Meteen naar de inhoud

Weer Amerika januari

Weer Amerika januari

Overzicht weer Amerika januari

Amerika: het weer in januari

Januari betekent winters weer in grote delen van Amerika. Zo’n beetje overal in de Verenigde Staten is de koudste maand van het jaar aangebroken. New York kent een echte winter met temperaturen van rond of onder het vriespunt. Deze temperatuur wordt ’s nachts ook behaald in Las Vegas en de Grand Canyon. In delen van Florida en California worden nog altijd temperaturen van boven 20 graden gemeten in januari.

Map weer Amerika januari
Key West

Weer Florida januari

Het is een van de koudste maanden van het jaar in Florida in januari. Toch komt de gemiddelde temperatuur nog altijd boven de 20 graden uit. In Miami kan de temperatuur zelfs oplopen tot zo’n 25 graden. Voordeel van de winter in Florida is dat het weinig regent en dat de temperatuur van de zee nog altijd aangenaam is met 24 graden. Voor een zonvakantie in januari zit je dus goed in Florida. Bovendien is het in januari aangenaam weer voor bezienswaardigheden in Florida, zoals Disney World en Universal Studios.

Toptip

Overweeg je een trip naar Key West, Florida? Probeer dit dan niet in één dag vanuit Miami te doen, maar regel een overnachting. Een enkele reis duurt namelijk zo’n 4 uur en het is de moeite waard om de tijd te nemen voor de kleine eilandjes die je onderweg tegenkomt.

Weer New York januari

Het is aan het weer in januari in New York duidelijk te merken dat het winter is in Amerika. In de nachten vriest het, terwijl overdag de temperatuur vaak maar net boven het vriespunt ligt. Als je van winterse omstandigheden, met redelijk korte dagen, houdt is januari geen slechte keus voor een stedentip naar New York. Veel vakantiegangers hebben de stad na nieuwjaar weer verlaten, waardoor prijzen, ook van vliegtickets een stuk lager liggen. Voor aangenamere temperaturen is het wachten tot de lente. Meer informatie over de beste reistijd voor New York en de andere regio's van het land kun je vinden op onze homepage van Amerika.

Vlag Amerika
Yosemite

Weer California januari

De verschillen in temperatuur aan de westkust van Amerika zijn vrij groot in januari. Zo worden in Los Angeles nog temperaturen van 20 graden gemeten, terwijl het in San Francisco met gemiddeld 13 graden een stuk koeler is. In laatstgenoemde plaats valt ook meer neerslag en laat de zon zich wat minder vaak zien dan in het zuiden van California. Toch valt er over het algemeen ook in januari een flink aantal uur van de zon te genieten. Vergeet niet voor de avonden warme kleding mee te nemen, want het kan flink afkoelen.

Wist je dat...

De 50 sterren in de Amerikaanse vlag, alle 50 Amerikaanse staten vertegenwoordigen? De 13 rood/witte strepen staan voor de 13 originele staten bij het ontstaan van de Verenigde Staten.

Weer Las Vegas en Grand Canyon januari

Ook in Las Vegas is het winter in januari. De extreem hete zomers zijn nog ver weg, en met 14 graden overdag kan het soms zelfs fris aanvoelen. Zodra de zon weg is koelt het flink af, ‘s nachts komt het kwik nog net boven het vriespunt uit. Wat verder oostelijk, in de Grand Canyon, is het nog wat kouder. Hier worden de dubbele cijfers overdag niet bereikt en vriest het in de nachten flink. Voordeel van een bezoek aan de Grand Canyon in januari is dat er, naast een flinke portie zon, heel wat minder toeristen zijn. Alhoewel er niet veel neerslag valt is er zelfs een kleine kans om dit natuurwonder bedekt in de sneeuw te zien.

Las Vegas

Tenzing Travel

Feestdagen in januari

Nationale en lokale feestdagen
Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).

Martin Luther King Day (jaarlijks de derde maandag van januari).
Op deze officiële feestdag herdenkt men Martin Luther King en zijn strijd voor vrijheid en gelijkheid in Amerika. Veel is gesloten op deze dag.

Festivals en evenementen
Key West food and wine festival (jaarlijks in januari).
Voor liefhebbers van wijn en lekker eten is dit grote festival in Key West, Florida een aanrader. Kijk voor exacte data op Keywestfoodandwinefestival.com.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?