Meteen naar de inhoud

Weer Amerika april

Weer Amerika april

Overzicht weer Amerika april

Amerika: het weer in april

Het is lente in de Verenigde Staten van Amerika en dat is in april te merken aan het weer. De temperaturen lopen op en bereiken in grote delen van het land aangename waardes. Het weer in Florida is uitstekend in april, en het weer leent zich ook uitstekend voor een rondreis door de westkust van Amerika. Het weer in New York is een stuk aangenamer dan de voorbije maanden, maar de maanden met de beste reistijd moeten daar nog komen.

Map weer Amerika april
Miami Beach

Weer Florida april

April is misschien wel de maand met de beste reistijd voor een vakantie naar Florida. De lenteachtige omstandigheden zorgen ervoor dat het prachtig weer is van Miami tot Orlando. Het is een van de drogere maanden van het jaar en de temperatuur schommelt ergens achterin de twintig graden. Een rondreis door Florida is in april dan ook zeker aan te raden. Aangezien het nog geen hoogseizoen is, zijn er vaak betere deals te krijgen dan in de zomer. Bij Van Verre kun je op basis van jouw wensen je reis samenstellen.

Toptip

Bij een bezoek aan de Grand Canyon is het aan te raden om aan het eind van de middag te komen, de zonsondergang is namelijk waanzinnig mooi. Ook is het leuk om een stuk om de canyon heen te rijden als je een auto hebt of een wandeling de canyon in te maken. Kijk eens op VanVerre.nl om dit onderdeel te maken van je reis.

Weer New York april

Het is lente in New York in april en dat maakt het weer meteen een stuk aangenamer. De temperatuur stijgt snel in deze maand (gemiddeld 16 graden). Toch kan het soms nog onaangenaam koud worden. Er is zelfs een (erg) kleine kans op sneeuw in New York in april. De kans op regen daarentegen is een stuk groter, met zo’n 11 neerslagdagen deze maand. Er zijn vrij veel Amerikanen die, tijdens de schoolvakantie in april, een vakantie naar New York boeken, dus hotels en vluchten kunnen snel vol raken. Al met al redelijke goede omstandigheden voor een citytrip naar New York in april.

Taxi's New York
Carmel

Weer California april

Wanneer je van plan bent een rondreis door California te maken, is april een goede maand. De zon schijnt vrijwel de hele dag en over het algemeen valt er alleen in het begin van de maand een klein beetje neerslag. De temperatuur loopt op naar 17 graden in San Francisco, terwijl het wat zuidelijker in Los Angeles al 22 graden wordt. Aangezien het weer ook in Nevada en Utah erg aangenaam is in april, zijn ook deze staten goed te bereizen, waardoor je een prachtige rondreis door West-Amerika kunt maken.

Wist je dat...

Hawaï een staat is van Amerika?

Weer Las Vegas en Grand Canyon april

Gemiddeld 25 graden, veel zonneschijn en vrijwel geen neerslag, dat is hoe het weer in Las Vegas eruit ziet in april. April is dan misschien ook wel de beste maand voor een stedentrip naar Las Vegas (kijk eens op Lastminute.com voor goedkope tickets). Een bezoek aan deze stad is overigens prima te combineren met een reis naar Bryce Canyon en Zion National Park. Ook de Grand Canyon is in april weer de moeite waard. De temperatuur hikt tegen de 20 graden aan overdag en het is overwegend droog. Toch kan het hier ’s nachts nog wel flink afkoelen, waarbij vorst geen uitzondering is.

Grand Canyon zonsondergang

Rondreizen Amerika

Feestdagen in april

In april zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Amerika. Check de belangrijkste feestdagen in de Verenigde Staten op Publicholidays.com.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel