Weer Thailand
februari

Weer Thailand februari

Thailand boten
Overzicht weer Thailand februari
Map weer Thailand februari

Thailand: het weer in februariThaise boeddha Bangkok

Februari is zonder twijfel een van de beste maanden voor een groepsreis of individuele rondreis door Thailand. Deze maand ziet de minste hoeveelheid neerslag van het jaar. Van noord tot zuid kun je rekenen op zonnig, droog weer. De toeristenpiek van december en januari begint iets af te nemen en de temperatuur is over het algemeen zeer aangenaam in deze periode.
Thailand Karenvrouw

Noord-Thailand

De maand februari is in Noord-Thailand een overgangsmaand naar het hete seizoen. Daar waar de temperatuur in de voorgaande maanden niet boven de dertig graden uitkwam, is dat in februari steeds vaker wel het geval. De avonden en nachten kunnen nog wel enigszins koud aanvoelen, dus warme kleding is in deze maand geen overbodige luxe. De kans op regen is nihil in deze tijd van het jaar, wat februari een uitstekende maand maakt voor een reis naar het noorden van Thailand. Kijk voor een uitgebreid reisaanbod eens op Asiadirect.nl.

Centraal-Thailand

De kans op wat neerslag is in Centraal-Thailand in februari iets groter dan in januari, maar nog altijd verwaarloosbaar. De temperatuur gaat, zeker richting het eind van de maand iets omhoog, met temperaturen van ruim in de dertig graden. Toch kan deze maand nog wel gezien worden als een van de ‘koelere’ maanden, aangezien het de komende maanden nog veel warmer weer gaat worden. In navolging van januari is ook februari dus zeker aan te raden als je door Centraal-Thailand (waaronder Ayutthaya, Bangkok en Lopburi) gaat reizen.
Thailand Phanom Rung
Thailand zonsondergang

Zuidwest-Thailand

Ook voor de kustgebieden in het zuidwesten van Thailand is de maand februari een ideale maand. In deze periode van het jaar mag je niets anders dan lekker weer verwachten. Temperaturen van gemiddeld boven de dertig graden, weinig neerslag en veel zonneschijn is wat de Andaman kust in deze maand te bieden heeft. Voor de strand- en zonliefhebbers dus een perfecte maand om bijvoorbeeld Phuket of Ko Phi Phi te bezoeken.

Zuidoost-Thailand

Februari laat het regenseizoen definitief achter zich, dus ook op de eilanden Ko Samui, Ko Pha Ngan en Ko Tao in het zuidoosten van Thailand is veel kans op droog en zonnig weer. Februari is zelfs de maand waarin je de minste neerslag mag verwachten op bijvoorbeeld Ko Samui. Met temperaturen van tegen de dertig graden en regelmatig een klein zuchtje wind is het heerlijk toeven aan de zuidoost kust van Thailand. Ook voor deze regio geldt dus dat februari een zeer geschikte vakantiemaand is. Bij YourWay2GO kun je zelf je reis samenstellen naar deze regio van Thailand of een prachtige rondreis boeken.
Thaise maaltijd

Toptip

Vind je het leuk om buiten de gebaande paden te treden? Het noordoosten van Thailand, waar je onder andere het prachtige tempelcomplex Phanom Rung kunt bewonderen, wordt relatief weinig bezocht door toeristen, maar is zeker de moeite waard.

Feestdagen in Thailand

icoon festiviteiten  Chinees nieuwjaar (jaarlijks in januari of februari).
Het is officieel geen nationale feestdag in Thailand, maar toch zijn er veel Thai die het Chinese nieuwjaar vieren. Er is dan ook opvallend veel gesloten. Veel mensen kiezen er namelijk voor om deze periode met familie en vrienden te vieren en gaan erop uit. Wees erop voorbereid dat de Thaise eilanden rond het Chinese nieuwjaar erg druk bezocht worden. Boek dus ruim op tijd je verblijf, bijvoorbeeld via Booking.com. Voor data kun je terecht op Publicholidays.asia.
icoon festiviteiten  Chiang Mai bloemenfestival (jaarlijks begin februari).
De stad is voor 3 dagen lang versierd met vele kleurrijke bloemen en ook wordt er een prachtige parade gehouden. Voor meer informatie kun je terecht op All-thailand-exp.com.
  icoon festiviteiten  Makha Bucha (jaarlijks in februari of maart).
Op deze boeddhistische feestdag bezoeken veel Thaise mensen hun tempel. De avond voorafgaand aan Makha Bucha, als het volle maan is, wordt er een kaarsenritueel uitgevoerd. Kijk voor meer informatie op Publicholidays.asia.

Wist je dat...

Boeddhisme de belangrijkste religie is in Thailand en dat zo’n 95 procent van de bevolking deze religie praktiseert?

Thailand

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

JanuariThailandMaart