Meteen naar de inhoud

Weer Nieuw-Zeeland februari

Weer Nieuw-Zeeland februari

overzicht-weer-nieuw-zeeland-februari

Nieuw-Zeeland: het weer in februari

De perfecte weersomstandigheden, zoals in januari, zetten zich in februari voort. Het is heerlijk weer in Nieuw-Zeeland, van noord tot zuid. Februari komt dan ook zeker in aanmerking voor maand met de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland. Deze maand wordt gezien als laatste maand van de zomer in Nieuw-Zeeland. Omdat de vakanties voor veel inwoners van Nieuw-Zeeland weer voorbij zijn in februari, is het iets rustiger dan een maand eerder.

map-weer-nieuw-zeeland-februari
cape-reinga

Noordereiland (noord) Nieuw-Zeeland

In navolging van de voorgaande maand kan ook februari gezien worden als droge maand. Het aantal dagen met neerslag ligt in deze regio zelfs nog iets lager dan een maand eerder. De weersomstandigheden zijn ideaal om bijvoorbeeld een flinke trekking te gaan maken. Voor veel kiwi’s zit de vakantie er weer op, dus het is in deze periode over het algemeen wat rustiger dan in januari. Een prima maand dus voor een camperreis door onder andere het noorden van het Noordereiland. Kijk hiervoor eens op 333Travel.nl of TenzingTravel.nl.

Toptip

Ben je een hamburger liefhebber? Ga dan eens proeven bij Fergburger of Devil Burger in Queenstown.

Noordereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Ook voor het zuiden van het Noordereiland geldt dat de weersomstandigheden uitstekend zijn in februari. In vergelijking met de voorgaande maand valt er nog net iets minder neerslag. De gemiddelde temperatuur komt hier rond de 20 graden uit. Voor de actieve reizigers is het dus prima weer om dit gedeelte van Nieuw-Zeeland te bezoeken. Vergeet je zonnebrand niet mee te nemen, want de kans op veel zonneschijn is erg groot in deze tijd van het jaar.

nieuw-zeelandse-kerk
nieuw-zeelandse-bloemen

Zuidereiland (noord) Nieuw-Zeeland

Op het Zuidereiland zijn de veranderingen in weerbeeld ten opzichte van een maand eerder minimaal. Dit betekent dat het ook in dit gedeelte van Nieuw-Zeeland nog volop zomer is, met temperaturen die oplopen tot waardes van begin 20 graden. De zon laat zich veelvuldig zien, terwijl de neerslaghoeveelheid minimaal is. Reken dus op goede omstandigheden wanneer je in februari naar Christchurch en omgeving afreist (bijvoorbeeld met Tenzing Travel).

Wist je dat...

Het woord ‘kiwi’ in Nieuw-Zeeland gebruikt wordt voor mensen uit Nieuw-Zeeland en voor de vogel die er voorkomt? Het fruit dat we in Nederland kennen als kiwi wordt daar ‘kiwi fruit’ genoemd.

Zuidereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Dat het zomer is in Nieuw-Zeeland in februari is ook in het uiterste zuiden van het land goed te merken. Samen met januari worden in deze maand de gemiddeld hoogste temperaturen behaald. Aangezien er daarnaast ook nog eens relatief weinig regen valt in deze maand is een bezoek aan het zuiden van het Zuidereiland in februari dus een goed idee. Hou er wel rekening mee dat het zeewater in heel Nieuw-Zeeland koud kan zijn.

milford-sound-nieuw-zeeland

Feestdagen in februari

Nationale en lokale feestdagen
Anniversary day Nelson (jaarlijks op de maandag het dichtste bij 1 februari).

Op deze dag worden verschillende activiteiten (zoals schaapscheerwedstrijden, bakwedstrijden, paardenwedstrijden en andere typische activiteiten) georganiseerd om de stichting van Nelson als een van de originele provincies van Nieuw-Zeeland te gedenken.

Waitangi Day (jaarlijks op 6 februari).
Op deze nationale feestdag wordt gevierd dat Nieuw-Zeeland een staat werd. Door het hele land zijn verschillende (o.a. muzikale) festiviteiten.

Festivals en evenementen
Art Deco Festival in Napier (jaarlijks in februari).
In deze stad, met zijn vele Art Deco gebouwen, worden tijdens het festival vele activiteiten georganiseerd die de geschiedenis doen herbeleven. Er zijn muziekoptredens, stoomtreinritjes en je kunt er auto’s uit de jaren 20 en 30 bezichtigen. Kijk voor meer informatie op Artdecofestival.co.nz.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Nieuw Zeeland reizen

Nieuw Zeeland reizen