Weer Vietnam 
januari

Weer Vietnam januari

Vietnamese vrouw
overzicht weer vietnam januari
map weer vietnam januari

Vietnam: het weer in januari
Vietnam market woman

Januari is over het algemeen een goede maand voor een vakantie naar Vietnam. Zowel in het noorden als in het zuiden van het land laat de zon zich volop zien. Ook Centraal-Vietnam laat, na maanden van veel regenval, weer wat droger weer zien. Prima weer dus in januari voor een rondreis met alle hoogtepunten (zie Kras.nl) van Vietnam. De verschillen in temperatuur zijn deze maand wel groot, variërend van minder dan 20 graden in het noorden tot ruim boven de 30 graden in het zuiden.
Vietnam halong bay boot

Noord-Vietnam

In het noorden kunnen de nachten erg koud zijn, dus warme kleding is daar essentieel. Januari is een van de droogste maanden voor de noordelijke helft van Vietnam. In de kustgebieden is er wel een grote kans op een wat nevelige, mistige atmosfeer. Het heeft wel iets mystieks om Halong Bay in nevelen gehuld te zien. FOX biedt prachtige rondvaarten aan in deze Baai van de dalende Draak. Alhoewel de zon zich regelmatig laat zien, vallen de temperaturen laag uit. In de bergen in het noorden, in de omgeving van Sapa, kan het in de nachten zelfs vriezen in deze periode.

Centraal-Vietnam

Het regenseizoen loopt in Centraal-Vietnam tegen zijn eind, wat betekent dat het snel aangenamer weer wordt. Zeker richting het eind van de maand is de kans op zonnig weer erg groot. De temperatuur is met zo’n 25 graden in deze periode erg aangenaam. Het is dan ook heerlijk wandelen in de oude straatjes van Hoi An of de Keizerlijke stad Hué. In de centrale hooglanden kan het, vooral in de nachten, nog wel erg afkoelen. Vergeet dus niet om warme kleding mee te nemen als je een bezoek aan deze regio gaat brengen.
Vietnamese vrouw
Vietnam Phu Quoc zonsopkomst

Zuid-Vietnam

Januari is een van de beste maanden om een bezoek te brengen aan het zuiden van Vietnam. De temperatuur komt uit op gemiddeld 30 graden en met een lage luchtvochtigheid is het zeer aangenaam reizen in deze periode. Regen valt er (vrijwel) niet, terwijl de zon zich juist veel laat zien in deze maand. Prima weer dus voor een bezoek aan de drukke, maar imposante stad van Ho Chi Minh. Ook voor een boottocht door de Mekong Delta leent het weer zich in Vietnam in januari uitstekend. Waar je ook heen wilt in deze regio (kijk eens op Shoestring.nl voor goeie tips), januari is qua weer bij uitstek geschikt voor een bezoek.

Toptip

Als je een bezoek brengt aan het TET festival (meestal in januari of februari), moet je zeker eens Banh Chung (square cake) proberen. Dit is, net als de Hollandse oliebol, een lekkernij dat niet kan ontbreken bij het vieren van het nieuwe jaar.

Feestdagen in Vietnam

icoon festiviteiten Tet Nguyen Dan (24 - 29 januari 2020).
Tet is de tijd voor de Vietnamezen om het nieuwe jaar welkom te heten en hun voorouders te eren. De festiviteiten duren een aantal dagen en veel Vietnamezen vieren dit samen met hun familie. De meeste toeristische trekpleisters, winkels en overheidsgebouwen zullen in deze periode gesloten zijn.

Wist je dat...

Speeddating in Vietnam al heel lang bestaat? Het is onder bergvolkeren heel normaal om je partner op een “liefdesmarkt” te vinden.

FOX rondreizen door Vietnam

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

DecemberVietnamFebruari