Meteen naar de inhoud

Weer Thailand januari

Weer Thailand januari

Overzicht weer Thailand januari

Thailand: het weer in januari

Januari is een van de drukste maanden voor Thailand, wat betreft toeristen, en met een reden. Het is namelijk in vrijwel het gehele land ideaal weer voor een vakantie. Met temperaturen van rond de 30 graden en vrijwel geen neerslag zijn de omstandigheden voor een rondreis door Thailand prima in januari. Alleen op de eilanden in het zuidoosten (Ko Samui en omgeving) valt af en toe wat neerslag, maar veel minder dan in de voorgaande maanden.

Map weer Thailand Januari
oude thaise vrouw

Noord-Thailand

Het Thaise klimaat zorgt voor heerlijk weer in januari in Noord-Thailand. Verwacht over het algemeen weinig neerslag in deze periode en vrijwel de gehele dag zonneschijn in Chiang Mai en omgeving. Overdag lopen de temperaturen op tot net onder de dertig graden. In de avonden en nachten kan het, zeker in de hoger gelegen gebieden flink afkoelen. Wil je een trekking gaan doen, bijvoorbeeld rondom Thailands hoogste berg Doi Inthanon, dan is het dus verstandig om ook warme kleding mee te nemen.

Toptip

 Als je tijdens het Chinese nieuwjaar in Thailand bent, is het met name op de eilanden erg druk met lokale toeristen. Ook zijn dan veel winkels gesloten. Mocht je in deze periode in Thailand zijn, boek dan ruim op tijd je accomodaties via Booking.com.

Centraal-Thailand

Ook voor een reis naar Bangkok, Ayutthaya, Ko Chang of Pattaya is januari een uitstekende maand. Neerslag valt er vrijwel niet in deze periode en de extreme hitte van de zomermaanden is nog ver weg. In de avonden kan het in sommige delen van Centraal-Thailand zelfs iets afkoelen, maar echt koud wordt het over het algemeen niet. Verwacht verder veel zon te zien als je in deze periode in dit gedeelte van Thailand bent, een uitstekende vakantieperiode voor zonliefhebbers dus.

Thailand buddhas
Thailand Ko Pi Pi

Zuidwest-Thailand

Januari is een van de maanden met de beste reistijd voor een bezoek aan de Andaman kust rond Phuket, Krabi en Trang. Het is dan namelijk heerlijk weer. Je kunt er vanuit gaan dat er weinig neerslag valt in deze periode. De temperatuur kan in januari oplopen tot zo’n 32 graden. Aangezien er een lekker verfrissend briesje waait op de verschillende eilanden, voelt de temperatuur vaak zeer aangenaam aan. De zonaanbidders zullen tijdens een vakantie in deze maand zeker aan hun trekken komen in deze regio. TUI en 333Travel bieden vaak goede zonvakantie aanbiedingen aan.

Wist je dat...

De voormalige koning, Rama IX ofwel Bhumibol Adulyadej al sinds 1946 aan de macht was? Hij werd koning, nadat zijn oudere broer overleed door een geweerschot. Zijn dood is nooit opgelost.

Zuidoost-Thailand

Wanneer je het vergelijkt met de voorgaande maanden, is het al een stuk droger in januari in Zuidoost-Thailand. Houd er, zeker op bijvoorbeeld Ko Samui of Ko Pha Ngan wel rekening mee dat er, met name aan het begin van de maand, nog af en toe een heftige regenbui kan vallen. De temperatuur in januari komt vaak net iets onder de dertig graden uit en met een klein zuchtje wind is het dan ook minder heet dan in de zomermaanden. Al met al dus een prima tijd om tijdens je rondreis lekker te gaan relaxen op een van de prachtige eilanden in het Zuidoosten van Thailand. Bij YourWay2GO kun je Ko Tao of een van de andere eilanden onderdeel maken van je reis.

Thailand Koh Samui spelende kinderen

Rondreizen Thailand

Feestdagen in januari

Nationale en lokale feestdagen
Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).

Nationale kinderdag (jaarlijks op de tweede zaterdag van januari). 
Op deze dag worden er overal in het land activiteiten voor kinderen georganiseerd. Lees verder op Beleven.org.

Chinees nieuwjaar (jaarlijks in januari of februari).
Het is officieel geen nationale feestdag in Thailand, maar toch zijn er veel Thai die het Chinese nieuwjaar vieren. Er is dan ook opvallend veel gesloten. Veel mensen kiezen er namelijk voor om deze periode met familie en vrienden te vieren en gaan erop uit. Wees erop voorbereid dat de Thaise eilanden rond het Chinese nieuwjaar erg druk bezocht worden. Boek dus ruim op tijd je verblijf, bijvoorbeeld via Booking.com. Voor data kun je terecht op Publicholidays.asia.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Vakantie Thailand

Vakantie Thailand