Meteen naar de inhoud

Weer Amerika december

Weer Amerika december

Overzicht weer Amerika december

Amerika: het weer in december

Het is winter in Amerika en het hele land maakt zich weer op voor Kerstmis in december. Zeker rond kerst en oud en nieuw kan het druk zijn met toeristen die aan het genieten zijn van hun vakantie. Ben je op zoek naar een zonvakantie in december in Amerika dan zijn Florida en California goede opties. Ondanks het koude weer is een stedentrip New York in december ook een heel bijzondere ervaring. De kerstversiering die overal in de stad hangt is fantastisch. Ook Las Vegas is volledig in de kerstsfeer in deze tijd van het jaar. In de Nationale Parken in Arizona en Utah is het erg koud weer in december.

Map weer Amerika december
Miami

Weer Florida december

Als je aan de winter wilt ontsnappen in december en op zoek bent naar warm en zonnig weer is Florida in het zuidoosten van Amerika een goede keuze. Geen tropische temperaturen in december, maar de temperatuur loopt in Orlando nog altijd op tot zo’n 23 graden. In Miami wordt het zelfs nog een graadje warmer. Het weer in Miami Beach, Tampa en Florida Keys is dus erg aangenaam in deze tijd van het jaar. Aangezien het regenseizoen tijdens onze zomer valt in Florida, is december ook nog eens een van de maanden met het droogste weer. December is dus een goede maand voor een rondreis door Florida.

Toptip

Regel op tijd je Electronic System for Travel Authorization (ESTA) voor je bezoek aan Amerika. Zonder ESTA kom je het land niet in. Je kunt deze aanvragen via de website Esta.cbp.dhs.gov.

Weer New York december

Er is van alles te doen in New York in december. De stad ziet er geweldig uit en is al helemaal klaar voor Kerstmis. Toch kan het koude weer sommige mensen afschrikken om in december een citytrip naar de Big Apple in Amerika te ondernemen. De temperatuur komt namelijk niet boven de 6 graden uit en ’s nachts is er veel kans op vorst. Zoals eigenlijk het hele jaar door, valt er ook in de winter in New York regelmatig een bui. Toch is december, met de juiste kleding, een gedenkwaardige maand voor een bezoek aan New York. De prachtige versieringen in Brooklyn of het aftellen tot het nieuwe jaar op Times Square zorgen voor een vakantie om nooit te vergeten.

New York skyline

Golden Gate bridge SF

Weer California december

De winter heeft ook California aan de westkust van Amerika weer bereikt in december. Toch is dit een andere winter dan we in Nederland gewend zijn. Een bezoek aan Hollywood in Los Angeles kan bijvoorbeeld bij een temperatuur van 20 graden, terwijl je de Golden Gate Bridge (San Francisco) in december kunt bekijken bij een kleine 15 graden Celsius. Hoe noordelijker je komt aan de westkust, hoe meer regen er valt, maar heel veel neerslag valt er in heel California over het algemeen niet. Wel kan het wat bewolkt zijn in deze tijd van het jaar, maar gelukkig laat ook de zon zich met grote regelmaat zien.

Wist je dat...

De porties in Amerika altijd enorm zijn? Vaak kun je er met z’n tweeën van eten of je kunt wat meenemen in een doggy bag.

Weer Las Vegas en Grand Canyon december

Ook in Las Vegas is het winters weer in december. Overdag geeft de thermometer nog waardes van bijna 15 graden aan en is het heerlijk wandelen over de Strip, maar in de nachten schommelt de temperatuur nog maar net boven het vriespunt. Veel grote hotels en casino’s, zoals het Bellagio, pakken groots uit met versieringen voor Kerstmis. Wat verder naar het oosten, in Arizona, is het nog wat kouder. De temperatuur bij de Grand Canyon haalt de dubbele cijfers niet en in de nachten vriest het flink. Het is weliswaar prachtig om de Grand Canyon in de sneeuw te zien, toch is december niet de maand met de beste reistijd, zeker ook omdat de North Rim gesloten is in de winter. Het voordeel van een reis naar de nationale parken van Arizona en Utah in december is dat het er redelijk rustig is.

Zion NP

Rondreizen Amerika

Feestdagen in december

Nationale en lokale feestdagen
Kerstmis (jaarlijks op 25 december).

Oudjaarsavond (jaarlijks op 31 december).

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?