Meteen naar de inhoud

Weer Zuid-Afrika augustus

Weer Zuid-Afrika augustus

Overzicht weer Zuid-Afrika augustus

Zuid-Afrika: het weer in augustus

In navolging van juli, kan ook augustus gezien worden als echte wintermaand. Dit betekent dat het in het oosten van Zuid-Afrika droog en zonnig is. Het zuidwesten daarentegen kampt met wisselvallig weer en daar valt regelmatig neerslag. In het hele land liggen de temperaturen laag en kan het, zeker ’s nachts, flink afkoelen.

map weer Zuid-Afrika augustus

Toptip

Ben je avontuurlijk ingesteld? Ga dan zip-linen met Karkloof Canopy Tour, zo’n 1,5 uur rijden vanaf Durban.

Zuid-Afrikaanse giraffe

Noordoost-Zuid-Afrika

Augustus kan, voor Zuid-Afrikaans begrippen, omschreven worden als koude maand. Weliswaar liggen de temperaturen weer iets hoger dan in juli, maar over het algemeen wordt de 20 graden maar net gehaald. Gelukkig schijnt wel heel de dag de zon, waardoor de temperatuur overdag aangenaam is. De avonden en nachten kunnen erg koud zijn. Vanwege de droogte is het, evenals een maand eerder, een prima periode om wilde dieren te gaan spotten. Ze komen nu namelijk vaak op specifieke tijden bij vaste drinkplaatsen. De vele safari mogelijkheden maken Zuid-Afrika ook een heel bijzonder land om met kinderen naartoe te gaan. Kijk voor kindvriendelijke reizen eens op Koningaap.nl.

Wist je dat...

Je de hoogste bungeejump ter wereld in Zuid-Afrika vindt? Deze is 216 meter hoog.

Zuidoost-Zuid-Afrika

Het weer in het zuidoosten van Zuid-Afrika is in augustus vergelijkbaar met het weer in juni en juli. Er valt weliswaar iets meer neerslag, maar het aantal dagen dat er regen valt is nog altijd zeer beperkt. Het is dan ook vooral de zon die zich veel laat zien in deze periode. Overdag zijn de temperaturen, ondanks dat het winter is, aangenaam. Gemiddeld geeft de thermometer zo’n 23 graden aan in augustus in dit gedeelte van het land. Een prima tijd dus voor een mooie rondreis door Zuid-Afrika, bijvoorbeeld met SNP.

Zuid-Afrika rotsen aan de kust - Kenton on sea
Zuid-Afrikaanse bloem

Zuidwest-Zuid-Afrika

Ook in het zuidwesten van Zuid-Afrika zien we weinig veranderingen in het weerbeeld ten opzichte van de voorgaande maanden. Ook deze regio bevindt zich nog in winterse sferen. Voor het zuidwesten betekent dit dat er relatief veel neerslag valt. Ook de wisselvalligheid, die in deze tijd van het jaar kenmerkend is voor Kaapstad en omgeving, is nadrukkelijk aanwezig. Regen en zonneschijn wisselen zich naar hartenlust af in augustus. Voor de maanden met meer droge periodes kijk je op onze homepage van Zuid-Afrika.

Feestdagen in augustus

Nationale feestdagen:
Nationale vrouwendag (jaarlijks op 9 augustus).

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

YourWay2GO_728x90

YourWay2GO-300x250