Meteen naar de inhoud

Weer Nieuw-Zeeland juni

Weer Nieuw-Zeeland juni

overzicht-weer-nieuw-zeeland-juni

Nieuw-Zeeland: het weer in juni

Juni is de eerste maand van de winter in Nieuw-Zeeland en kan dan ook gezien worden als openingsmaand van het wintersportseizoen. Het Noordereiland ziet vrij veel neerslag in deze maand, terwijl het in het zuiden een stuk droger en aangenamer is. Hou er wel rekening mee dat veel scholen de laatste 2 weken van juni dicht zijn, waardoor het erg druk kan zijn met toeristen.

map-weer-nieuw-zeeland-juni
Walvissen spotten in Nieuw-Zeeland

Noordereiland (noord) Nieuw-Zeeland

Niet alleen de temperaturen dalen in het noordelijkste gedeelte van Nieuw-Zeeland, maar het klimaat heeft in juni ook veel neerslag in petto voor deze regio. Mocht je bijvoorbeeld een bezoek willen brengen aan Auckland in deze maand zorg dan voor voldoende regenkleding. In de maanden juni en juli valt hier de meeste neerslag van het jaar. Wanneer je op zoek bent naar droog en zonnig weer, dan is juni dus niet de beste maand voor een bezoek aan dit gebied.

Toptip

Ga sandboarden bij de zandduinen van Te Paki in het Noorden van het Noordereiland.
Meer tips voor je reis lees je in een van de vele reisgidsen van Nieuw-Zeeland.

Noordereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Er valt gemiddeld weliswaar iets minder neerslag in juni in het zuidelijke deel van het eiland, maar ook voor deze regio zijn juni en juli de maanden met de meeste neerslag. Naast de flinke hoeveelheden neerslag is het in deze maand ook een stuk kouder dan de voorgaande maanden. Het is geen zekerheid dat de thermometer overdag dubbele cijfers laat zien. Ook de nachten kunnen erg koud worden, dus warme kleding is noodzakelijk.

nieuw-zeeland-taupo-meer

Zuidereiland (noord) Nieuw-Zeeland

Alhoewel de temperaturen vaak nog iets lager liggen dan op het Noordereiland, is het in dit gedeelte van Nieuw-Zeeland toch aangenamer weer in juni. Er valt veel minder neerslag en met vaak helder blauwe hemels en een winters zonnetje is het grote gedeeltes van deze maand genieten. Alhoewel het overdag in de zon dus nog best aangenaam kan zijn, kan het ook snel afkoelen. Hou hier dus rekening mee als je dit gedeelte van het land bezoekt.

Wist je dat...

Zo’n 15% van de Nieuw-Zeelandse bevolking Maori is?

Zuidereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Ook in dit gedeelte van het Zuidereiland valt een stuk minder neerslag dan op het noordelijk gelegen eiland. Wel kan het hier koud zijn in juni, over het algemeen kouder dan elders in het land. Zeker in de nachten daalt de temperatuur vaak naar waardes onder de 0 graden. De, bij tijd en wijle, heldere hemel maakt het wel een prima tijd om de gletsjers of de bergen te bezoeken, deze liggen er immers prachtig bij als het gesneeuwd heeft. Stel zelf je droomreis naar Nieuw-Zeeland samen op SNP.nl.

meer-nieuw-zeeland

Feestdagen in juni

Nationale en lokale feestdagen
De verjaardag van de koningin (jaarlijks de eerste maandag van juni).

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Nieuw-Zeeland