Meteen naar de inhoud

Weer Amerika augustus

Weer Amerika augustus

Overzicht weer Amerika augustus

Amerika: het weer in augustus

Verwacht, net als in juli, ook in augustus weer hoge temperaturen in Amerika, zeker in Las Vegas en omgeving. In grote steden zoals New York kan het eveneens echt onaangenaam warm zijn deze maand. Bovendien is het druk met vakantiegangers bij de toeristische trekpleisters, veelal families met kinderen. Ook California ziet flink wat bezoekers in augustus, mede vanwege het mooie weer. Wanneer je echter eigen vervoer hebt, zijn er voldoende mooie, rustige plekken te vinden.

Map weer Amerika augustus
Fort Lauderdale

Weer Florida augustus

De wachttijd bij Disney World Florida kan zomaar oplopen tot 2 uur, om maar aan te geven hoe druk het is met toeristen is deze maand. Het weer in augustus maakt bovendien ook dat Florida niet de beste keuze is voor een reis naar Amerika. Temperaturen van boven de dertig graden zijn zowel in Miami als Orlando geen uitzondering in augustus. Zorg er dan ook voor dat je voldoende zonnebrand bij je hebt als je in dit jaargetijde een rondreis door Florida wilt maken. Daarnaast bestaat de kans op een flinke storm die, als het tegen zit, uit kan groeien tot een orkaan. Niet de beste omstandigheden dus voor een vakantie naar Florida.

Toptip

Bezoek een aantal van de schitterende natuurparken die de staten Utah en Arizona te bieden hebben, zoals Bryce Canyon, Zion National Park, Antelope Canyon of Arches National Park. Deze zijn bijvoorbeeld te combineren met een bezoek aan Las Vegas.

Weer New York augustus

In navolging van juli kan ook het weer in New York in augustus omschreven worden als warm. Veel inwoners ontvluchten de stad om hun vakantie elders door te brengen. Gemiddeld komt de temperatuur in New York niet boven de dertig graden uit in augustus. Vanwege de vele hoge gebouwen blijft de hitte echter wel lang hangen in New York in de zomer. De nachten voelen dan ook nog vaak warm aan. Bovendien hangt er een bepaalde, wat onaangename geur in deze periode. De kans op een bui blijft overigens ook aanwezig deze maand. Toch zijn er ook volop mooie dagen om te genieten van een citytrip New York.

Brooklyn bridge

Rotskust Californië

Weer California augustus

Het mediterraan aandoende klimaat in California zorgt ervoor dat augustus een populaire maand is om de Golden State van Amerika te bezoeken. De staat doet zijn naam trouwens eer aan in deze tijd van het jaar. Het weer in California en het westen van Amerika kan in augustus omschreven worden als zonnig, droog en warm. De temperatuur schommelt ergens tussen de 20 (San Francisco) en 30 (Los Angeles) graden, afhankelijk van welke regio je bezoekt. Al met al goede omstandigheden om de westkust van Amerika te ontdekken.

Wist je dat...

Frisdrank en koffie in restaurants bijna overal gratis wordt bijgevuld? Soms al als je pas een paar slokken gedronken hebt.

Weer Las Vegas en Grand Canyon augustus

Zorg ervoor dat je voorbereid bent op extreme temperaturen als je in augustus naar Las Vegas wilt reizen tijdens je vakantie. Het kan hier zomaar 40 graden worden, dus de verkoelende hotels en casino’s zijn dan een aangenaam toevluchtsoord. Wat verder oostelijk bij de Grand Canyon, maar ook bij Bryce Canyon is het weer iets milder in augustus. Toch loopt daar de temperatuur ook al snel op tot dik in de dertig graden. Vanwege het mini regenseizoen kan er af en toe een korte, hevige bui vallen als je in het park bent.

Horseshoe Bend

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Feestdagen in augustus

In augustus zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Amerika. De belangrijkste feestdagen kun je vinden op onze homepage van Amerika. Wil je meer lezen over de feestdagen in Amerika, bezoek dan Publicholidays.com.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel