Weer Vietnam 
april

Weer Vietnam april

Vietnamese vrouw
overzicht weer vietnam april
map weer vietnam april

Vietnam: het weer in april
Vietnam Hanoi saleswoman

April sluit het seizoen van het mooie weer in Vietnam een beetje af. In april kun je nog altijd veel droge dagen verwachten, maar richting het eind van de maand is de kans op een regenbui in het noorden zeer aanwezig. Een voordeel van het reizen in april is dat de bezoekersaantallen wat lager liggen in vergelijking met de voorgaande maanden.
Vietnam Sapa rijstvelden

Noord-Vietnam

In het noorden stijgen de temperaturen in april verder naar gemiddeld 27 graden, maar de hoeveelheid neerslag die er valt begint langzaam toe te nemen. Ook in april zijn er gelukkig nog volop droge dagen, en de kans op zonneschijn is zelfs groter dan in februari of maart. April kan gezien worden als laatste lente maand, voordat de hete, natte zomermaanden aanbreken. Wederom leent het klimaat in april in de bergen zich uitstekend voor wandelingen en het verkennen van de prachtige omgeving rondom Sapa en Bac Ha. Voor natuurliefhebbers is een reis met SNP zeker een aanrader.

Centraal-Vietnam

April is een van de beste reisperiodes voor Centraal-Vietnam, want veel beter dan dit wordt het weer niet in deze regio. Zowel de binnenlanden als de strandplaatsen zijn in deze maand op hun best. De zon schijnt zo ongeveer de hele dag en met ongeveer 30 graden is ook de temperatuur nog goed te hebben. In de omgeving van Dalat is het altijd wat frisser, vanwege de hoogte. Met zo’n 34 mm neerslag is april een van de droogste maanden van het jaar voor plaatsen als Hué en Nha Trang. Een bezoek aan Centraal-Vietnam is in april dan ook zeker aan te raden.
Vietnam Sam son strand
Vietnam vissers

Zuid-Vietnam

Met temperaturen van ruim in de 30 graden is april een zeer warme maand te noemen voor het zuiden van Vietnam. Daarnaast neemt de kans op neerslag toe naarmate april vordert. Het aantal droge dagen is in deze maand gelukkig nog wel groter dan het aantal natte dagen. Vanwege de toenemende warmte is het aantal toeristen dat besluit het zuiden te bezoeken iets lager dan in voorgaande maanden. Kun je hier echter goed tegen, dan is april nog een redelijke tijd als je de Mekong Delta en Ho Chi Minh stad wilt bezoeken (bijvoorbeeld met AsiaDirect).

Toptip

Elke twee jaar wordt het Hué Festival gevierd. Dit culturele festival trekt duizenden mensen uit binnen- en buitenland naar Hué. Er worden voorstellingen gegeven en activiteiten georganiseerd. Ook zie je vele traditionele vliegers in verschillende kleuren en vormen boven de stad. Het festival wordt doorgaans afgesloten met vuurwerk. Het festival zal plaatsvinden in april 2020, 2022 etc.

Feestdagen in Vietnam

icoon festiviteiten  Herdenkingsdag van de Hung koningen (2 april 2020).
Sinds 2007 wordt deze nationale feestdag gevierd om de Hung koningen, de grondleggers van de natie, te herdenken.
icoon festiviteiten Hué festival (Iedere 2 jaar, volgende editie 1 - 6 april 2020).
Zie toptip.
icoon festiviteiten  Ngày Thống nhất, oftewel Bevrijdingsdag (jaarlijks op 30 april).
Dit is de dag dat Noord- en Zuid-Vietnam samengevoegd werden tot wat we tegenwoordig Vietnam noemen. Er zijn verschillende festiviteiten in het land en er worden toespraken gehouden om de jeugd aan de glorieuze geschiedenis te helpen herinneren.

Wist je dat...

Ongeveer 40% van de Vietnamezen de achternaam Nguyễn draagt? Deze naam stamt af van de Nguyễn dynastie, die aan de macht was in de 19e eeuw. In deze tijd namen veel mensen de naam over om hun loyaliteit te tonen.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

MaartVietnamMei