Weer Nieuw-Zeeland
november

Weer Nieuw-Zeeland november

Nieuw Zeelandse schapen banner
overzicht-weer-nieuw-zeeland-november
map-weer-nieuw-zeeland-november

Nieuw-Zeeland: het weer in novembernatuur-in-nieuw-zeeland

November kan gezien worden als laatste maand voordat het hoogseizoen met een grote hoeveelheid toeristen begint. Aangezien het in deze maand, over het algemeen, een lekkere temperatuur is, wordt november door sommigen gezien als ideale maand voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland. Zeker voor outdoor activiteiten als hiking is dit een prima maand om Nieuw-Zeeland te bezoeken.
nieuw-zeelandse-kust

Noordereiland (noord) Nieuw-Zeeland

In november worden voor het eerst sinds lange tijd weer temperaturen van in de 20 graden behaald. De gemiddelde temperatuur schommelt zo rond de 20 graden. De hoeveelheid neerslag die er valt is beperkt. Reken wel op een lichte regenbui zo af en toe. Over het algemeen is het echter droog en laat ook de zon zich steeds vaker en langer zien. Het is dan ook een prettige tijd om te reizen in dit gedeelte van Nieuw-Zeeland. Wil je echt wat van de prachtige Nieuw-Zeelandse natuur zien, neem dan eens een kijkje bij SNP.

Noordereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

In het zuidelijke gedeelte van het Noordereiland valt deze maand nog met enige regelmaat een bui. De hoeveelheid neerslag die er valt is al wel een heel stuk lager dan in de afgelopen maanden. Daarnaast laat ook de zon zich, gelukkig, weer met grote regelmaat zien in dit gebied. Reken op gemiddeld 7 uur zonneschijn per dag. De temperaturen lopen in de nacht weer op naar dubbele cijfers en ook overdag worden de temperaturen steeds aangenamer. Evenals de afgelopen maand kan er wel een stevige wind staan.
zonsondergang-nieuw-zeeland
zonsopkomst-nieuw-zeeland

Zuidereiland (noord) Nieuw-Zeeland

Het is heerlijk weer in het noorden van het Zuidereiland. Er valt nog altijd een weinig neerslag in deze tijd van het jaar en de zon schijnt volop. Ook voor wat betreft de temperatuur is november een goede maand voor een bezoek aan deze regio. Het is, met een kleine 20 graden, over het algemeen niet te koud of te warm. Tel daarbij op dat het toeristenseizoen nog niet volledig is losgebarsten en november kan gezien worden als misschien wel de beste reistijd voor dit gebied.

Zuidereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Ook in het zuiden van Nieuw-Zeeland komen er weer wat graden bij op de thermometer en loopt het kwik op tot zo’n 15 graden. Helemaal droog zal het waarschijnlijk niet blijven deze maand, maar over het algemeen is regenkleding niet vaak nodig in november. Het is lente, maar op sommige dagen lijkt het al meer zomers weer. Op andere dagen kan het juist weer vrij fris aanvoelen, dus een fleece vest is waarschijnlijk geen overbodige luxe in deze maand.
nieuw-zeeland-tekapo-meer

Toptip

Breng een bezoek aan Wellington, een culturele stad met karakter, lekker eten en goede wijn. Voor leuke tips en meer informatie over Wellington en andere plaatsen in Nieuw-Zeeland, lees je verder in een van de reisgidsen van Nieuw-Zeeland.

Feestdagen in Nieuw-Zeeland

icoon festiviteiten  Anniversary day Marlborough (2 november 2020).
Op deze dag worden verschillende activiteiten (zoals schaapscheerwedstrijden, bakwedstrijden, paardenwedstrijden en andere typische activiteiten) georganiseerd om de stichting van Marlborough als een van de originele provincies van Nieuw-Zeeland te gedenken.
 icoon festiviteiten  Anniversary day Canterbury (13 november 2020).
Men herdenkt vandaag de stichting van Canterbury als een van de originele provincies van Nieuw-Zeeland. Er worden verschillende activiteiten (zoals schaapscheerwedstrijden, bakwedstrijden, paardenwedstrijden en andere typische activiteiten) georganiseerd.
icoon festiviteiten  Anniversary day Westland (30 november 2020).
Op deze dag worden verschillende activiteiten (zoals schaapscheerwedstrijden, bakwedstrijden, paardenwedstrijden en andere typische activiteiten) georganiseerd om de stichting van Westland als een van de originele provincies van Nieuw-Zeeland te gedenken.
icoon festiviteiten  Anniversary day Chatham Islands (30 november 2020).
Het stichten van Chatham Islands als één van de originele Nieuw-Zeelandse provincies wordt gevierd. Dit doet men met vele traditionele activiteiten, zoals schapen scheren.

Wist je dat...

Geen enkel deel van het land meer dan 128 km van de zee verwijderd is?

Tenzing Travel - camperreizen/camperhuren

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

OktoberNieuw-ZeelandDecember