Weer Vietnam 
oktober

Weer Vietnam oktober

Vietnamese vrouw
overzicht weer vietnam oktober
map weer vietnam oktober

Vietnam: het weer in oktober
Vietnam Hanoi verkoopster

Het noorden van Vietnam bevindt zich aan het einde van het regenseizoen, dit in tegenstelling tot Centraal-Vietnam. Daar is het regenseizoen op zijn hoogtepunt, met meer dan 500 mm neerslag deze maand. In het zuiden valt ook nog veel neerslag, maar daar loopt het regenseizoen wel op zijn einde.
Halongbay Vietnam

Noord-Vietnam

Het einde van het regenseizoen is in het noorden van Vietnam nu echt in zicht. Zeker richting het eind van de maand gaat de temperatuur omlaag en neemt de kans op neerslag af. Daar waar de temperaturen aan het begin van de maand nog boven de 30 graden uitkomen in Hanoi, is de kans op temperaturen rond de 25 graden eind oktober groter. De omstandigheden voor een trekking in de bergen zijn richting het eind van de maand weer een stuk beter dan de afgelopen maanden. Door de regenval zijn nationale parken als Cuc Phuong en Ba Be mooi groen. Kijk eens op VanVerre.nl voor een reis op maat naar deze parken.

Centraal-Vietnam

Regen, wind en storm, Centraal-Vietnam heeft het allemaal in oktober. Het regenseizoen is echt op zijn hevigst in deze maand en de hoeveelheid neerslag die er valt is niet mals. Verwacht ook in de kustplaatsen veel regen, ongeveer de helft van de jaarlijkse hoeveelheid neerslag valt daar in oktober. Met een gemiddelde van 29 graden is het iets minder warm dan in de voorgaande maanden. Wil je in een drogere periode naar Nha Trang, Dalat, My Son of Hoi An reizen, kijk dan eens op onze homepage van Vietnam.
Vietnam Mui Ne zandduinen
Vietnam zee

Zuid-Vietnam

Verwacht ook in het zuiden nog flink wat neerslag in oktober. Het klimaat in het zuiden van Vietnam kenmerkt zich in deze periode door afwisselende droge en natte periodes. Alhoewel de natte periodes ook in oktober nog de overhand zullen hebben neemt de kans op langere zonnige periodes richting het eind van de maand wel toe. Deze droge periodes kunnen dan ook gezien worden als voorbode voor de droge, hete periode die eraan komt. Mocht je je reis naar plaatsen als Chau Doc, Ho Chi Minh stad en Phan Thiet nog even kunnen uitstellen, dan zouden wij dat zeker aanraden.

Toptip

Huur een scooter in Ho Chi Minh stad en voel je als een van de locals.

Feestdagen in Vietnam

icoon festiviteiten  Tet Trung Thu ofwel Middenherfst festival (jaarlijks in september of oktober).
Op deze dag wordt het einde van het oogstseizoen gevierd. Van oorsprong was dit een dag waarop ouders eindelijk weer tijd hadden om tijd door te brengen met hun kinderen. Tet Trung Thu is een van de belangrijkste feestdagen voor Vietnamezen. Meer informatie over deze feestdag kun je vinden op Asiasomeday.com.
icoon festiviteiten  Bevrijdingsdag van Hanoi (jaarlijks op 10 oktober).
Er zijn op deze dag in Hanoi vele culturele activiteiten en de dag wordt afgesloten met vuurwerk.

Wist je dat...

Het tijdsverschil met Vietnam in de wintertijd +6 uur is en in de zomertijd +5 uur?

Individuele reizen Vietnam

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

SeptemberVietnamNovember