Meteen naar de inhoud

Weer Nieuw-Zeeland januari

Weer Nieuw-Zeeland januari

overzicht-weer-nieuw-zeeland-januari

Nieuw-Zeeland: het weer in januari

Januari is, samen met februari, de maand met gemiddeld de hoogste temperatuur. Het is dan ook een van de drukste maanden voor wat betreft het aantal toeristen. Zij komen allemaal af op de ideale weersomstandigheden. Veel zon en weinig regen. Eigenlijk geldt voor het hele land dat januari, qua weer, de beste reistijd is voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland.

map-weer-nieuw-zeeland-januari
Tongariro Nieuw-Zeeland

Noordereiland (noord) Nieuw-Zeeland

De maand januari is, mede dankzij het weer, een populaire maand voor een reis naar Nieuw-Zeeland. Het is volop zomer, dat geldt zeker ook voor Auckland en omgeving. Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland ziet de minste neerslag van het jaar in deze maand. De gemiddelde temperatuur komt rond de 23 graden uit, waardoor het zeer aangenaam is in deze regio. Een zeiltocht in deze regio is, mede vanwege het weer in januari, dan ook erg populair in dit jaargetijde. Voor een goede voorbereiding van je reis, lees je verder in een van de reisgidsen van Nieuw-Zeeland.

Toptip

Maak een dagwandeling naar Mount Eden voor een mooi uitzicht over Auckland.

Noordereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Ook wat verder naar het zuiden is het zomer in januari. De omgeving van Wellington ziet ook volop mooi weer in januari. Zeker voor zonliefhebbers is dit misschien wel de beste reistijd voor een bezoek aan dit gedeelte van Nieuw-Zeeland. In geen enkele andere maand schijnt de zon zoveel in dit gedeelte van het Noordereiland. Met gemiddelde temperaturen van 20 graden is het dan ook heerlijk reizen rondom Wellington in deze tijd van het jaar. Kijk eens op 333Travel.nl voor een uitgebreid aanbod aan reizen naar Nieuw-Zeeland.

Nieuw-Zeeland strand
Fox-gletsjer-Nieuw-Zeeland

Zuidereiland (noord) Nieuw-Zeeland

Het zomerseizoen is ook op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland in volle gang. In de noordelijker gelegen gebieden van het eiland loopt de temperatuur op tot ruim in de 20 graden. Daarnaast is dit een van de droogste maanden van het jaar, dus reken op veel zonneschijn als je dit gedeelte van Nieuw-Zeeland wil gaan bezoeken. Surfen en bergwandelen zijn dan ook in trek in deze maand, omdat de weercondities prima zijn. Voor mooie natuurreizen kijk eens op SNP.nl.

Wist je dat...

Het tijdsverschil met Nieuw-Zeeland in onze winter + 12 uur is? In de zomer is het daar 10 (en soms 11) uur later.

Zuidereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Op het zuidelijke deel van het Zuidereiland is het over het algemeen wat koeler dan in de rest van het land. Dat geldt ook voor januari, echter zijn in deze maand de temperaturen ook in deze regio heel behoorlijk. Het kwik komt over het algemeen net niet boven de 20 graden uit. Daarmee is het een van de warmste maanden van het jaar. Ook in de nachten, die met name in juni en juli vaak erg koud zijn, ligt de temperatuur deze maand nog boven de 10 graden. Net als in de andere regio's, is het in dit deel van Nieuw-Zeeland prima weer dus in januari.

Schapen in Nieuw-Zeeland

Feestdagen in januari

Nationale en lokale feestdagen
Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).

Anniversary day Wellington (jaarlijks op de maandag het dichtste bij 22 januari).
Op deze dag worden verschillende activiteiten (zoals schaapscheerwedstrijden, bakwedstrijden, paardenwedstrijden en andere typische activiteiten) georganiseerd om de stichting van Wellington als een van de originele provincies van Nieuw-Zeeland te gedenken.

Anniversary day Auckland (jaarlijks op de maandag het dichtste bij 29 januari).
Op deze dag worden verschillende activiteiten (zoals schaapscheerwedstrijden, bakwedstrijden, paardenwedstrijden en andere typische activiteiten) georganiseerd om de stichting van Auckland als een van de originele provincies van Nieuw-Zeeland te gedenken.

Anniversary day Nelson (jaarlijks op de maandag het dichtste bij 1 februari).
Op deze dag worden verschillende activiteiten (zoals schaapscheerwedstrijden, bakwedstrijden, paardenwedstrijden en andere typische activiteiten) georganiseerd om de stichting van Nelson als een van de originele provincies van Nieuw-Zeeland te gedenken.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Nieuw-Zeeland