Weer Marokko
oktober

Weer Marokko oktober

Marokko banner tajines
Overzicht weer Marokko oktober
Map weer Marokko oktober

Marokko: het weer in oktoberKasteel Marokko

Een van de beste maanden voor wat het weer in Marokko betreft is zonder twijfel oktober. De temperatuur in het hele land schommelt rond de 25 graden. Er valt nog maar een zeer beperkte hoeveelheid neerslag en de zon schijnt nog veelvuldig. Bovendien is oktober minder druk met toeristen, waardoor je in deze maand nog beter van het echte, authentieke Marokko kunt genieten. Vanwege het weer in oktober in Marokko is een rondreis deze maand dus zeker aan te bevelen.
gebakjes Marokko

Noord-Marokko

Het is prachtig weer in oktober in het noorden van Marokko. Deze herfstmaand heeft nog altijd temperaturen van tegen de 25 graden in petto. Er valt weer iets vaker neerslag dan de voorbije, droge maanden. Toch valt er gemiddeld maar op een dag of zeven een beetje regen, dus een natte maand is het zeker niet. Ook ’s nachts is het nog niet zo koud als het hier in de winter weleens kan worden. Reken op een gemiddelde temperatuur van net onder de 15 graden in een stad als Casablanca. Een vakantie naar Noord-Marokko is qua weer in oktober dus prima te doen. Kijk voor goedkope vluchten eens bij Transavia.

Marrakesh en het Atlasgebergte

Het weer in oktober in Marrakesh en het Atlasgebergte is over het algemeen fantastisch. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 27 graden overdag. Ook de nachten zijn nog niet zo koud, met zo’n 15 graden. Bovendien is de verandering naar de herfstachtige kleuren indrukwekkend om te zien. Een trekking door het Atlasgebergte in oktober is dan ook een hoogtepunt van vele reizen naar dit gebied. Met veel zon en slechts op een handvol dagen wat neerslag staat oktober dus hoog in de lijst van maanden met de beste reistijd voor Marokko. Ook een goede tijd voor een stedentrip Marrakesh dus. Deze kun je voordelig boeken bij onder andere TUI.
Ali Ben Youssef Medersa
Marokkaans vestingstadje

Zuid-Marokko

Het weer in oktober ten zuiden van het Atlasgebergte is heerlijk. De zomer is voorbij en dat betekent dat de extreme hitte langzaam maar zeker uit de lucht verdwijnt. Met 26 graden is de temperatuur erg aangenaam te noemen. Ook de nachten zijn nog niet te koud, met een gemiddelde temperatuur van zo’n 12 graden. Voor een groot gedeelte van de maand is het bovendien windstil, wat oktober tot een van de beste maanden maakt om een rondreis door Zuid-Marokko te maken (bijvoorbeeld met YourWay2GO.nl). De weersomstandigheden in Erfoud, de Vallei van de Dades en de Todra kloof zijn bijvoorbeeld prima.

Toptip

Verblijf in riads, ofwel typisch Marokkaanse huizen met een binnenplaats/tuin. Het verblijf in een riad is te vergelijken met een bed & breakfast en is veel sfeervoller dan een hotel. Bovendien is het vaak een heerlijke rustige oase in de drukte van de stad. Bij Booking.com kun je vaak leuke deals vinden voor een verblijf in een riad.

Feestdagen in Marokko

icoon festiviteiten  Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in oktober vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.
icoon festiviteiten  Erfoud dadelfestival (jaarlijks begin oktober, afhankelijk van de bloeiperiode).
Dit 3-daagse festival in Erfoud wordt gevierd als de dadels geoogst kunnen worden. Festiviteiten bestaan onder andere uit dans- en muziekoptredens, een parade en natuurlijk het proeven van overheerlijke dadels.

Wist je dat...

Eten met je handen in Marokko heel normaal is? Gebruik hiervoor wel alleen je rechterhand.

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

SeptemberMarokkoNovember