Weer Nieuw-Zeeland
oktober

Weer Nieuw-Zeeland oktober

Nieuw Zeelandse schapen banner
overzicht-weer-nieuw-zeeland-oktober
map-weer-nieuw-zeeland-oktober

Nieuw-Zeeland: het weer in oktoberwaterval-nieuw-zeeland

Het weerbeeld verbetert zienderogen in oktober. De temperaturen lopen op naar aangenamere waardes en de zon laat zich vaker en langer zien. Vooral op het Zuidereiland is het droog, alhoewel ook het Noordereiland een stuk minder neerslag te verwerken krijgt dan in de voorbije maanden het geval was. Het klimaat in oktober leent zich dus zeker voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland.
varen-in-nieuw-zeeland

Noordereiland (noord) Nieuw-Zeeland

Het is echt te merken dat het lente is in oktober in Nieuw-Zeeland. Het noorden van het Noordereiland ziet de temperaturen verder oplopen naar gemiddeld 18 graden. Ook het aantal uren dat de zon zich per dag laat zien neemt verder toe. Dat wil overigens niet zeggen dat er geen neerslag valt deze maand, maar in vergelijking met de voorgaande maanden valt er wel een stuk minder. Het is dan ook best aangenaam reizen in oktober in deze regio. Kijk voor een uitgebreid aanbod aan rondreizen eens op 333Travel.nl.

Noordereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Het zuiden van het Noordereiland ziet, ook in oktober, nog altijd een behoorlijke hoeveelheid neerslag vallen. Evenals een maand eerder dien je rekening te houden met een regenbui om de dag. De temperatuur gaat wel langzaam maar zeker omhoog. Het is nog wel wat kouder dan wat verder naar het noorden, maar met 15 graden al een stuk aangenamer dan de voorbije maanden. Hou er wel rekening mee dat het in deze regio flink kan waaien in deze tijd van het jaar.
wai-o-tapu-noordereiland-nieuw-zeeland
nieuw-zeeland-gletsjer

Zuidereiland (noord) Nieuw-Zeeland

In navolging van de droogste maand van het jaar, valt er ook in oktober niet veel neerslag. Het noordelijke gedeelte van het Zuidereiland ziet dan ook veel zonneschijn in deze maand. Na de koude wintermaanden is het ook weer wat warmer en de beste reisperiode begint alweer in zicht te komen. Reken op temperaturen van ongeveer 17 graden. Een redelijk mild klimaat dus voor dit gedeelte van Nieuw-Zeeland. Met veel bloemen in bloei ligt deze regio er prima bij voor een rondreis (bijvoorbeeld met Van Verre).

Zuidereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Alhoewel de zuidelijkste regio van Nieuw-Zeeland de koudste van het land is, loopt het kwik hier ook weer op naar meer aangenamere temperaturen dan de afgelopen maanden. De temperatuur schommelt rond de 15 graden. Alhoewel de kans op een beetje neerslag vrij groot is, valt in deze maand slechts een beperkte hoeveelheid regen. De weersomstandigheden in het zuiden van Nieuw-Zeeland zijn dus best prima in deze tijd van het jaar.
nieuw-zeeland-bendemeer-estates

Toptip

Breng eens een bezoek aan de Huka Falls in Taupo. Tenzing Travel en 333Travel bieden je deze mogelijkheid tijdens een rondreis op maat.

Feestdagen in Nieuw-Zeeland

  icoon festiviteiten  Anniversary day Hawke’s Bay (jaarlijks de vrijdag voor Labour day).
Vandaag viert men het stichten van Hawke’s Bay als een van de originele provincies van Nieuw-Zeeland. Er worden allerlei traditionele activiteiten georganiseerd, zoals schaapscheer-, bak- en paardenwedstrijden.
icoon festiviteiten  Labour day (jaarlijks de vierde maandag van oktober).
icoon festiviteiten  Anniversary day Marlborough (jaarlijks de eerste maandag na Labour day).
Op deze dag worden verschillende activiteiten (zoals schaapscheerwedstrijden, bakwedstrijden, paardenwedstrijden en andere typische activiteiten) georganiseerd om de stichting van Marlborough als een van de originele provincies van Nieuw-Zeeland te gedenken.

Wist je dat...

Een kiwi oorspronkelijk uit China komt en niet uit Nieuw-Zeeland? Het fruit stond bekend als de Chinese kruisbes, totdat Nieuw-Zeeland het in de jaren 60 een kiwi ging noemen, genoemd naar de Nieuw-Zeelandse vogel.

SNP Natuurreizen

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

SeptemberNieuw-ZeelandNovember