Weer Thailand
maart

Weer Thailand maart

Thailand boten
Overzicht weer Thailand maart
Map weer Thailand maart

Thailand: het weer in maartThailand boeddha's bangkok

De temperaturen beginnen echt op te lopen in maart in vrijwel heel Thailand. Maart kan dan ook gezien worden als eerste maand van Thailand’s hete periode. Vooral in Noord- en Centraal-Thailand lopen de temperaturen flink op naar richting de 35 graden. De kans op neerslag is in heel het land vrij klein in deze periode.
thailand cultuur

Noord-Thailand

Reken in maart op temperaturen van tegen de 35 graden in het noorden van Thailand. Daarnaast is het in heel het land, maar vooral in het noorden, erg heiig vanwege het verbranden van de akkers door de boeren. Deze mistige waas levert voor sommige mensen ademhalingsproblemen en prikkende ogen op. Het feit dat er in deze periode vrijwel geen neerslag valt in dit gedeelte van het land, betekent ook dat deze waas lang blijft hangen. Een bezoek aan Noord-Thailand valt in maart dan ook niet aan te raden. Ontdek snel de beste reistijd voor het noorden van Thailand.

Centraal-Thailand

Ook in Centraal-Thailand lopen de temperaturen steeds verder op in maart. Reken in Bangkok, Kanchanaburi en Lopburi op temperaturen van tegen de 35 graden, waardoor het op sommige momenten enigszins verstikkend aan kan voelen in de stad. Wat verder naar het oosten kan er al af en toe een regenbui vallen, alhoewel het regenseizoen ook hier nog ver weg is. Hierdoor voelt het in dit gedeelte van het land iets koeler aan dan in Bangkok of het noorden van Thailand. Al met al is maart een redelijk goede maand voor een bezoek aan Centraal-Thailand.
Thailand Sam Phan Bok
Thaise verkoopster

Zuidwest-Thailand

In het zuidwesten van Thailand komt de gemiddelde temperatuur uit op 33 graden. Er valt weliswaar iets meer neerslag dan in de voorgaande maanden, maar echt veel regen valt nog niet te verwachten. Over het algemeen zijn de weersomstandigheden eigenlijk prima voor een bezoek aan deze omgeving. Daarnaast is het ook minder druk met toeristen dan in januari en februari, waardoor je vaak een betere deal kunt krijgen voor je hotelkamer, bijvoorbeeld via Booking.com.

Zuidoost-Thailand

Overweeg je een bezoek aan bijvoorbeeld Ko Samui, Ko Pha Ngan of Ko Tao in maart? Zeker doen! Met temperaturen van tegen de 30 graden en weinig neerslag is dit, net als een maand eerder, een ideale periode. Ook deze regio ziet in maart minder toeristen dan in de voorgaande maanden, terwijl het klimaat nog altijd uitstekend is. Voor de zonliefhebbers is een bezoek aan dit gedeelte van het land in maart dan ook zeker aan te raden. 333Travel en Asiadirect bieden onder andere strandvakanties aan naar deze regio.
Thailand strand

Toptip

Ga zeker een keer eten bij een avondmarkt. Dit is niet alleen heel erg leuk, maar je eet er ook de lekkerste dingen. Let wel goed op dat het er druk is en dat het voedsel vers bereid wordt.

Feestdagen in Thailand

icoon festiviteiten  Makha Bucha (jaarlijks in februari of maart).
Op deze boeddhistische feestdag bezoeken veel Thaise mensen hun tempel. De avond voorafgaand aan Makha Bucha, als het volle maan is, wordt er een kaarsenritueel uitgevoerd. Kijk voor meer informatie op Publicholidays.asia.

Wist je dat...

Het in Thailand streng verboden is om de koning te bekritiseren?

Rondreizen Thailand

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

FebruariThailandApril