Weer Nepal
november

Weer Nepal november

Nepal banner Yogi Kathmandu
overzicht weer nepal november
Map weer Nepal november

Nepal: het weer in novemberHeilige tempel Nepal

Evenals in oktober is ook het weer in november in Nepal prachtig. Van de Mount Everest in de Himalaya tot en met de Terai regio in het zuiden is het heerlijk weer. Er is vrijwel geen neerslag, veel zon en een aangename temperatuur in november in Nepal. November is dan ook een van de maanden met de beste reistijd voor Nepal.
Uitzicht op Pokhara

Noord-Nepal (Himalaya)

Het is nog altijd prachtig weer in Nepal in november. Er valt vrijwel geen neerslag en het is veelal zonnig. De uitzichten op de bergen (bij o.a. Poon Hill) zijn geweldig in deze tijd van het jaar. De lucht is helder en over het algemeen strakblauw. De temperatuur komt overdag nog net boven de 20 graden uit. Zodra je hoger gaat dan 2000 meter wordt het wel wat koeler. Zeker ’s nachts kan het in de hoger gelegen gebieden al flink vriezen. Alle populaire hikes, zoals Everest Base Camp en Annapurna Circuit zijn toegankelijk in deze maand. Ook de meer afgelegen routes zijn goed bereikbaar in november. Neem eens een kijkje op Sawadee.nl of Bookatrekking.com om een uitgebreid trekkingsaanbod (waaronder de Gokyo meren en de Kala Pattar pas) in de Himalaya regio te zien.

Centraal-Nepal (Kathmandu vallei)

Ook voor november, de laatste maand van de herfst in Nepal, zijn de weersomstandigheden voor een rondreis goed. November is de droogste maand van het jaar voor Kathmandu en omgeving. De gemiddelde temperatuur komt nog altijd ruim boven de 20 graden uit. Het is verder veelal rustig weer, met flink wat uren zonneschijn. Het weer in november in Centraal-Nepal leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling door de geweldige natuur. Zo is de wandeling van Panauti naar Changunarayan zeker de moeite waard in deze maand. Kijk eens op SNP.nl voor deze en vele andere wandelingen in Nepal.
Nepalees jongetje
Neushoorn in Chitwan NP

Zuid-Nepal (Tropische laagvlakte)

Met de komst van november breekt een goede periode aan voor het weer in Zuid-Nepal. Het is de droogste maand van het jaar met praktisch geen kans op neerslag. De extreme hitte, die het Nepalese laagland in zijn greep had tijdens het moesson seizoen, is uit de lucht. De temperatuur kan nog wel steeds behoorlijk oplopen. De gemiddelde temperatuur in november komt uit op 28 graden. Een prima tijd dus om dit stuk van Nepal te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Lumbini (boeddha's geboorteplaats), Bardia Nationaal Park of Chitwan Nationaal Park. Een bezoek aan Nepal in november is overigens prima te combineren met een bezoek aan India. 333Travel en Shoestring bieden prachtige combinatiereizen aan in deze maand.

Toptip

Wil je het echte Nepal zien? Ga dan fietsen door dit prachtige land, met name de Kathmandu vallei en het zuiden van Nepal zijn hiervoor zeer geschikt.

Feestdagen in Nepal

icoon festiviteiten  Tihar festival (jaarlijks in oktober of november).
Dit Hindoe festival van het licht, wat in India bekend staat als Diwali, duurt 5 dagen. Er zijn verschillende feestelijkheden gedurende deze dagen, waaronder het versieren van huizen met lichtjes, het afsteken van vuurwerk en het geven van cadeaus. Kijk voor meer informatie op Publicholidays.asia.
icoon festiviteiten  Chhath Puja (jaarlijks in oktober of november).
Dit 3-daagse feest staat in het teken van de verering van de Hindoe zonnegod. Pelgrims in Nepal trekken veelal naar Janakpur, maar ook in Kathmandu wordt dit feest gevierd. Er zijn verschillende rituelen, zoals een heilig bad, vasten en het geven van offerandes. Kijk voor exacte data op Publicholidays.asia.

Wist je dat...

Nepal het enige land heeft met een vlag die niet rechthoekig is? De vlag van Nepal bestaat namelijk uit twee driehoeken op elkaar.

333Travel - De individuele verre reizen specialist

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

OktoberNepalDecember