordt het in San Francisco overdag gemiddeld 19 graden terwijl het in Los Angeles met 26 graden wat warmer is. Neem voor de avonden wel iets warms mee, want de temperatuur in de nacht schommelt tussen de 10 en 15 graden. Al met al is juni qua weer een fantastische maand om de westkust van Amerika te gaan ontdekken.

Wist je dat...

Ze in Amerika drive-in pinautomaten hebben?

Weer Las Vegas en Grand Canyon juni

Las Vegas ligt in een van de woestijngebieden van Amerika en dat is zeker te merken aan het weer in juni. Op het heetst van de dag worden temperaturen van 37 graden gemeten. Een wandeling over de strip is dus alleen in de ochtend of in de late namiddag aan te raden. Wat verder naar het oosten, in de Grand Canyon, wordt het ook warm, maar niet zo extreem als in Las Vegas. Toch is het hier met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 30 graden ook echt zomer. Zeker met de wind, die hier zomaar op kan komen zetten, is het dus belangrijk om je goed in te smeren. Een rondreis in dit gedeelte van West-Amerika is dus best mogelijk, zolang je maar rekening houdt met de hoge temperaturen.

Las vegas casino

Tenzing Travel

Feestdagen in juni

In juni zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Amerika. Voor alle belangrijke feestdagen in de Verenigde Staten kun je terecht op Publicholidays.com.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?