Weer Thailand
juli

Weer Thailand juli

Thailand boten
Overzicht weer Thailand juli
Map weer Thailand juli

Thailand: het weer in juliThaise monnik

Nadat de hoeveelheid neerslag in juni iets afnam, neemt deze in juli weer wat toe. Eigenlijk in heel het land valt iets meer neerslag dan in de maand hiervoor. Over het algemeen valt er om de dag neerslag, maar de hoeveelheden zijn nog niet zo extreem. Alleen in de omgeving van Ko Chang en Ko Kood plenst het er uit.
Thailand Huai Nam Dang NP

Noord-Thailand

Met temperaturen van net boven de 30 graden is het iets minder warm dan in de voorgaande maanden in het noorden van Thailand. De hoeveelheid neerslag, en ook het aantal dagen kans op neerslag, neemt toe in juli. Alhoewel de kans op zonneschijn nog steeds aanwezig is, is het aantal zonuren op een dag wat lager dan in juni. Verwacht vooral in het uiterste noorden, richting de grens met Burma, flinke hoeveelheden regen.

Centraal-Thailand

Veel natuurparken liggen er, door de langzaam toenemende hoeveelheid regen, prachtig bij in deze periode van het jaar. Vanaf juli neemt de hoeveelheid neerslag die in Centraal-Thailand valt langzaam toe, terwijl de gemiddelde temperaturen iets gaan zakken. Deze ontwikkeling zal zich tot en met september doorzetten. Ko Chang en omgeving zien zowaar nog meer neerslag dan in juni, dus een bezoek aan dit gedeelte van het land lijkt niet aan te raden in juli. Wanneer je dan wel goed weer kunt verwachten in deze regio kun je lezen op onze pagina 'beste reistijd Thailand'.
Thailand Sukhothai
Thailand kustlijn omgeving Ko Pi Pi

Zuidwest-Thailand

Het weer in Zuidwest-Thailand is als redelijk nat te omschrijven. Het schema voor een tocht met de boot is minder voorspelbaar door de ruige zee en bepaalde hotels sluiten hun deuren in deze periode van het jaar. Mocht je dus naar eilanden als Ko Phi Phi of Koh Yao Yai willen afreizen, zorg dan dat je goed geïnformeerd op pad gaat. Alhoewel het in heel het zuidwesten veel regent is de omgeving van Ranong nog wat natter dan de rest. Een bezoek aan Zuidoost-Thailand met eilanden als Ko Samui en Ko Tao zou een betere optie zijn in juli.

Zuidoost-Thailand

Evenals een maand eerder, is het klimaat in juli in dit gedeelte van Thailand strandliefhebbers het meest gunstig gezind. Ga er van uit dat er zeker wel regen zal vallen, maar in vergelijking met de zuidwest kust, valt het mee. Gelukkig is niet alleen de kans op neerslag groot, maar ook de kans op zonneschijn. Verwacht gemiddeld zo’n 6 uur zon per dag. Kortom, als je in juli een eiland wilt bezoeken in Thailand, kun je, qua weer, het beste kiezen voor de zuidoost kust. 333Travel biedt onder andere leuke rondreizen (op maat) en strandvakanties naar dit deel van Thailand aan.
Thailand tempel Koh Samui

Toptip

Blijf altijd rustig en lach vriendelijk. Dit brengt je het verst. Het tonen van boosheid en agressie wordt namelijk afgekeurd in de Thaise cultuur.

Feestdagen in Thailand

 icoon festiviteiten  Asahna Bucha (5 juli 2020, omdat dit op een zondag valt is 6 juli 2020 een vrije dag).
Deze dag bezoeken vele boeddhisten hun tempel en worden er verschillende ceremonies gehouden. Er wordt gebeden voor een voorspoedig leven.
icoon festiviteiten  Khao Phansa (6 juli 2020).
Deze dag is de start van de 3 maanden durende boeddhistische vastenperiode, waarin monniken niet mogen reizen.
icoon festiviteiten  Verjaardag van koning Vajiralongkorn (jaarlijks op 28 juli, maar als dit in het weekend valt de maandag erna).
De verjaardag van de huidige koning wordt gevierd met verschillende ceremonies en andere feestelijkheden. Banken en overheidsinstanties zijn gesloten, maar veel winkels zijn gewoon geopend.

Wist je dat...

Thailand vroeger Siam heette en hier de Siamese kat vandaan komt?

Thailand2GO_300x250

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

JuniThailandAugustus