Meteen naar de inhoud

Weer Amerika februari

Weer Amerika februari

Overzicht weer Amerika februari

Amerika: het weer in februari

Het weer in Amerika in februari is erg divers. Als je op zoek bent naar een zonvakantie in februari dan is Florida een goede optie. Ook een rondreis aan de westkust van Amerika is goed mogelijk in deze maand, zeker als je deze tot California beperkt. Voor een bezoek aan de Grand Canyon is het in februari aan de koude kant, maar wel een stuk rustiger dan later in het jaar. New York kent echte winters en heeft kans op sneeuw in deze maand.

Map weer Amerika februari
dames-point-brug

Weer Florida februari

In het noorden van Florida komt het kwik in februari net boven de 20 graden uit. Wat verder naar het zuiden is het nog wat warmer, zeker in Miami en Florida Keys. Zo warm als in de zomermaanden wordt het niet, maar met een gemiddelde temperatuur van 24 graden in februari is het nog best aangenaam. Bovendien is dit een van de droogste maanden van het jaar. Zeker richting het eind van de maand weten de zonaanbidders de stranden dan ook weer te vinden. Het weer in Florida in februari is dus zeker geschikt als je op zoek bent naar winterzon.

Toptip

Prijzen in winkels worden altijd zonder belasting weergegeven, dus reken erop dat je altijd meer betaald dan wordt aangegeven.

Weer New York februari

In navolging van januari is ook februari een koude, maar relatief droge maand voor New York. De temperatuur in New York schommelt dag en nacht rond het vriespunt. De kans is aanwezig dat New York in februari te maken krijgt met sneeuwval, wat kan zorgen voor een romantische Valentijnsdag in The Big Apple. Het weer en de eventuele sneeuwval kunnen het vliegverkeer in de war schoppen, maar vaak liggen de prijzen van vliegtickets en accommodaties een stuk lager dan later in het seizoen.

New York in de winter
Los Angeles

Weer California februari

In februari is het zonnig en soms wat frisser weer in California. Bovendien valt er in de wintermaanden wat meer regen dan in andere seizoenen. Toch is het veelal aangenaam en droog weer wanneer je een rondreis door California maakt in februari. De hoogste temperaturen worden in het zuiden van de staat gemeten, met gemiddelden van rond de 20 garden in Los Angeles. Het weer in San Francisco is iets natter en koeler, met temperaturen van rond de 15 graden. Februari is dus niet een van de maanden met de beste reisperiode voor deze regio.

Wist je dat...

Amerikanen bijna altijd alleen met een vork eten? Messen worden alleen gebruikt om iets door te snijden en worden daarna neergelegd.

Weer Las Vegas en Grand Canyon februari

De koudste maanden zijn voorbij met de komst van februari in Las Vegas en de Grand Canyon. Op sommige dagen kan het, zeker in Las Vegas, aanvoelen alsof de zomer voor de deur staat. Toch kan het ook nog steeds onaangenaam koud worden in deze maand. Zeker in de nachten kan het kwik snel dalen. Voor bezoekers aan de Grand Canyon, Bryce Canyon of Zion National Park is warme kleding dan ook een absolute must. Hou er bovendien rekening mee dat, als je de Grand Canyon wilt gaan bezoeken, het noordelijk gedeelte niet volledig open is in de winter.

Bryce Canyon VS

Feestdagen in februari

Nationale en lokale feestdagen
Groundhog Day (jaarlijks op 2 februari).

Dit is geen officiële feestdag, maar wordt wel door het gehele land gevierd met verschillende festiviteiten. Van oudsher zou de groundhog, ofwel bosmarmot, kunnen voorspellen wanneer het einde van de winter nadert. Als hij namelijk op deze dag zijn eigen schaduw ziet, duurt de winter nog zes weken en als dit niet het geval is, is het einde van de winter in zicht.

Presidentsday (jaarlijks de derde maandag van februari).
Oorspronkelijk werd de verjaardag van President Washington gevierd, maar later werd besloten op deze officiële feestdag alle presidenten van Amerika te vereren.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Reizen Amerika