Weer Marokko
mei

Weer Marokko mei

Marokko banner tajines
Overzicht weer Marokko mei
Map weer Marokko mei

Marokko: het weer in meiMarokkaanse arganboom

Mei is misschien wel de maand met de beste reistijd voor Marokko. In het hele land zijn de weersomstandigheden ideaal. Het weer in Marokko in mei kan namelijk omschreven worden als droog en zonnig met een zeer aangename temperatuur. De nachten zijn niet meer zo koud als in de winter en het wordt nog niet zo ontzettend heet zoals in de zomer. Een prachtige maand dus als je Marokko op haar mooist wilt zien.
Casablanca Marokko

Noord-Marokko

Met de komst van mei is een van de maanden met de beste reistijd voor Noord-Marokko aangebroken. Het regenseizoen is voorbij, dus veel neerslag valt er in deze maand niet meer te verwachten. De gemiddelde temperatuur komt uit op een heerlijke 22 graden. Ook de nachten zijn niet meer zo koud als voorheen, gemiddeld zo’n 13 graden. Bovendien staan er bij musea en andere toeristische hoogtepunten geen enorme rijen met toeristen. Ideale omstandigheden om het noordelijke gedeelte van Marokko te gaan verkennen dus.

Marrakesh en het Atlasgebergte

In navolging van april zijn de weersomstandigheden voor een bezoek aan het Atlasgebergte en Marrakesh in mei ook prachtig. De gemiddelde temperatuur stijgt nog een paar graden, naar zo’n 27 graden in Marrakesh. Uiteraard verschillen de temperaturen afhankelijk van hoe hoog je het Atlasgebergte intrekt, maar een trekking in dit seizoen is hoe dan ook een onvergetelijke ervaring. Qua hoeveelheid neerslag valt er al weer wat minder te verwachten dan de voorbije maanden en het overgrote deel van de dagen is het droog en zonnig. Zorg wel voor een hoed of pet, zonnebrand en een zonnebril, want op deze hoogtes is de zon erg fel.
Omgeving Imlil Marokko
Marokkaans vestingstadje

Zuid-Marokko

Het weer in mei in het zuiden van Marokko is erg goed te noemen. Mei is een van de maanden met de beste reistijd voor dit gedeelte van Marokko. De woestijnstormen van de afgelopen maanden zijn voorbij en de extreme hitte moet nog komen. Toch begint het langzaam maar zeker warmer te worden. Gelukkig is het nog niet zo heet als het de komende maanden gaat worden, maar toch kan het, zeker richting het eind van de maand mei al behoorlijk warm worden. De gemiddelde temperatuur komt in deze maand uit op 29 graden. Het weer in mei in Zuid-Marokko kan verder omschreven worden als onbewolkt met veel mooie, heldere dagen. Prima omstandigheden dus als je een keer de Sahara wilt bezoeken.

Toptip

Neem luchtige, maar bedekkende kleding mee. Vooral voor vrouwen wordt het als ongepast gezien om weinig verhullende kleding te dragen.

Marokko2GO_300x250

Feestdagen in Marokko

icoon festiviteiten  Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in mei vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.
icoon festiviteiten  Dag van de arbeid (jaarlijks op 1 mei).
icoon festiviteiten  Rozenfestival (Jaarlijks begin mei, afhankelijk van de bloeiperiode).
Dit festival, in het teken van de in bloei staande rozen, wordt jaarlijks gevierd in El-Kelaâ M’Gouna. Het feest wordt gevierd met onder andere muziek- en dansoptredens.

Wist je dat...

De meeste sardientjes in Marokko gevangen worden?

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

 

AprilMarokkoJuni